Widok

Styczniowe mamy 2010 cz. 10

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
No to witam w nowym wątku:)
Siadajcie i piszcie!

Kasia31 - 2 styczeń - dziewczynka Amelka :)
Mnisia 3-4 styczeń - dziewczynka :)
Curly 4styczeń - chłopiec :) Krzyś???
Gosiak 7 stycznia - chłopiec Alex :)
Dejwi - 8 styczeń - chłopiec :) Rafałek :)
adarechota - 9 styczeń - chłopiec :) Michałek :)
Benia1974 – 10 styczeń
katerrina - 10 styczen - dziewczynka :)
Magda+Greg - 11 styczeń - chłopiec :) - Franek
Kitikat - 12 styczeń - dziewczynka :)
Kasandra- 14 styczeń
Styczniówka - 15 styczeń - dziewczynka :)
Łasiczka123 - 16 styczeń chłopiec :)
Pati25 - 19 styczeń - chłopiec:) - Filip
aniella - 19 styczeń
Mawina - 25 styczeń- chłopiec :) Pawełek
Marta- 25styczeń-chłopiec :) Tymoteusz
Angel8338 - 27 styczeń dziewczynka :) - Iza
Weroniczka 28-29 styczeń dziewczynka :) - Lenka
anka777 -30 styczeń - dziewczynka Martynka :)
Naomi02 - 31 styczeń- dziewczynka :)
Pozdrawiam, Kinga
Mama Natalki (21.07.2004), Agatki (11.07.2007) i Krzysia (14.01.2010)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
:) dzień dobry w nowym wątku:)
image
image

Hej Hej Mamuchy

Wkoncu rozstawialm lozeczko, wanienke, inne i caly czas bym w malym pokoiku siedziala i na to patrzyla

wczoraj bylam u kolezanki co ma mieseczne dziecko i bylo superrrrr - takie ciacho z tego jej synka ze juz po scianach chodze zeby Rafalka usciskac . No ale nie spieszy mi sie i jestem cierpliwa - mam nadzieje ze Rafi też :)

Pati ta twoja szefowa to chyba z zazdrosci ze sama dzieci nie ma i ze swoje zycie zle ulozyla - bo inaczej nie wiem czemu takie teksty ... nastepnym razem jak bedzie gdac ze ciaza to nie choroba to jej powiedz "poczekaj poczekaj moze sama sie kiedys przekonasz" ... ale to moze odczytac zlosliwie hihihihi

A ten rozek to chyba srednio jest potrzebny jak ma sie male kocyki ... ja nie kupuje

A ja rożków to mam właśnie ogromny zapas:) - 3 usztywniane na rzep i 2 zwykłe wiązane.
Na początek Maluszek lubi mieć ciepło i ciaśniutko... lepiej śpi taki dobrze owinięty. Chyba, że będziesz po prostu sama zwijać w kocyk. Ja tam lubię i polecam rożki na pierwsze 2-3 miesiące. Nawet nie mam zamiaru na ten okres pościeli wyciągać:)
Pozdrawiam, Kinga
Mama Natalki (21.07.2004), Agatki (11.07.2007) i Krzysia (14.01.2010)
To ja również witam się w nowy wątku. Zmobilizowałam się i jadę zapisać Małą do dwóch pobliskich żłobków, ciekawe co się dowiem :)
:) z tą moją szefowa i bobo to może byc lekki problem, bo to babka po 50:):).
Co do żłobka - kurcze sama zaczęłam się zastanawiać, może faktycznie warto się rozejrzeć? A jakie żłobki polecacie w Gdańsku? bo ja żadnego złobka nie znam...
image
image

Witanko dziewczynki ;))
Dejwi też tak mam he po rozłozeniu łóżeczka, przyklejeniu naklejeczek ozodbnych i ustawieniu komody mogłabym siedzieć i siedzieć w bebikowym pokoiku he i zresztą często tam siedzę czytając gazetki he,a za miesiąc przenosze swoje łóżeczko co by się przestawić na spanie w nowym miejscu he

ja rożek co prawda mam ale to dlatego, że był w komplecie z pościelą ale nie nastawiam się na jego jakieś częste używanie, bo do spania preferuje śpiworki tak by dzidzi nie krępować ruchów nóżek co jest ważne przy prawidłowym rozwoju stawów biodrowych joop

