Widok

Styczniowe i Lutowe Mamusie 2011 *21*

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
***ROZPAKOWANE MAMUSIE***:
20.12 (02.02) mami.80 - córeczka Alicja 1590g / Zaspa CC
27.12 (20.01) sternchen - synek Kubuś 2920g / Kliniczna
28.12 (31.12) Anna1979 - synek JACEK 3650g, 57cm / Zaspa CC
03.01 (07.01) mydecorations - synek Wiktor / Zaspa SN
05.01 (04.01) Salambo - synek Szymon 3560g, 53 cm / Solec W-wa
13.01 (19.01) olusia30 - synek Krzysiu 3870g,58 cm /Wojewódzki CC
13.01 (03.01) Kobietka - synek Kacperek 3450g / Wojewódzki
17.01 (16.01) Doroti - synek Kacperek 4430g, 60 cm / Zaspa SN
25.01 (21.01) bronka81- synek Marcel 4350g, 58cm/ Kliniczna CC
28.01 (21.01) AnDan - synek Michał 4450g, 60 cm / Redłowo SN
30.01 (06.02) wasssup - córeczka Andżelika 3460g 57 cm Zaspa SN
31.01 (08.02) Gosiar-córa Alicja 3180g, 52cm /Kliniczna SN
31.01 (18.02) asiuniab73-córka Maria 2350g,50 cm Wojewódzki SN
02.02 (08.02) tina85- córeczka Blanka, 3450g, 50 cm/ Kliniczna SN
03.02 (16.02) Olice - córeczka Marysia, 2810g, 50 cm / Wojewódzki SN
03.02 (27.01) trzydziestka - synek Mateuszek, 3440g, 56cm / Redłowo SN
05.02 (03.02) Magiczna(*)86 - synek Szymon, 3200, 54 cm/ Puck, tak ten zabity dechami ;)
07.02 (28.01) Iwonka32-córka Lena Jadwiga 3730g, 57 cm / Wojewódzki SN
08.02 (06.02) Magamelka - synek 3360, 55 cm/ Kliniczna CC
08.02 (31.01) lepa_ - synek Piotrek 3800g, 59 cm/ Redłowo SN
09.02 (25.02) jonka6 - córeczka Bianka 3105,53cm / Kliniczna SN

2 w 1:
***STYCZEŃ***
13.01 magdaka - synek
16.01 Kejti - córcia Julcia:)))))
23.01 AniaŻ - synek Konradek
26.01 mooly - synek
30.01 młoda_żonka - córeczka Alicja

***LUTY***
05.02 rurka102 - Córka Ewelinka
08.02 klara - córeczka Małgosia
10.02 micasia- córeczka / Zaspa
13.02 kasha - synek
16.02 devil83 - synek / Zaspa
16.02 Oleńka83 - synek / Zaspa

20.02 KamiKasia
20.02 jus.tyna - synek Piotr/ Redłowo lub Swissmed
21.02 Chmurka - synek Bartuś / Wojewódzki
23.02 MamOOśka - córcia Amelia / Wojewódzki ->cc
25.02 dorotiii - synek Maksymilian
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Dziewczyny podaję linka do nowego wątku, który założyła Ania

http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=218677&c=1&k=160#fs
Założyłam nowy wątek:)
Ech a ja znowu o porade. Mój mały ma wysypaną całą buźkę w pryszczykach, nie wiem czy to potówki czy ja coś zjadłam. Czym można je "potraktować"? Na razie przemywam to rumiankiem ale nie wiele to daje, macie jakieś sposoby?
Drugi problem to niespokojny sen, Szymuś stęka, jęczy, charczy, czasem zapłacze, jak wstane do niego zajrzeć z myslą że pewnie się obudził to śpi w najlepsze, po chwili znowu to samo.
Kurcze jak nie jedno to drugie. Myslałam, że macierzyństwo będzie tak samo kolorowe jak ciąża;)
ja tez dziś pierwszy dzień sama po 3 tygodniach, ale nie jest źle- powiedzmy że mała ma już wypracowany rytm dnia, właśnie wybieram się na spacerek chociaż na chwilkę.... Chmurko trzymam kciuki oby akcja się zaczęła!
aha a jezeli chodzi o kupki to mi kiedyś pediatra powiedziała że widcznie mam dobrą dietę i dziecko dobrze przyswaja pokarm i kupka moze być raz na 2 dni, ale to po mleczku z piersi.
cześć dziewczynki
po pierwsze gratulacje dla wszystkich nowych mamusiek- super, jeszcze tylko Ty Chmurko - czekamy i trzymamy kciuki

dzisiaj jestem pierwszy raz sama z brzdącem, mąż wrocił do roboty:) muszę przyznać że to chyba jest nagroda za akcje z Olkiem. Adaś zje i śpi. A Olek mi potrafił wisieć na cycu tyle że nawet do ubikacji nie mogłam wyjść. Adaś też niestety skręca się przez gazy ale jeszcze nie jest to na tyle bolące żeby płakał więc pozwolę na unormowanie się tego bez rzadnych pomocy.

dziewczynki prześlijcie mi proszę na maila tą książkę:)))

a propos mleczka ja w szpitalu też miałam malo mleka ale cudowna położna pani Mariolka z Zaspy sprawiła że aż się ze mnie lało. Przyniosła mi elektryczny laktator medeli (szpitalny - wygląda inaczej niż te medeli), kazala ściągać co 2,5 -3 godziny i po 24h miałam nawał... trzeba ściągać nawet jak nic nie leci...

