Widok
No wiecie co, to już masakra, bym nasz wątek przez wyszukiwarkę szukać musiała...
Weronika - kiedy lekarz?
Iwonka-jak dzisiaj?
Kobitki, nie czekajcie na mnie - ja za jakiś miesiąc dopiero testować ewentualnie będę - ze szczerym sercem oddam 50ty wątek - tylko prosze się pośpieszyć;P LV-też fajny dla mnei będzie:)
Weronika - kiedy lekarz?
Iwonka-jak dzisiaj?
Kobitki, nie czekajcie na mnie - ja za jakiś miesiąc dopiero testować ewentualnie będę - ze szczerym sercem oddam 50ty wątek - tylko prosze się pośpieszyć;P LV-też fajny dla mnei będzie:)
Dawno nie zaglądałam do naszego wątku, a tu tyle dobrych wiadomości:) Gratuluję dziewczyny! Ja w tym miesiącu badałam sobie poziom hormonów- lekarz powiedział, że są ok i kazał dalej próbować, a jak w tym miesiącu nie będzie fasoli, to od przyszłego cyklu mam brać clostil. Okres ma być w czwartek, ale oby go nie było!!! W weekend miałam temperaturę 38 stopni i ciągle mi było niedobrze, więc wczoraj zrobiłam test. W tym miejscu gdzie powinna być druga kreska pokazały mi się takie jasne obwódki z jednej i drugiej strony kreski, ale pośrodku biały pasek, więc chyba test niestety negatywny, ale to jeszcze za wcześnie.
Zakładajcie nowe wątki, bo ten już długi.
Zakładajcie nowe wątki, bo ten już długi.
roli, ja mam problem z endometriozą...wlasciwe wyszlo przez przypadek ze ją mam - podczas laparoskopii, bo nie mialam nigdy objawów - czyli bolesnych miesiączek, bólu przy nich, obfitego krwawiena etc....ale mam, na szczescie w stopniu łagodnym. Niestety endometrioza utrudnia zajście w ciąże, bo zmienia sklad hormonów czy czegos tam w macicy, przez co jajeczku trudniej sie zagniezdzic :( przeczytalam ostatnio ze 25-50% kobiet ktore skarza sie z enie moga zajsc w ciąże w klinikach nieplodnosci maja endometrioze.Zalecenia - o ironio ;) - szybkie zajscie w ciąże ;) bo podczas ciazy nie ma miesiączki, dlatego jest szansa ze endometrioza nie bedzie sie powiekszac
kuzynka moze poczytac:
http://www.endoendo.pl/
http://www.endometrioza.net.pl/
http://www.endometrioza.sos.pl/content/view/43/62/
niestety nie znaleziono na to lekarstwa do tej pory, ale mysle ze beda szukac, bo ostatnio ten problem jest bardzo nagłaśniany jako "choroba przewlekła", m.in,Susan Sarandon naglasniala..poki co - nie do wyleczenia, zostaje na cale zycie, podobno mozna brac na to hormony zeby si enie rozrastala
kuzynka moze poczytac:
http://www.endoendo.pl/
http://www.endometrioza.net.pl/
http://www.endometrioza.sos.pl/content/view/43/62/
niestety nie znaleziono na to lekarstwa do tej pory, ale mysle ze beda szukac, bo ostatnio ten problem jest bardzo nagłaśniany jako "choroba przewlekła", m.in,Susan Sarandon naglasniala..poki co - nie do wyleczenia, zostaje na cale zycie, podobno mozna brac na to hormony zeby si enie rozrastala
Hej, mam pytanie do Was, bo wiem, że bardzo rzetelnie podchodzicie do tematu planowania dzidziusia- czy sprawdzałyście przeciwciała różyczki?, a jeśli tak, czy któraś z Was się szczepiła?
Aktualnie jestem na etapie badań i poszukiwań przyczyny niepowodzenia mojej ostatniej ciąży, która zakończyła się w 18 tygodniu. Zastanawiam się, czy i tego nie sprawdzić...
