Widok

Stworek.

Nie wiem kogo tak usilnie caly czas probujesz obrazic, ale radze ci dobrze-spojrz na siebie czasem bardziej krytycznie.
A co do piwa, etykietek(i nawet kapsli) i gazu ; naprawde jestes ZAROZUMIALYM ZALOSNYM STWOREM i zaluje tylko, ze tak malo ludzi widzi u ciebie te ceche.
Straszni sa tacy ludzie patrzacy z wyzyn na innych, lecz nic nigdy niewidzacy, poniewaz pomiedzy nimi zawsze beda chmury, lub zwykla ludzka mgla.Chron mnie , Boze, przed takimi potworami :-(
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

adaś

się odezwę(odszczekam)
na emila.
bo to nie fair-zagrywka.
ja pływam na łupinkach.

adaś,nie...

nie ma sofciarskiego bujania się.
Ty żyłujesz na dużych wannach,
a ja się wywracam na brodzikach.
i tyle.

CB

na szybkich lub/i wywracalnych lodkach plywa sie pelne kursy baksztagami, czyli jakbys halsowala tyle ze z wiatrem.
wtedy szybciej posuwasz sie wzgledem celu niz gdybys
plynela po prosto na jednym halsie z pelnym wiatrem.
efektem ubocznym baksztagowego hlasowania jest tez wieksza stabilnosc lodki trzeba tylko sie czasem bardziej wychylic :)
a co do kata baksztagowego halsu, to na poczatek, po prostu plywaj na bezpiecznym baksztagu.
capisco w san francisco?

Ćmo,

jabola trzeba potraktować starym sposobem wikingów - wtedy może leżakować wieki (teoretycznie). Ja już też nie mam gąsiorków. Więc pakuję soczki w słoiki i pobulgam nimi w zimie, kiedy gąsiorki się na powrót opróżnią a śnieżne zamiecie uniemożliwą jakąkolwiek inną aktywność na moich dzikich polach. No i biorę się za montowanie wikinskiej aparatury do traktowania jabola.

adaś

ja sobie tego nawet nie wyobrażam.
jestem człowiek z lasu i okolicznych szuwarów.
najgłębiej do wody wlazłam po kolana :)

CB

tylko zigzag na szybkich lodkach i jest lepszy VMG :)

manson

to jest przemiły bulgocik.
też go lubię.
jabol u mnie jeszcze nienastawiony.
brakuje mi już gąsiorków :)
więc dziś nastawię tylko nalewkę z żurawiny,
dla zdrowotnostii...;)
i przetestuję porzeczkówkę.

pamiętasz, że wino z jabłek nie może długo leżakować?
trzeba je szybko pić ;)

adaś

no wiem, wiem.
pływałam na laserkach trochę.
a wywinąłeś chociaż porządnego orła
z międzylądowaniem na mieczu?
najfajniej jak cię położą wiry karmana na pełnym.
to jak w lotto.
nie wiadomo, na którą burtę wiać :)

Ćmo,

bulkają. Duże kulki i małe kulki ... Torchę je pociachałem, inne pogniotłem, a jescze inne utopiłem we wrzącej parze ... A teraz sobie cichutko bulkają i napełniają moją wiejską chatkę prawdziwe radosną muzyką ... Oczekiwanie jest piękne ...
P.S.
Polmos w kosmos

CB

plywalem na laserze. to fajna zabawa :)

Jesień idzie, pani sierżant

Może 10 dni temu widziałem na Demptowie Straż Miejską. Straż miała kasztanowe włosy mieniące isię w słońcu a zgrabne ciało Straży spowite było w dobrze skrojony mundur. W ręku Straż trzymała bukiet barwnych jesiennych liści. Poezja!! Aż miałem ochotę zatrzymać samochód na przystanku, żeby Straż zwróciła na mnie uwagę, ale się rozmyśliłem bo to by pewnie nic nie dało. Zbyt często w śródmieściu Gdyni obserwuję samochody zaparkowane na przejściach dla pieszych, zbyt blisko skrzyżowań a nawet, o zgrozo, NA skrzyżowaniach. Zdarzyło mi się też widzieć Straż, choć nie tak ładną, przechodzącą i przejeżdżającą mimo takich radośnie zaparkowanych aut. I myślę sobie że mi coś umyka - czyżby Gdynia była strefą parkowania w stylu wolnym? Moja uwaga zresztą nie dotyczy tylko straży, bo często radosne parkowanie obserwuję w okolicy Żeromskiego, między Komendą miejską i komisariatem Śródmieście. Bywa, że nie mogę się nadziwić, z jaką niewymuszoną swobodą Modna Pani potrafi zaparkować swojego seicento na... trudno mi się zdecydować: Żeromskiego, czy Św. Wojciecha i płynnie przemieszcza się do lumpexu.
Pozdrawiam Służby Mundurowe, w Gdyni i piękną Panią Straż. Ludzie, zajmijcie się służbą!!!