Kasia koniecznie daj znać co do żłobków bo jak ci już wcześniej pisałam też jestem zaintersowana, zwłaszcza tym co mówiłas na Jaśkowej Dolinie więc pisknij potem jak się ma sytuacja ;)))

image
Pati ta twoja szefowa to zupełnie jak mój szef.Sam ma dwójkę synów.Jeden nie jest jego,a drugi chory....I nie potrafił jakos wspomóc kobiety w ciąży.Jak sie dowiedział że jestem ciężarna to kazal mi lodóki w pracy przestawiać i skrzynki dzwigać (pracowałam jako barmanka)a wszyscy przeciez wiedzą że przez pierwsze 3 miesiące trzeba bardzo uważać.....miałam z nim chocki klocki i od 3 miesiąca ciąży jestem na zwolnieniu.

O tym żeby zamieszkać razem to marzymy juz od dawna.Orientowaliśmy się o kredyt w pko bo Jacek od lat ma tam konto.Przy kredycie na 100 000 musielibyśmy oddać dosłownie drugie tyle:0 Jeszcze do Alior banku dzisiaj Jacek ma podskoczyć i zobaczyc jak tam sytuacja wygląda.Nie mamy jeszcze ślubu,więc jako sam na działalności moze bank na to inaczej będzie patrzył.Myśleliśmy też o wynajem,ale dopuki skarbówka wkońcu nie zacznie Jacka rozliczać to kiepsko u nas z finansami(chyba że teście by nam pomogli;) )
Takie mieszkanie z moją mamą w naszym ciasnym mieszkanku jest poprostu NIEMOŻLIWE

Jak mi się nic nie chce przez ta nie przespaną noc.....
Trzymam dziewczyny kciuki za wasze wizyty u lekarzy:)
no tak to jest z tymi nadrzędnymi:) Moja przyszła w między czasie do mnie z zapytaniem co i jak i z tekstem, że naturaolnei jeszcze sie nie wybieram na zwolnienie. Na co ja, że chciałabym jeszcze popracować, ale mam średnie wyniki - co zreszta prawda i pewnie juz od 13 lekarz zostawi mnie w domu. Na tym koniec - nie zamierzam więcej na ten temat rozmawiac. Po prostu 13 dam znac koleżance i przyniosę zwolnienie.. mam kurka do tego prawo no nie??:).

Co do kredytu - nie wiem jak jest teraz, my jeszcze wskoczyliśmy na początku kryzysu... nie da się jednak ukryć, że w zalezności od okresu spłacasz 2 lub nawet 3 tyle... prawo rynku...
no ale cóż, mieszkac gdzieś trzeba...
Co do działalności gospodarczej - wszystko zalezy od tego co twój chłopak robi, bo ponoc nie każda działalność jest teraz ok. Tak samo jak nie każdy deweloper ect ect.
Mama obostrzeń - najlepiej faktycznie wybrac się do porządnego doradcy - jakby co słuzę pomocą - my mamy super koleżkę, który nam i naszym znajomym pozałatwiał kredyty na całkiem niezłych warunkach. Bo do firm typu open finance - bez obrazy - nie mam juz zaufania.. nacięłam się i to bardzo:(.
powodzenia!!
image
image
pati wiem ze ona jest mocno old i tym bardziej jak kcesz jej dopie to jej to powiedz i ironicznym usmieszkiem - alepotem mozesz nie miec gdzie wracac ... alez babol jest wstretny JESUUUUU skad biora sie tacy ludzie ... ja nie wiem

w poprzedniej firmie mialam szefowa ok 45 lat - bezdzietna, bez meza ale w zwiazku i ona mi powtarzala bym zalegalizowala swoj zwiazek i zmajstrowala "co trzeba" a tu trafasz na taki babol ... szok
ciekawe co bedzie jak wrocisz po macierzynskim ... szczesliwa i z grzechotkami w torbie - ją pewnie szlak bedzie trafial - z zazdrosci ...