Aktualnie jestem na etapie badań i poszukiwań przyczyny niepowodzenia mojej ostatniej ciąży, która zakończyła się w 18 tygodniu. Zastanawiam się, czy i tego nie sprawdzić...
asela ja tez tak mialam tzn. slabiuta kreske i wieczorem dostalam @ (za pierwszymrazem)dlatego kiedy rzeczywiscie bylam w ciazy ciezko Nam bylo uwierzyc w te blada kreske(kolejna)a widzisz...;) byla i nie zniknela, po 2 dniach byla wyrazniejsza po tygodniu to juz na bank ciazowa i tak zostalo :)))
Powodzenia.Pozdrawiam.
Powodzenia.Pozdrawiam.
Hej dziewczyny daje znać ze żyję. Jestem strasznie zajęta przygotowuje się do powrotu do pracy i urodzin małej no i w końcu ruszamy z budową :D
Wizyta u lekarze we wtorek o 15 45 jak tylko wrócę zakładam nowy wątek- tak do koca to jeszcze do mnie nie dociera, te miliony testów ciążowych mogą się przecież mylić :P
Generalnie czuje się dobrze jednak zupełnie inaczej niż za pierwszym razem, miewam czasem mdłości i taka słabsza jestem...
Wizyta u lekarze we wtorek o 15 45 jak tylko wrócę zakładam nowy wątek- tak do koca to jeszcze do mnie nie dociera, te miliony testów ciążowych mogą się przecież mylić :P
Generalnie czuje się dobrze jednak zupełnie inaczej niż za pierwszym razem, miewam czasem mdłości i taka słabsza jestem...
Iwonka - gratulacje!!! ale fajnie! :)
Roli - niestety poki co nie moge polecic zadnego lekarza znajacego sie na endometriozie, bo nie znam niestety. ale jak cos sie zmieni to dam znać. Endometriozę bardzzo trudno wykryc, wlasciwie na pewno moze ją wykryc laparoskopia, ale to zabieg inwazyjny. natomiast moze dawac objawy - np.bolesne miesiaczki, mocne krwawienia, bole, etc, ale nei zawsze...u mnie np.zero objawów a jednak mam :) Na endo są 2 rozwiazania - 1.szybkie zajscie w ciązę...czego wszystkim zycze :) 2.niestety hormony na kilka mcy, cyzli tabletki antykoncepcyjne bez estrogenow, ktore powodują ze endo sie nie rozwija, lub zasuszają male torbiele endometrialne...no ale wtedy trzeba zapomniec o dziecku na kilka mcy :(
A skad Twoja kuzynka wie ze ma endometrioze, robila laparoskopie? bo na usg rzadko widac, chyba ze jest bardzo powazne stadium. Ale damy rade, ostatnio czytalam ze laska z 5-tym stopniem endo (najgorszy) zaszla w ciąże, i to naturalne :)
Roli - niestety poki co nie moge polecic zadnego lekarza znajacego sie na endometriozie, bo nie znam niestety. ale jak cos sie zmieni to dam znać. Endometriozę bardzzo trudno wykryc, wlasciwie na pewno moze ją wykryc laparoskopia, ale to zabieg inwazyjny. natomiast moze dawac objawy - np.bolesne miesiaczki, mocne krwawienia, bole, etc, ale nei zawsze...u mnie np.zero objawów a jednak mam :) Na endo są 2 rozwiazania - 1.szybkie zajscie w ciązę...czego wszystkim zycze :) 2.niestety hormony na kilka mcy, cyzli tabletki antykoncepcyjne bez estrogenow, ktore powodują ze endo sie nie rozwija, lub zasuszają male torbiele endometrialne...no ale wtedy trzeba zapomniec o dziecku na kilka mcy :(
A skad Twoja kuzynka wie ze ma endometrioze, robila laparoskopie? bo na usg rzadko widac, chyba ze jest bardzo powazne stadium. Ale damy rade, ostatnio czytalam ze laska z 5-tym stopniem endo (najgorszy) zaszla w ciąże, i to naturalne :)
AAbym,kuzynka miala laparoskopowo usuwanego torbiela endometrialnego i potwierdzily sie przypuszczenia endometriozy, przed laparoskopia endometrium bylo 15mm natomiast teraz zmalalo do 10mm, na dzien dzisiejszy lekarz zalecil jej kuracje 6 miesieczna zastrzykami, ktore wywoluja szuczna menopauze. Aby wszystko potwierdzic i miec pewnosc ze zostanie podjeta dobra metoda leczenia poszukujemy teraz jeszcze jednego lekarza aby wszystko bylo jasne.