Widok

Starające się XLVII

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Zgodnie z tradycją zakładam nowy wątek :) Chociaż nie wiem czy powinnam bo tylko test zrobiła, a u lekarza jeszcze nie byłam... Ale dwie krechy są :P
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Robiłąm bete dla pewności i wychodi 5 tydzień :-) także pozytywnie narazie wszystkook więc na lekarza poczekam jeszcze z tydzień. Wtedy będzie już wszystko bardziej widoczne :-) A wątek czekam, bo są dziewczyny w kolejce przede mną :-)
AAbym dziekuje bardzo za informacje, przekaze wszystko kuzynce, ploecilabys jakiegos lekarza, ktory jest zorientowany w temacie i moze poprowadzic do ciazy?
Jeszcze raz dziekuje za informacjei
roli, ja mam problem z endometriozą...wlasciwe wyszlo przez przypadek ze ją mam - podczas laparoskopii, bo nie mialam nigdy objawów - czyli bolesnych miesiączek, bólu przy nich, obfitego krwawiena etc....ale mam, na szczescie w stopniu łagodnym. Niestety endometrioza utrudnia zajście w ciąże, bo zmienia sklad hormonów czy czegos tam w macicy, przez co jajeczku trudniej sie zagniezdzic :( przeczytalam ostatnio ze 25-50% kobiet ktore skarza sie z enie moga zajsc w ciąże w klinikach nieplodnosci maja endometrioze.Zalecenia - o ironio ;) - szybkie zajscie w ciąże ;) bo podczas ciazy nie ma miesiączki, dlatego jest szansa ze endometrioza nie bedzie sie powiekszac
kuzynka moze poczytac:
http://www.endoendo.pl/
http://www.endometrioza.net.pl/
http://www.endometrioza.sos.pl/content/view/43/62/

niestety nie znaleziono na to lekarstwa do tej pory, ale mysle ze beda szukac, bo ostatnio ten problem jest bardzo nagłaśniany jako "choroba przewlekła", m.in,Susan Sarandon naglasniala..poki co - nie do wyleczenia, zostaje na cale zycie, podobno mozna brac na to hormony zeby si enie rozrastala
kochane staraczki czy ktoras miala problem z endometrioza? kuzynka ma ten problem i staram sie czegos dowiedziec, jakichs faktow na bazie doswiadczenia:(((
hej dziewczyny,
nulka wiem że temat był już walkowny wielokrotnie,ale moglabys mi powiedzieć coś na temat badania prolaktyny,wiem że robilas w akademi medycznej, napiszo tylko ile płaciłas za całość i jaki był odstep po między badaniami?
No super by było, ale ja już tak miałam raz a ciąży nie bylo, więc się nie nastawiam.
hmm ja tez tak miałam przy pierwszej ciąży, niby nic, ale ja widziałam tą kreske i co tu dużo mówić za tydzień była już bardzo wyraźna;) więc powodzenia
Dawno nie zaglądałam do naszego wątku, a tu tyle dobrych wiadomości:) Gratuluję dziewczyny! Ja w tym miesiącu badałam sobie poziom hormonów- lekarz powiedział, że są ok i kazał dalej próbować, a jak w tym miesiącu nie będzie fasoli, to od przyszłego cyklu mam brać clostil. Okres ma być w czwartek, ale oby go nie było!!! W weekend miałam temperaturę 38 stopni i ciągle mi było niedobrze, więc wczoraj zrobiłam test. W tym miejscu gdzie powinna być druga kreska pokazały mi się takie jasne obwódki z jednej i drugiej strony kreski, ale pośrodku biały pasek, więc chyba test niestety negatywny, ale to jeszcze za wcześnie.
Zakładajcie nowe wątki, bo ten już długi.
No wiecie co, to już masakra, bym nasz wątek przez wyszukiwarkę szukać musiała...

Weronika - kiedy lekarz?

Iwonka-jak dzisiaj?

Kobitki, nie czekajcie na mnie - ja za jakiś miesiąc dopiero testować ewentualnie będę - ze szczerym sercem oddam 50ty wątek - tylko prosze się pośpieszyć;P LV-też fajny dla mnei będzie:)
powinny powinny, ale cos sie dziewczyny ociagaja :/
juz conajmniej 2 nowe watki powinny byc :P
Jutro jeszvze ide na usg potwierdzic, czy owu w ogole byla... ;) :P
pod koniec miesiaca sie okaze, jak wypadł piękny,słoneczny lipcowy weekend ;)

gratulacje :)
Iwonka gratulacje :))))))

No co z tymi nowymi wątkami;)
Myślę że Nulkowy trójkątny weekend to dopiero za jakiś czas zaowocuje, dziś za wcześnie by wiedziała na 100% - ale miejmy nadzieję że trójkącik był przyjemny :D

Ja czekam, wg "rozpiski" to ostatnie dwa dni cyklu, a tak naprawdę?? Owu bardzo późno przyszła, mam nadzieję że fasolka zdążyła się zagnieździć i za dwa dni @ nie przyjdzie, dzień po zrobię test i będą dwie krechy ;P a póki co relaks, a właściwie skupiam się na pakowaniu rzeczy do kartonów :D
Iwonka, suuper, az miło czytać, 3mam kciuki! :)
Nulka, a jak u ciebie, owocny weekend? :D
Iwonka gratuluje :)
Moja @ poszła sobie i intensywnie zaczynamy kolejny cykl :) koło 6 sierpnia powinna byc kolejna @ wiec bede testowac...
no dziewczyny to widze ze nowe watki sie posypia az milo czytac:)))
mnie miesiaczka meczy po tygodniowym spoznieniu daje mi popalic!!
w sierpniu z mezusiem bedziemy sie relaksowac wiec moze cos z tego wyjdzie:)
pozdrawiam staraczki:))
weronika to co z nowym watkiem,bo iwona Cie wyprzedzi...

teraz aga nastepna w kolejce....a pozniej moze ja?

ja pisalam wczesniej, ze moje kreski na owulacyjny pojawiala sie i znikaja w nieokreslony dla mnie sposob. wczoraj pojawial sie jedna calkiem ladna. takze mam nadzieje, ze tak jak pisala jedna z was (przepraszam, nie pamietam kto) pojawi sie wreszczie piekna gruba krecha :)

iwonka, gratuluje po cichu, ale mialas na mnie poczekac :)
No to pięknie :D

Po cichu można gratulować ;D

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

jaki krem przeciwsłoneczny dla dzieci łatwo się rozsmarowuje? (51 odpowiedzi)

faktor +50, bez filtrów chemicznych. Ziajka - okropnie ciężko się rozsmarowuje, zwłaszcza na...

Jaki fotelik samochodowy polecacie? (99 odpowiedzi)

Witam. Chodzi mi o taki fotelik dla rocznego dziecka. Chcialabym aby posluzyl nam jak najdlużej....

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (30 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

do góry