Widok

Starające się XLVII

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Zgodnie z tradycją zakładam nowy wątek :) Chociaż nie wiem czy powinnam bo tylko test zrobiła, a u lekarza jeszcze nie byłam... Ale dwie krechy są :P
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Mam takie pytanie w imieniu koleżanki: czy jak jest kreska testowa jaśniutka na teście owu to może oznaczać, że owulka już była, albo właśnie trwa, czy tylko i wyłącznie, że się zbliża?
Wszystko zależy od ilości hormonów wytwarzanych przez kobietę ale wg mnie albo owulka się zbliża a nawet może zaczęła zależy jak jasna jest druga kreska :D

loca-daga będziemy równo chodzić w ciąży :D
żeby test owu był uznany za pozytywny kreska testowa musi być tak samo ciemna jak kontrolna, a wręcz ciemniejsza od kontrolnej :)
ona z dnia na dzień będzie ciemnieć, ale żeby koleżanka wiedziała że za 24-36 (lub od 24-48) godz owu przyjdzie musi być tak jak napisałam testowa równie ciemna lub ciemniejsza od kontrolnej :)
Weronika - bardzo mnie to cieszy:) Bedziemy mogły wymieniać się obserwacjami z przebiegu ciąży,a do tego jako doswiadczona mama posłużysz radą mam nadzieje:)
to na kiedy macie dziewczynki planowy termin +/- ??
tak mi sie ten demot spodobał... http://demotywatory.pl/3253642/ODPOWIEDZIALNOSC
Wg moich obliczeń to na dzień kobiet :D
Mi na 6 marca - nie pomyślałam,że to będzie prezent na dzień kobiet :) Coraz bardziej zaczynam się cieszyć :)
Kochane ja mam, znów, przeczucie że się uda ;P
No ale jeszcze trochę czasu zanim będę testować :D

A do tych dziewczyn co lubią perfumy -

http://www.sensido.pl/?GSEDHD

znajomy mi dał linka, są tam wszystkie oryginalne drogie perfumy w dużo niższych cenach :D a oprócz perfum mają być w niedalekiej przyszłości kolejne rzeczy (odżywki, kosmetyki do makeupa, pozostałe kosmetyki i dużo dużo więcej :D) ja mojemu Mżonkowi na rocznice kupię ten sam perfum który On sobie kupił specjalnie na ślub :D

Aaaaaaa nie chwaliłam się Wam - mój Mżonek zostanie Ojcem Chrzestnym :D Ale Mu zazdroszczę!! Ja byłam Świadkiem na ślubie mojego kuzyna, a Mżonek będzie Chrzestnym Ich synka :D
Weronika serdeczne gratulacje!!! dużoooo zdróweczka :):):)
dziewczyny, moze mi pomozecie.... skopiuje wypowiedz z innego watku :

Pierwsze badanie prolaktyny, 3 miesiace temu, 306 a po obciążeniu ponad 4 tysiące, po 3 miesiacach brania Dostinexu 438 a po obciążeniu niecałe 2 tysiace... i teraz zastanawiam sie, dlaczego ta ' zwykła' prl mi podskoczyła ale po obciązeniu jest w miare ok'
gratuluję, mam nadzieje że to jeszcze nie koniec zafasolkowanych w tym miesiącu:)
Dziewczyny! Gratuluję :)....

U mnie cisza, przyszła @ ...
Ale to pierwsze podejście, więc się nie załamujemy tylko szykujemy do działania ...
AAAA ale super gratuluje Weronika!!!!!!!
Zgadzam się z wpisem nulki:
"Uważam, ze jesli sie staramy o dziecko, czyli planujemy je swiadomie, powinno sie rezygnowac z używek przynajmniej od owu..."

Ja nie potrafiłabym przestać myśleć o tym kieliszku wina czy proszku przeciwbólowym, jakby się po dwóch tygodniach okazało, że jednak jestesmy w ciąży. Moja mama ma zniekształconą dłoń prawdopodobnie dlatego, że babcia w ciąży łykała popularne tabletki z krzyżykiem (teraz to chyba etopiryna jest).

Jak tam u Was po weekendzie? My czekamy na @ i nowy, zdrowy cykl (bo ten miałam pozakłócany) pełni dobrych przeczuć:)
Dlatego ja mimo że miałam @ w tym cyklu zrobiłam test (szliśmy na wesele) :)

A tak z innej beczki, mam problem tzn mamy, co dziś dają Chrzestni tzn Chrzestny z Żoną z okazji Chrztu?? Kto (z Chrzestnych) jest "odpowiedzialny za świecę, a kto za biały strój?".
Chrzestny kupuje świecę.
Matka chrzestna szatkę i ubranko do chrztu.
Ja na prezent dałam łańcuszek z medalikiem.
Dziekuję za odpowiedź :) też tak myślałam ze świecą, ale wolałam się upewnić ;P i nie powiem też myślałam o takim prezencie, ale różnie bywa, wolałam się upewnić czy nie będzie za skromnie, albo coś ;) bo właściwie nie jest to ślub Chrześniaka tylko Jego Chrzest więc coś dla dziecka na pamiątkę a nie $ czy coś "większego" ;)
mozecie dokupic np.fajna Biblie dla malych dzieci :)
Kupuje sie cos dla Dzieciatka,najlepiej zwiazanego z Sakramentem,wkoncu to nie urodziny zeby kupowac zabawki,a czesto takie pomysly bywaja ;]
Takze mopim skromnym zdaniem lancuszek z medalikiem czy tez Biblia,fajna sprawa.

Weronika gratuluje!!!
Haha My tez zaszlismy w dluuugasnym cyklu ;p

Co do PRLl ona potrafi podniesc sie z byle powodu np.jesli w ostatnich kilku dniach przed bad.bralas leki przeciwbolowe,goraca kapiel,stres,sauna,solarium...sporo rzeczy podnosi jej poziom,przeanalizuj moze cos mialo wplyw akurat.
Iga na chrzest otrzymała dwie takie Ikonki są śliczne, od chrzestne dodatkowo z tyłu jest grawer. Coś w tym stylu:

http://xarchiwum.pl/obrazek-srebrny-ikona-aniol-stroz-z-dziecmi-i1397131206.html

Co do świecy radzę się zapytać czy macie kupić, teraz zazwyczaj rodzice wszystko już mają kupione i przygotowane.

Dziękuje wszystkim za gratulację :D

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

atopowe zapalenie skóry (17 odpowiedzi)

Dziewczyny co stosujecie dla swoich dzieci? chodzi o balsamy, kremy do twatzy i płyny do...

do góry