Widok

Styczniowe mamy 2010 cz. 22

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
DWUPAKI
katerrina - 10 styczen - dziewczynka :)
aniella - 19 styczeń - dziewczynka :)
marta245 - 19 styczeń-chłopiec :) Tymoteusz - kliniczna
OlaOleńka24- 19styczeń-chłopiec :) Nikodem- Swissmed
Mawina - 25 styczeń- chłopiec :) Pawełek
Angel8338 - 27 styczeń dziewczynka :) - Iza
aniatatara- 27 styczeń dziewczynka Zosia - Zaspa
Weroniczka 28-29 styczeń dziewczynka :) - Lenka
anka777 -30 styczeń - dziewczynka Martynka :)
Naomi02 - 31 styczeń- dziewczynka :) - Nadia - Wejherowo
MamaMikołaja-3luty- chłopiec :) Mikołaj - Kliniczna
Pszczoła - ?? chłopiec -
muszki28-16 styczen-Pawełek,Wojewodzki

ROZPAKOWANE

Styczniówka 15.12.2009 dziewczynka - Oleńka 49cm waga 2290
Pati25 22.12.2009 chłopiec - Filip - Wojewódzki 53cm waga 2680
Kasia31 28.12.2009 dziewczynka - Amelka - Kliniczna 52 cm waga 2810
Magda+Greg 31.12.2009 - chłopiec- Franio :) – Zaspa 56cm waga 3660 :)
Dejwi 02.01.2010 - Marta - Zaspa 58cm waga 3690
Mnisia 03.01.2010 - Klaudia - Kartuzy 55cm waga 3300
Adarechota 05.01.2010 - Michał - Swissmed 54cm waga 3730
Kasandra 07.01.2010 - Katarzyna - kliniczna 52cm waga 3750
Asia 12.01.2010 - Monika 54 cm waga 3140
Gosiak 12.01.2010 - Alex-Wojewódzki 62cm waga 4300
Łasiczka123 12.01.2010 - Antoś - Kliniczna 56cm waga 3900
Weronka 13.01.2010 - Zosia- Wojewódzki/Ciechanów 50cm waga 3050
Curly 14.01.2010 - Krzyś Wojewódzki/Zaspa 55cm waga 3600
Kiti 15.01.2010 - Maja Zaspa 53cm waga 3040

NIEAKTYWNE

Kasia O 4 styczeń - chłopiec :)
Benia1974 – 10 styczeń

Mam nadzieję, ż teraz lista jest ok, bo brakowało na poprzedniej dziewczyn.
https://www.facebook.com/groups/200268143516906/?fref=ts

Zapraszam grupa zamknięta, sprzedaż ubranek dziewczęcych
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
na laktacje pic mega duzo wody i czesto przystawiac - roniez w nocy - karmic max co 3 h liczac od poczatku karmienia do poczatku kolejnego.

Kasandra, kup sobie herbatkę HIP na pobudzenie laktacji, do tego bawarka i złoty środek piwo KARMI ;) Podobno cuda działa :)

Pati, Ty to się masz z tym szpitalem :/
My zostaliśmy na Jasieniu, zobaczymy czy będziemy zadowoleni. Dziś była położna, okazuje się, ze Amelka ma krótkie wędzidełko i to może być problemem przy jedzonku z piersi. Możecie zwrócić uwagę dokąd wasze maleństwa sięgają języczkiem ?? Bo moja wystawia języczek tylko do ust i położna mówiła, że to właśnie świadczy o dość krótkim wędzidełku