jeżeli chodzi o szwy to mi też ściągała położna środowiskowa, mimo że mam wszystkie rozpuszczalne to poprosiłam o ściągnięcie i jest duuuużo lepiej.
Dzięki wielkie dziewczyny - jesteście kochane :)

Nie wiedziałam, że to będzie takie dołujące. Ale w weekend na pewno synek będzie już z nami :) i tym się pocieszam. I będę mogła już z Wami rozmawiać na inne tematy :)
Trzymamy za Ciebie kciuki tu wszystkie!
Cześć dziewczyny, no ja niestety jeszcze jestem :( Mieliśmy mały problem z internetem

Czuję się bardzo dobrze i to mnie dobija. Myślałam, że może jakieś skurcze przyjdą, nawet modliłam się o nie, a tu dalej cisza. Mały się wierci i wierci, więc wiem, że wszystko jest ok. Jutro jadę do szpitala, zobaczymy co mi powiedzą, czy już mnie zostawią czy jeszcze wypuszczą
no właśnie Chmurki coś nie słychać - może się zaczeło?
:)
Chmurka, a jak u Ciebie? Przyszły weekend już na pewno będziesz z maluszkiem. Dobrze się czujesz, oczywiście pomijając to nieznośne czekanie...
To samo,,,tyle,że jak dziecko puszcza bączki to dobrze, a kolka , ja je wsobie trzyma, nie może ich wypuścić;)
I wtedy drze się w niebogłosy od paru do parunastu godzin.

A gazy i kolka wewnątrz to to samo:)
a jaka różnica jest między kolką a gazami?
nie wiem czy przyjdzie do mnie położna jutro do niej będę dzwonić
Moje skarby:
Antonina 21.02.2011
Bartłomiej 24.04.2013
Trzydziestka, nie martw się, jak bąki idą to ok, a kupa nie musi być codziennie.
U nas kupa co dwa dni o tej samej porze;) jak w zegarku.
Bąki też idą...Miałam kupić sab simplex, ale się zapomniałam i tak jakoś bez tego lecimy.

Kolek nie ma mały, jakieś niestrawności tylko, bo Jan to miał mega cyrkz z kolkami!!!!!!
Ja sciagałam szwy u swojego gina, i tak jak dziewczyny pisza o niebo lepiej, fakt ze nie super ale moglam juz normalnie siedziec :P

Co do dzieciaczkow to tez mamy problem z Bianka jesli chodzi o gazy, biedna juz 3 dnien sie meczy, tak placze i krzyczy az serce boli, podajemy jej puki co espumisan (efektu brak, koperkowe cuda tez nie pomogly a w sumie bylo gorzej) jutro lecimy do lekarza bo mozliwe ze nie toleruję laktozy i trzeba wprowadzic inne mleczko ale trzeba robic to stopniowo nie znam sie na tym wiec jutro sie dowiemy, a jak bylo u was z tym mleczkiem?
W sprawie szwów to ja miałam swoją gehennę, której niezwykłe losy są zawarte na tym przepastnym forum... w piątek mi zdejmują te drugie i mam nadzieję, że będzie luzik, choć i tak po zdjęciu pierwszych było lepiej i po założeniu drugich jeszcze lepiej, więc ciągiem logicznym od piątku musi być super ;)

A jeśli chodzi o kupki, to odkąd karmię co 3 godziny, to mamy kupę co 3 godziny, albo i częściej. A dodatkowo, mój bąbel specjalizuje się w sikaniu jak tylko zdejmie się pieluszkę (jeszcze w szpitalu, byliśmy 4 dni, obsikał 3 położne i jedną panią pediatrę ;) ) i ostatnio robi chyba drugą specjalizację - w robieniu szybkich i wystrzałowych kup w dwóch opcjach, pierwsza to właśnie wtedy gdy się go przebierze w nową pieluchę i zapnie ciuchy, a druga, ulubiona mojego męża, to wtedy gdy leży na przewijaku, umyje się mu tyłek, nakremuje i weźmie w rękę czystego pampersa, co by go założyć i wtedy BUM! Jak pierwszy raz zobaczyłam taką akcję to mało mi szwy nie popękały ponownie ze śmiechu :)
ale ja mam szwy gdzie indziej ;p więc to też inaczej ;p
heh trzydziestka ja mam za to na odwrót - 95% pieluszek jest zakupkanych... z tym że też mam wrażenie, że są nieco za rzadkie, że za bardzo wsiąkają w pieluszkę, więc między innymi po to mam wprowadzone to mleczko dodatkowo...

micasia nie powim ci czy jest lepiej, bo ja swoje jeszcze mam... byłam je zdjąć, ale babeczka powiedziała, że może mi zdjąć co drugi i do tego nie będę mogła dźwigać, a na zdjęcie reszty mam przyjść we wtorek, to stwierdziłam, że skoro tak czy owak mam wyjść z domu we wtorek, to niech już wtedy wszystkie mi zdejmą... a miałam przy sobie tez tylko książeczkę...
micasia a położna środowiskowa nie pryjdzie do Ciebie zdjąć szwów? oo po zdjeciu jest o niebo lepiej!

mój mały też trochę cierpi na gazy mimo, że dostaje mleczko Pepti i dodajemy sab simplex do kazdego karmienia... czy to normalne aby 3 tygodniowe dziecko nie robiło kupki 24h??? caly czas baczki ida a kupki nie ma :(
micasia- ja mialam w przychodni tylko ksiazeczke-bo jeszcze mam kupony w niej, po zdjeciu szwow bylo o niebo lepiej- jak tylko zeskoczylam z fotela od razu czulam roznice :)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (31 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

do góry