Widok

Styczniowe mamy 2010 cz. 9

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
No dziewczyny nowy wątek ... :) miłego pisania

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
cześć dziewczyny:)
tak tylko wpadłam się przywitać - jesteśmy już po przeprowadzce i niestety nie mamy jeszcze internetu w domku:(:(...
MOże się uda od 01.11:).
A wózki - super:)
image
image
Hejka.

Co do wózka to też bardziej podoba mi się nr 1. Śliczny jest:)

Kasiu ja też się trochę przestraszyłam tej cytomegalii ale okazało się że kiedyś ją przebyłam i mam w sobie przeciwciała. Ale kurcze długo ta Twoja koleżanka czeka na wyniki. Ja robiłam badania w Kartuzach, oni zawozili to do laboratorium do 3mista a mimo to wyniki miałam już po 3 dniach. Co do przezierności tonie pomogę. Wiem tylko że z usg to można mieć tylko max 70% pewności jeśli chodzi o zespól downa.

Pozrawiam!
Pati to gratuluje nowego domku:) i życzę SZYBKIEGO urządzenia się :)

Kasiu to nienormalne żeby tyle czekać na wynik ja miałam na drugi dzień a kuzynka jak robiła awidność w Brusie to tego samego dnia. Powiedz koleżance że niech zadzwoni albo pojedzie i nie odpuści to nie są wyniki które muszą ileś tam dojrzewać!!! A dziewczyna co sobie nerwów naszarpie to szkoda gadać...

proszę o namiary na @ do tej dziewczyny od krwi pępowinowej, zadzwonie do niej i może się umóimy z mężem na jakieś spotkanie może do nas podjedzie? styczniowka1@wp.pl

moja mała coś zamiast w nocy spać to szaleje, a w ciągu dnia śpi oby po porodzie nie miała poprzestawianego dnia z nocą!!!! brrr
Ja jestem po kolejnej wizycie. Mój Tymuś już nie taki mały. W 28 tygodniu waży 1400g, byłam w szoku. Ogólnie w porządku. Widziałam jego twarzyczkę i tak słodko się we mnie wtulał. Jeżeli chodzi o bóle krocza to faktycznie potwierdziła, że to normalne.

Co do wózka to również mi się bardziej podoba jedyneczka. My zdecydowaliśmy się na Mutsy Urban Rider NEXT 2009

Wczoraj odwiedziłam moje dzieciaczki w przedszkolu. Ale mi brakuje tej pracy :)

Pozdrawiam dziewczynki i miłego dnia życzę!
Marta, Tomuś rośnie jak na drożdżach. Moja też pewnie już wielka :)
Pracy mi coraz częściej zaczyna też brakować. Rutyna mnie dobija :( Siedzenie w domu również :(

Nie wiem już co wymyślić, żeby mieć zajęcie ;)
Piekę, gotuję, sprzątam ;)

Strach coraz częściej mnie dopada przed porodem, do tego ta szaro-ponura pogoda :(
Ech...aby do Stycznia. :)

Ja też próbuję sobie coś zorganizować, ale ciężko przestawić się na to siedzenie w domu, tym bardziej, że to już długo trwa. Idę zaraz na cmentarz bo chyba muszę się więcej ruszać. W ciągu miesiąca przybrałam 5kg! Tymuś jak będzie dalej rósł w takim tempie, to nie wiem jak ja go urodzę. Ale już nie mogę się doczekać tego wielkiego dnia!
Styczniowko wyslalm Ci na meila :)

czesc wszystkim!

Kasiu, co taki podły nastrój? pogoda dziś nie taka szaro bura, ja aż chętnie dziś wyszłam. spotkalam sie z jedną forumką, od której dostałam 2 super książki o rozwoju dziecka + instrukcja obsługi synka :) i do tego mi dresik i body dorzuciła, a to wszystko za kilka obiadków...sympatyczna, skromna dziewczyna z wielkim serduchem :)) az mi sie na cały dzień nastrój poprawił :)

wieczorem wybywam z mężulkiem do kina, ale po ostatniej naszej wizycie stwierdziłam, że zabieram ze soba poduszkę pod plecy :))

co do wózka, to zdecydowanie nr 1, te kólka takie jakieś...jakby chciały a nie mogły :)
my łóżeczko mamy najzwyklejsze, sosnowe, bez szuflady, z allegro za chyba 150zł.