Jaki cudny ten Twój Krzysio!!! Cudny!
Aż mi coś w gardle staje jak sobie pomyślę, że jutro tez będę tulic swojego synka. Ale niestety czarne myśli tez mnie nie opuszczają. Tez tak miałyście czy tylk ja ma cos z głową:( ?
imageimage
Mamo Mikołaja gdybyś nie miała czarnych myśli i się nie bała wtedy byłoby z Tobą coś nie tak my trzymamy za Ciebie kciuki i zobaczysz jakie to cudowne uczucie w końcu zobaczyć swoje dziecko nikt nie powiedział że będzie Ci lekko bo ból robi swoje ale znosi się go inaczej i naprawdę migiem zapomina dlatego dzisiaj z mężem rozkoszujcie się ostatnią nocą w dwójkę pełen relaks kąpiel świece masaż zobaczysz zatęsknisz za tym jeszcze
a i dziewczyny po naturalnych porodach ja już od 3 dni rozkoszuję się kąpielą w wannie nic mnie nie boli mam słabe upławy zastanawiam się jak u was rana się zagoiła po nacięciu bo mi się wydaje że trochę u mnie za szybko zresztą jak pisałam wcześniej nie odczuwam połogu i jestem aktywna tak jak przed ciążą
Kasandra ja po naturalnym również po 2-3 tyg dochodziłam do siebie i latałam jak przed ciążą.
MamoMikołaja, każda z nas chyba się "filmowała" :) ale zobaczysz, jak wyciągną Ci z brzusia Mikołaja, jak położą Ci go na piersi, jak będziesz go tulić.
Ja strasznie płakałam ze wzruszenia strasznie i teraz jak pomyślę o tym to wciąż łezka w oku się kręci.
Poród to niezapomniana chwila, za Amelkę dałabym się pokroić jeszcze 100razy

olaoleńka gratulacje serdeczne :))

curly synek śliczny :)
Dziewczynki, dziękuję bardzo za ciepłe, wspierające słowa. Jestem rozemocjonowana, zdenerwowana , ale też szczęśliwa:) długo, długo czekałam na ten moment w swoim życiu.Dlatego tym trudniej jest mi uwierzyć, że to się dzieje naprawdę.Że już za kika dni będzie tu nowy człowieczek.Takie to jakieś abstrakcyjne.
Zjedliśmy czekoladowego Grycana i staramy się spędzić ostatni wieczór miło. Całuję Was mocno i odezwę sie po powrocie. Pomyślcie o nas jutro rano. A kto wierzący, to i Zdrowaśkę może zmówić- bedę wdzięczna.
Całuski
imageimage
Mamo Mikołaja, zdrowaśki, kciuki wszystko co trzeba masz jak w banku.

Dziewczyny macie serdeczne pozdrowienia od Weronki. Niestety jeszcze leży z Zosią w szpitalu, bo Mała ma bakterie e. coli przez małowodzie jakie miała Weronka.
Dobrze, że ją ciachneli szybciej, bo okazuje się, że wód to w ogóle już Weronka nie miała. Ufff, że tak to wszystko się zakończyło.

Uciekam spać, bo padam na mordkę, mała nie spała od 17stej i dała mi trochę czadu :/ Dopiero co zasnęła i aż strach pomyśleć, że za około 3 h się obudzi na papu...

Olaoleńka serdeczne gratulacje :))
Curly dzidziunia jak marzenie:)
Jezu,nie nadążam już z czytaniem,więc napisze ogólne gratulacje dla wszystkich ostatnio rozpakowanych:)

Też mam problemy z laktacją,ale staram się jak mogę żeby się troszkę ruszyło.Na dzień dzisiejszy powinnam na jedno karmienie odciągać 70ml,a świętuje jak uda mi się chociaż 50ml.Wykańcza mnie to,ale tak łatwo się nie poddam

Pozdrowuśki dla wszystkich babeczek i całuski dla maluszków:)
u mnie też lipa z laktacją. Obecnie mała wcina ze 120 ml a mi się max 100 udaje odciągnąc. Nie wiem dlaczego tak jest. Podłączam się pod dojarkę co 2 h a i tak mleka wciąż za mało :(
Jutro zaczynam pić po szklance karmi, choć jest okrutne ;)

Kasia dzięki za wyczerpujące informacje.
Oleńka też języczek do ust wyciąga dalej nie, ale nikt mi nie mówił że to może być problem ze złapaniem piersi. Ja jak przystawiam to przez nakładkę medeli i wtedy jest się super przyssie. Mi pani od laktacji powiedziała, że dlatego że z butli dajemy mleko przez smoczek to jest przyczyna dlaczego nie chwyta piersi a nakładka przypomina smoczek dlatego wtedy chwyta. Zapytam o te więzadła przy najbliższej wizycie.