Syf jednym słowem!

Witam, witam i o porządek pytam. Nie wiem czy zauważyliście będęc kiedykolwiek w Sopocie, te brzydkie stare i KRZYWE chodniki?!!! No toć to przecież SKANDAL jest niepodważalny i nie normalny chyba! Sopot, miasto cieszące się tak dużym zainteresowaniem w sezonie i nie tylko, miasto które jest tak słynne na całą Polskę i świat, a jego mieszkańcy gniją na tych starych betonowych płytach wyłożonych choćby przy samym dworcu PKP! Toż to nawet na wsi w Stęszewie (nie wiem czy wiecie o jakim miastu mówię) cała wieś wszystkie 17 uliczek WYŁOŻONYCH NA MUR BETO N KOSTKĄ POZBRUKOWĄ!!! A SOPOT? Ulica Powstańców Warszawy; Krzywe płytki powyginane i połamane od konarów drzew, obskrobane od starości, SYF na przeciwko GRAND HOTELU! Ulica wiodąca do Opery obLeśnej; dziury w jezdni, chodnik; płyty stare obskórne syfiaste płyty~!!!! CO to ma znaczyć gdzie jest POZBRUK, gdzie są proste chodniki? Na molo? NIE!!! Na Molo są deski, na które szalony Pan prezydent wydaje co roku ponad 2miliony złoty!!! Zrobilibyście chociaż konstrukcje betonową i na nią wyłożyli te dech, Nie musi być zdrewna! Nie wiem jeśli czyta to ktoś kto miałby nwpływ na to to ALARMUJĘ; zróbcie coś z sopockimi chodnikami!!!! >sam przykład aleja niepodległości >kostka 30/30cm krzywa do piachu i do kamieni< Więcej już nic nie mówię, bo szkoda i na prawdę bak mi słów!

a może są w lesie...?

do przedszkola chodziłam przez las.
do i ze szkół również przez las.
do knajpy, w której zajmuję zwykle jeden z końców baru,
też chodzę przez las.jak mi spieszno.
choć wolę tą drogą wracać nabombana,
wtedy nie przeszkadzają mi bliskie spotkania z dzikami.
na cmentarz też przez las najdogodniej.

co ja, jakiś czerwony kapturek jestem?
no, może...trochę.

adaś

a u mnie martwy sezon.
łódeczki pochowane w hangarze.
na nic się zdają moje prośby,
żeby pływać do pierwszych lodów,
jak kiedyś.
geriatria rządzi.
narty więc odkurzam
i na śnieg czekam.
wznowię chyba też polowanie na OK-ja.
najlepsza pora roku na takie sprawy.

a Ty?wyrwałeś ;) jakąś fajną jolkę?

Coś dla melomanów...

Cos dla miłośników polityki. Polecam. Tymczasem wznosze toast barszczykiem o wielu oczach...

CB!

A jeszcze mam typ na fajne sny po czy bez djety...
zolty ser, najlepej goracy w hawajance albo stopiony w garnku...z bialym winkiem po szwajcarsku.
w serze jest jakas substancja na gleboki sen i pobudzenie snow :)
serio !

CB!

co u Ciebie ?
ja stukam pogode dla znajomego regatowca i zrobilem diete,
nie uwierzysz...jablkowa. jestem lzejszy o jakies 7kg i w efekcie Ziemia jakos dalej podemna az czuje jej spin !!!

hobo

o trzeciej rano wszystko jest możliwe.
o piętnastej wraca niestety na swoje miejsce.
w paski...
przeca kropeczki kto inny nosi.