dziewczynki, może któraś z Was jeszcze nie kupiła, a zamierza kupić wypełnienie do pościeli? w sensie kołderka i podusia. ja własnie dostałam drugi komplet od cioci, któa pracuje w tekstyliach i nic nie wiedziałą, że ja juz kupiłam wcześniej. a może słyszałyście, że ktoś potrzebuje? oddam za 30 zł :) takie tradycyjne, białe bawełniane, w środku mięciutkie wypełnienie, kołderka przeszywana, żeby się w praniu nic nie przemieszczało, wym. podusia 40x60 i kołderka 90x120
"Nikt tak nie docenia geniuszu zawartego w twoich słowach jak twój pies."
Christopher Morley
Marta 245 tez pracowalam w przedszkolu i strasznie mi dzieci brakuje... Ciekawe w ktorym pracowalas...;-)
Witam się wieczorkowo:))
Furka nr 1 bardziej mi się podoba:) My też kupiliśmy już wózek,ale nie mam go w domu tylko u teściów,bo u nas narazie miejsca nie ma przez ten remont:( Jak Jacko wróci z banku (pojechał dowiedzieć się o kredyt mieszkaniowy z dopłatami) to napisze jaki to wózek.MA wielkie pompowane kółka z tyłu,z przodu troszkę mniejsze skrętne podwójne.Kolor beżowy.Nie ma gondoli tylko nosidełko.Myśle że dzięki temu będzie mi łatwiej z tym wózkiem i małym wydostać się z domu.Najpierw złożony dół będę znosiła a póżniej maluszka w nosidełku.Niestety jeśli chodzi o moich sąsiadów to niestety trzeba wszystko choać z klatki bo nawet urzywane buty giną.Na dodatek maja tak klatkę zagracona że do przejścia zostaje mi ok40-50 cm.Ostatnio z nosidełkiem do samochodu nie mogłam przejśc.zastanawiam sie czy administracja jest w stanie coś z tym zrobic.Porobie któregos dnia zdjęcia napisze jakąś skarge i podjade dowiedzieć się co z tym mogą zrobić bo prośby ich nie ruszają
Hej dziewczyny wieczornie.

Humor troszkę lepszy już mam :) Dzieci wróciły ze szkoły, Daniel z pracy i od razu lepiej jak ktoś w domu jest :)

Gosiak, nie można zagracać klatek, tak więc administracja powinna zareagować i kazać uprzątnąć to. Nie dziwię Ci się, bo mnie też by szlag trafił.
U mnie całe szczęście spokojnie, 8 mieszkań 3 piętra i nawet miejsce na wózek mam an klatce, ale koleżanki mnie straszą, że nie ma różnicy jakie osiedle, zawsze mogą buchnąć więc będę jednak trzymać w domu furę :)

Zastanawiam się tylko co z moim kociatym, czy nie będzie pakował się do wózka.
Znajoma poleciła mi, żebym wózek zostawiała bez hamulca. Podobno jak kot wskoczy to wózek ruszy i kociasty zwieje ;)
Matko jakie ja mam przemyślenia, wszystkim martwię się na zapas.
Dziś zastanawiałam się nad rajstopkami, czy takiej małej damie kupować ;)

Mam kilka kiecek, a rajstop żadnych ;)
Jak to u Was jest ?? Dziewczyny, kupujecie swoim córką rajstopki ;)

Gosiak, czytam też, ze również masz remont ?
Mnie już powoli szlag trafia :( Mam dość :( Od sierpnia remontujemy mieszkanie i dalej masa rzeczy do zrobienia :/
Kupiliśmy z założeniem, że tylko trochę zmienimy wygląd, a wyszło, ze mieszkanie przechodzi totalny tuning ;) Nic "starego" w nim nie pozostaje.

Jak człowiek kupował to się wszystko super wydawało, a w momencie zamieszkania okazało się, że wszystko jest nie tak zrobione i trzeba na nowo.
Daniel stuknął w futrynę, to kafelki w kuchni poodpadały ;)

No nic śmigam do kuchni coś zarzucić do jedzonka ;) i zaraz koniec kolejnego dnia. Czas leci nieubłaganie, w sumie za 1,5 mc mogę już rodzić i to mnie przeraża :)
dzień dobry z rana :) widzę, że pierwsza sie dziś melduję..