kurdelek ... masakra

:), no widzisz, zdażają się i takie, co by było smieszniej - u mnie w firmie na okrągło któraś jest w ciąży - ze mna sa jeszcze 2 a pozostałe 3 własnie wróciły z macieżyńskiego.. no i kilka na maciezyńskim jest:). Poza tym firma z dyplomem - przyjazna matce:):)
Generalnie jest ok, tylko ta moja jakas nie zyciowa jest.. i tak od samego początku.. a jakurka cały czas po 8 godz w pracy jestem, bez żadnego zwolnienia..:(
No ale dosyc biadolenia.
Czy ktos się wybiera na laktację do SR przy Majewskich - środa godz. 18:)??
image
image
Ach...dzisiaj się niczego nie dowiem w sprawie tego kredytu bo Jacek nie zdąży:(
Pati jakby cosik to odezwę się po namiary na waszego koleżkę od kredytów:)
Idz na to zwolnienie i nawet sie nie zastanawiaj co szefowa na to,bo to nie ona nosi dzidzie w brzuniu:)
Hej dziewczyny:)
Ale mam dzis dzien:/ Dopiero wstalam bo caly dzien mnie tak glowa bolala ze nie mialam sily sie podniesc:( Chyba pierwszy raz w zyciu...
Szybkie spaghetti musze zrobic bo maz zaraz glodny wroci:)
Pati koniecznie smigaj na zwolnienie... Juz dawno nalezy Ci sie odpoczynek:)
pati faktycznie ty juz nie mysl o zwolnieniu w kategorii "co to bedzie" tylko w kategorii "juz niedlugo"

i tak nie odpoczniesz na zwolnieiniu - pranie prasowanie szykowanie pokoju + remoncik

smigaj na zwolnionko :)

Pati śmigaj w końcu na to zwolnienie i tak nikt nie doceni że tyle miesięcy się poświęciłaś a szefowej to współczuję masakra jakaś!!!

Co do ciasteczek dla cukrzyków Magda tak jak pisałaś niektóre są niesmaczne. Mąż kupił mi 3 rodzaje jedne okropne drugie takie sobie ale trzecie po prostu miód w ustach poezja ...:) tak się cieszę że Dejwi podrzuciłaś mi ten link:) co prawda mogę zjeść tylko jedno góra dwa bo jak więcej zjem to cukier skacze ( dziwne). Już nie mogę doczekać się jutra jak zjem kolejne ciasteczko mniam :)

dzisiaj mąż odebrał paczuszkę a w niej buteleczka TT i smoczki TT takie to słodkie :) szczotkę do butelek i podkłady do przewijania do szpitala i na wyjścia, i przyszły też kosmetyki z hippa :). Powoli już zaczynamy mieć komplet.
Muszę jeszcze tylko pomyśleć co dla siebie potzrebuję napewno koszule do karmienia muszę kupić. Wiecie może czy są jeszcze te za 15zł w leclercu?

a komodę też musimy jakąś kupić bo niestety nie pomieszczę się w szafie z tymi wszystkimi ciuszkami.

Kasia jak tak czytam i wydaj mi się że Ty jakoś często masz usg ostatnio pisałaś że miałaś teraz niedługo znów, fajnie bo przynajmniej spokojniejsza jesteś, a ja dopiero pod koniec listopada mam a wcześniej to miałam w 22 tc. już nie mogę się doczekać ciekawa jestem jak córcia urosła i ile waży ale jeszcze muszę cierpliwie wytrwać 3,5 tygodnia. Choc ja na początku ciąży ze względu na komplikacje to miałam co tydzień więc starczy już tych usg u mnie.
witajcie mamusie :)
alez zaległości sobie narobiłam, a Wy tu takie gadulińskie :)

Pati, podłączam sie do postulatu poprzedniczek - maszeruj na zwolnienie, bo pozycja siedziąca tobie i dziecku nie służy! jeszcze sobie zmajstrujesz szybszy poród! i co wtedy Ci szefowa powie?...wogóle nie miej do takiej sentymentów. niektórzy poprostu tacy zgryźliwi sie rodzą.