Najtrudniejsze województwo

Wyemitowano drugie teleturniejowe spotkanie "Eureko, ja to wiem!" (Polsat, 30 października 2005) z udziałem gimnazjalistów z (tym razem) województwa zachodniopomorskiego. Właśnie - sympatyczna prowadząca a aktorka, zapowiedziała tę nazwę, ale u dołu ekranu zaserwowano podwójny błąd: "zachodnio-pomorskie". Otóż piszemy bez dywizu oraz od wielkiej litery, zatem "Zachodniopomorskie". Owszem, można było napisać "województwo zachodniopomorskie" (bo w taki dziwnawy sposób proponują autorzy słowników pisać nazwę własną) albo jedynie "Zachodniopomorskie". Aby w pełni dostrzec krnąbrność naszego języka, nadmienię, że piszemy "ZachodniopomorskiE", ale "w ZachodniopomorskiEM", co nie jest najłatwiejsze, jednak na szczeblu znakomitej redakcji (która przekazuje ciekawostki i cenną wiedzę milionom telewidzów) te subtelności powinny być dostrzegane... Jednak, aby całkowicie nie pogrążać szanownej redakcji, podam, że imaż znakomitego polonisty został uwieczniony przy równie błędnej nazwie "woj. zachodnio-pomorskie" (http://www.mirnal.neostrada.pl/tmjp.jpg; inne błędy - http://www.mirnal.neostrada.pl/bwTMJP.html). Błąd zapewne został zasugerowany (poprawnymi!) formami - "województwo warmińsko-mazurskie" oraz "województwo kujawsko-pomorskie". Z tego płynie oczywisty wniosek - nazwa omawianego województwa (pośród kilkunastu największych jednostek podziału administracyjno-terytorialnego w Polsce) jest najtrudniejszą nazwą pod względem ortograficznym... Z żadną inną "wojewódzką" nazwą, redakcja nie będzie miała już podobnych kłopotów.
A przy okazji - podając aktualne wyniki (przy imionach), można byłoby podawać również maksymalną punktację możliwą do uzyskania. No i po ogłoszeniu prawidłowej odpowiedzi - słabo widoczne są kolory symbolizujące poprawne/błędne odpowiedzi (ni to staromodne tarki, ni to nowoczesne grzejniki łazienkowe) zawodników. Do pełni szczęścia brakuje mi informacji (w procentach albo w ułamku właściwym) o poprawności udzielonych odpowiedzi ("wskaźnik poprawności").
Dwa dni wcześniej, na pasku z wieściami serwowanymi przez TVN24, przez kilkanaście godzin krążyło zdanie krytykujące stanowisko Iranu (wymazanie Izraela z mapy świata) - Szef dyplomacji Stolicy Apostolskiej nazwał tą wypowiedź "szczególnie groźną i nie do przyjęcia". Czym wytłumaczyć aż tak długotrwałe molestowanie ocząt i półkul telewidzów błędną formą zaimka? Przecież media kształtują poglądy mas i nie jest obojętne dla odbiorcy, czy w dziedzinie języka ojczystego popełniane są uchybienia... Są procesy o odszkodowania za błędy popełniane w branży lekarskiej, konstrukcyjnej, wojskowej, ekonomicznej. Ciekawe, kiedy pierwszy zirytowany czytelnik (albo instytucja, np. NIK, RJP, TMJP) poda (w końcu) do sądu nazbyt błądzącą telestację? Dlaczego dziennikarze wywlekają błędy przedstawicieli rozmaitych zawodów, ale sami są poza poważnymi kontrolami swego językowego warsztatu?

ano tak

ta nowa ma być kropkowana. rozgarnięty jak kupa śmieci jestem czasem

Inne tematy z forum Hydepark

Koinonia Jan Chrzciciel Bojano wspólnota destruktywna czy.........No właśnie co? (727 odpowiedzi)

Przez roku czasu wraz z żoną uczęszczałem do domu modlitwy wspólnoty Koinonia Jan Chrzciciel z...

Jaka jest najlepsza strona do pobierania darmowych dzwonków? (11 odpowiedzi)

Cześć wszystkim, Czy kiedykolwiek bolała Cię głowa, szukając strony internetowej, z której można...

muza na dziś (781 odpowiedzi)

Wrzuć link do YouTube z muzą, która dziś Ci wyjątkowo dobrze się słuchała. A może jakaś nowa...

do góry