Kurcze dziś 3/4 dnia spędziłam na telefonie umawiając córcię do specjalistów. Koszmar jakiś. Na wizytę do neurologa zaznaczę że PRYWATNIE pierwszy wolny termin 24 luty!!!! Jeszcze gorzej jest z rehabilitacją na NFZ jesteśmy na liście oczekujących a prywatnie.... brak miejsc, bo jest 3 rehabilitantów od wcześniaków i wszyscy mają komplet!!!!!!! koszmar, a lekarze mówią że Ola już od co najmniej tygodnia powinna być rehabilitowana i że im szybciej tym lepiej, a nawet odpłatnie ciężko się dostać i weź tu lecz wcześniaczka który bardzo potrzebuje rehabilitacji.... szkoda słów.

Mamomikołaja zdrowaśkę i kciuki masz zapewnione. Jutro będzie piękny dzień :)

Kasandra ale ten czas leci pamiętam jak pisałaś że mąż ma wyjechać a tu już 5 tyg zostało do powrotu :) super znów będziecie razem i teraz już w trójkę :)
image
ja tylko na chwilkę się witam, bo idę łapać troche snu, póki czas.

u nas z laktacja też tak jakby chciała a nie mogla...młodego przystawiam często, ale tylko sbie pociamka i przysypia, tak mu dobrze, a potem sie okazuje, że zapomniał się najeść. ostatnio też łapią Mikiego jakieś trudności z kupką i bączki tak ciśnie...i pręży się aż serce boli. odstawiłam juz całkowicie nabiał i generalnie wszystko co może mieć cokolwiek wspólnego z białkiem krowim. nawet wołowiny ani masła nie jem. zaopatrzyliśmy się tez w razie czego w Nutramigen i zamiast bebilonu spróbujemy. może to ta nietolerancja laktozy i białka. jak nie pomoże to będziemy szukać dalej przyczyny.
dziś już malec dostał w butelce wywar z kopru włoskiego, masowaliśmymu brzusio, leżał z ciepłym termoforem i nawet kilka kropel espumisanu, ale jakoś ciężko mu to i tak szło...ach, jak był w brzuszku, to mu nic nie dolegało :(

w czwartek idziemy do lekarza na pierwszą wizytę, a na przyszły tydzien już się umówilismy do Sieliwończyka na bioderka.

co do połogu, to u mnie dobrze :) śmigam jak gdybym w ciąży nie była, tylko te krągłości i kg mi o tym przypominają :) nie da się leżeć plackiem, bo tyle obowiązków jest...

no nic, zmykam, miało być krótko, a tu zawsze tyle do powiedzenia..