dzisiaj rano znów byłam na zajęciach w SR, kurcze naprawde fajnie jest :) znów masę próbek wyniosłam, garść przydatnych informacji..a po ćwiczeniach to taaaaka zmęczona jestem, że przychodze i odsypiam :)

jutro chyba wybiorę się do Akpolu, po ostatnie drobnostki, bo już czuję, że nigdzie dalej mi się nie chce chodzić, tymbardziej po tych ostatnich dziwnych skurczach.

co do rożka, to ja akurat dostałam i zamierzam używać, bo w sumie to chyab całkiem wygodne. w kocyk bym sobie tak zgrabnie chyba nie zawinęła malca :)

aaa, no i ja też przesiaduję w małym pokoiku :)) nie raz zdarzy mi sie tam zasnąć :)) mam taki fotel z ikei, co się lekko buja i zawsze na nim odpadnę jak kawka :) coś w tym jest, że odkąd ozdoby na ścianach się pojawiły to tak się milusio zrobiło :)
"Nikt tak nie docenia geniuszu zawartego w twoich słowach jak twój pies."
Christopher Morley
Ale wam zazdroszczę tch pokoików dla maluszków...
Dzisiaj narazie postanowiliśmy ze idziemy na wynajem dopóki nie dostaniemy kredytu na mieszkanie.Mamy juz kilka kawalerek na oku z netu i jutro Jacek będzie dzwonił :)
Zobaczymy co z tego wyjdzie:)

A tak propo to co z naszym listopadowym spotkankiem??
gosiak, dobry wybór z tym wynajmem :) wiadomo, że to pochłania pieniążki, ale Wasze dobre samopoczucie i troche intymności jest wazniejsze. mam znaajomych, którzy maja swojemieszkanie, a i tak muszą wynajmować, bo cyrki są z deweloperem i się mieszkania doczekac nie mogą, więc podwójnie płacą, bo i wynajem i kredyt.

styczniówko, ja tak samo jak Ty mam rzadko usg. oststnie takie, ze sobie mogłam malucha pooglądać bylo w 22 tyg. teraz ide w poniedziałek na takie konkretniejsze z mierzeniem i ważeniem. też juz nogami przebieram ze zniecierpliwienia :)
"Nikt tak nie docenia geniuszu zawartego w twoich słowach jak twój pies."
Christopher Morley
Dotarłam do Was :) Przeczytałam wszystko i teraz mogę odpisywać :)
Byłam dziś w dwóch żłobkach. Jeden na Chełmie. Zapisałam Małą i jesteśmy na około 250 miejscu !!
Drugi na Siedlcach i jesteśmy dokładnie na 247miejscu, a w styczniu mamy potwierdzić czy nadal jesteśmy zainteresowani.

Maskara jakaś dziewczyny. Babki mówią, że koniecznie trzeba zapisywać Maleństwa jeszcze w brzusiu do żłobków.

W tym tygodniu chcę jeszcze podjechać do Wrzeszcza zaraz koło Jaśkowej i tam zapisać. Do tego na Zaspę i gdzie się jeszcze da :)

Co do USG, to ja mam co 28dni :) bo tak chodzę do lekarza prywatnie, a na każdej wizycie mam USG i filmik nagrywany :)

Styczniówko cieszę się ze mogłam Cię wesprzeć w jakikolwiek sposób :)
Dziś kolejny dzień - kolejne ciacho ... :>
hihihi

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Wyprawka dla dziecka lato (49 odpowiedzi)

Witam. Ma termin na czerwiec i tak pomału się rozglądam za wyprawką,tylko sama nie wiem co i ile...

Dzieci, które nie chodziły do przedszkola (50 odpowiedzi)

Czy są tu Rodzice dzieci, które jako 3 i 4 latki nie chodziły do przedszkola? Jak z perspektywy...

jaki krem przeciwsłoneczny dla dzieci łatwo się rozsmarowuje? (51 odpowiedzi)

faktor +50, bez filtrów chemicznych. Ziajka - okropnie ciężko się rozsmarowuje, zwłaszcza na...

do góry