Gratuluje wszystkim nowym rozpakowanym mamusiom :))
"Nikt tak nie docenia geniuszu zawartego w twoich słowach jak twój pies."
Christopher Morley
Umyta,ubrana, przygotowana - ruszam na spotkanie z Synkiem :)
Do usłyszenia PO:)
imageimage
Witanko dziewczyny,dzięki za gratulki.Od wczoraj jestesmy w domu ufff nie mogłam sie już doczekać.
U mnie wyglądało to tak że wody zaczeły odchodzić w czwartek o 22,następnie skurcze najpierw pomału i nie za często, w szpitalu zaczeły sie zwiększać ale co z tego jak przez 3godz miałam rozwarcie 1,5.Mijały kolejne godziny,skurcze juz co 4 min.bardzo silne i tak kolejne godziny w mękach a rozwarcie na 2 palce,nad ranem byłam wyczerpana fizycznie i psychicznie,modłiłam się o Boże rozwiązanie.I tak o godz.8 bóle były strasznei silne ja już na wpół przytomna,lekarz sprawdza a tam 3palce,zaczeli podawac antybiotyk ze wzgl.na tak dawne odejscie wód,tlen aż zaczełam mieć odlot,zrobiło mi się goroąco,mrowienie i drętwienia ciała i silne skurcze i tylko resztkami sił uslyszałam wezwać doktora! tętno małej zaczeło spadać moje też,stad szybka decyzja ze na blok operacyjny na cc i tak po tych trudach przyszła na świat nasza kruszynka ;)))) uffff tak więc niestety nie miałam tyle szczęścia z łatwym porodem choć byłam optymistycznie nastawiona i się nie balam,ale najwazniejsze że wszystko jest dobrze i staram się nei myśleć o tej calej akcji.
Malusia grzeczniutka,karmię piersią,mleczka mam ale malusia coś ostatnio marudzi do dostawiania no i robi sie nawal pokarmu mimo ze odciagam bardzo nieduzo stad dzownie dzis do babeczki od laktacji zeby przyjechala na wizyte.
Dziewczyny pytanie jak odciagniecie mleczko to jak je podajecie przez butle czy strzykawką? a jak wtedy z przystawianiem do piersi ciągną wam czy jest problem, czy juz nie podajecie cycka?
Curly jescze raz przepraszam ze nie udalo sie nam spotkac ale dochodzenie do siebie po cc naprawde nie jest łatwe, do tego kiedy wszystko ciągni i boli wkołko te obchody,szczepienia,ubierania,rozbierania dzieci były wykańczające.Po takim maratonie marzyłam o chwili poleżakowaniu a i tak się nie dało.Dopiero dziś w domku troszkę odespałam ufff
Ogólnie Zaspa oprócz z tym zwlekaniem z cc oceniam bardzo dobrze.Położne mega sympatyczne i pomocne,oczywiście co zmiana to różne się trafiały ale większość naprawdę pomocne i miłe.Dla dzieci wszystko jest i dla mamus podklady itd.też. Minusy dusznosci w pokojach, kaloryferów nie można skręcic,jedzonka tyle co kot na płakal,a i rozbieznosci w pomocy połoznych np.naj ednej zmianie mówią zakrywac juz pępuszki,na drugiej odkrywać,przykładac tak do piersi a na innej nie nie tak to trochę wprowadzało mętlik w głowie i w sumie niewiem co jeszcze he.
Tak czy siak marzyłam o powrocie domku i wkońcu się udało..już jesteśmy we 3 ;))))
Najpiękniejszy dar od Boga...
image image
Kiti gratuluje coreczki:) I tego ze bylas taka dzielna;-) Heh ciekawe czemu oni az tak zwlekaja z cc... I tyle godzin mecza biedne kobiety;/
No ale teraz bedzie juz tylko lepiej:)
KASIA31 proszę napisz mi nazwę tych niemieckich kropelek na kolki
Kasandra sab simplex
W takim opakowaniu musi być
http://img.szafa.pl/uploads/clothes/d45/46579/1222003007.jpg

Moja purtka po nim super :) Odpukać, ale kolek nie ma :)
Kasandra, jak Twoja Kasieńka ??

Czesc Dziewczynki!!
Jak to fajnie ze juz prawie wszytskie mamy juz maluchy przy sobie!!
My dzisiaj bylismy na bioderkach - Filip zdrowy, mamy tylko robic mu zabe:):) Poza tym jak na razie nie ma kolek:)!! A juz sie balam. Teraz meczy na katarek - chyba przyniosla go moja siostrzenica z przedszkola:(:(.. i co najgorsze meczy malego tylko w nocy!! Czy ktos wie co to za nocny katar??:)

Acha - no i odnalazla sie nasza karta szczepien w szpitalu:)
Pozdrowienia!!
image
image
kasiula moja super aniołeczek mamuni czekamy teraz na tatusia 21 lutego przylatuje

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

płyta indukcyjna czy gazowa? (22 odpowiedzi)

Witajcie. Chciałabym poprosić Was o opinię. Budujemy dom i stanęliśmy przed wyborem płyty...

Woda na oknach - mam dość. (96 odpowiedzi)

codziennie rano musze wycierac okna i wode na parapecie. wedlug wlascicielki mieszkania wplyw na...

Położna środowiskowa Gdynia - którą wybrać? (15 odpowiedzi)

hej dziewczyny! Czy możecie mi polecieć jakąś sprawdzoną, zaufaną, i rzetelną położną...

do góry