Kasiu, wczoraj Tobie mówiłam, że dzień fajny, a dzis sama jakaś taka jestem...rozmontowana. to chyba po wczorajszym filmie, popłakałam sobie jak bóbr i chyba za dużo emocji jak na raz...ah, hormony.

wczoraj na próbe ustawiłam łóżeczko w miejscu, gdzie będzie stało w sypialni. do tej pory mój piesio miał tam swoje posłanko...bidulek całą noc sie kręcił, nie mógł sobie miejsca znaleźć i wyraźnie dziwił go ten nowy mebel..no ale wolę go teraz troche przyzwyczajać, zeby potem dodatkowego szoku nie miał, jak będzie tam jeszcze mały człowiek, który wydaje dzwięki i się rusza! no ale żal mi było mojej kluski, że się wyspac nie mógł :)

mam nadzieję, że dziś wypłata przyjdzie na konto, to sobie w przyszłym tygodniu wycieczkę do Akpolu zrobię, po ostatnie dobrodziejstwa :) bo wiecie, ja taka szalona, że już wszystko chyba mam...
Christopher Morley
Witam :)

Coś na dobry początek dnia:

http://www.youtube.com/watch?v=u3OceU34xYo

:) hiihih

To ja jako druga się witam z rana :)
Ada, hormony robią swoje. Ja wczoraj trochę łezek upuściłam z nieznanego mi bliżej powodu ;)
Dziś na razie jest ok i mam nadzieję, że tak zostanie :)

Zakupy też mam prawie wszystkie :) Kilka pierdół jeszcze :) I laktatora jeszcze nie kupiłam.

Czytam o Twoim klusku i zastanawiam się jak to u mnie będzie. Moja też ma legowisko w miejscu gdzie będzie łóżeczko ;) Pewnie bidula też to przeżyje stresikiem :)
Ja tez witam sie z rana!
Natalka juz w przedszkolu, a my sobie z Agatką leniwy ranek zacynamy:D Cos nieciekawie, bo od wczoraj jej z nosa leci, a w nocy pokasływała - mam nadzieję, ze szybko rozgonimy to paskudztwo.

Ja tez z tych szalonych - jedynie po koszule do karmienia i kapcie na rynek musze podejsc i wozek zamowic (ale z tym to jeszcze troche poczekam - szkoda gwarancji na stanie wozka w domu). Acha, i na koniec zostawilam sobie apteczne zakupy...

M jedzie w sobote do Ikei dokupic mebel, bo wychodzi na to, ze sie z wszystkim nie pomiescimy w tych szafach co mamy:) Jak go poskłada to na dobre biorę się za pranie - tych ciuszków to mi się nazbierało tyle, ze chyba połowy nie włożymy:) A jeszcze ciągle nie mogę się opanować i jak gdzieś wypatrzę coś odlotowego to od razu kupuję (chodzę przeważnie po lumpeksach i cięzko mi się powstrzymać jak jakieś super portki Next lub Mothercae za 6 złotych wpadną mi w ręce).

Dziewczyny, a Wy pokupowałyście też karuzele, leżaczki i maty edukacyjne - ja się zastanawiam czy czekać z tym i zostawić na później te zakupy czy już teraz kupować, bo potem z czasem będzie jednak bardziej krucho:)))
Pozdrawiam, Kinga
Mama Natalki (21.07.2004), Agatki (11.07.2007) i Krzysia (14.01.2010)
Ja maty nie kupuję, muszę coś zostawić na prezenty ;)
Karuzele mam w huśtawce którą kupiliśmy, więc taką na łóżeczko też się wstrzymuję :)

Curly, mam ten sam problem z pomieszczeniem się :)

Kupiliśmy do salonu nowe meble, ale jak patrzę na ilość rzeczy dla Małej to już wiem, że nie zmieszczę ją w tą komodę :)

Najgorsze, że ja już nie bardzo mam gdzie kupić kolejny mebel i muszę kombinować żeby nas wszystkich pomieścić
Dejwi, dzięki za poprawienie humoru :) bez kitu, jak one to robią, że się tak nakręcają? :)) słodziańskie :)

Kasia, no z tymi psiakami to nie takie hop siup, bo wkońcu niby trzeba mysleć o dziecku, ale te nasze czworonogi tez swoje uczucia mają :) mój waśnie odsypia na sofie w salonie :) nie mam serca go wyganiać, skoro juz i tak go przesiedliłam...

mi juz do kupienia tylko pierdólki zostały, może jakiś kocyk jeszcze dorzucę, bo sie ciągle martwię, że mam za mało (a mam juz 3) :))
no i apteczne rzeczy, kapcie sobie ostatnio fajne kupiłam w Lidlu, za 19 zł, a koszule do karmienia w leclercu za 15zł, całkiem ładniusie.

co do karuzeli, ja swoja kupiłam już daaawno temu :) mamy Misie Fisher Price, bo ja się strasznie zakochałam w tym projektorze, więc poki co odpuszczzam tez inne cuda. Kasia dobrze gadasz, trzeba zostawić miejsce na jakies prezenty, może nie od razu, ale na chrzest czy cuś...leżaczek to fajna sprawa, ale ja juz budżet wyczerpałam, a mata teraz to chyba za wczesnie, tak ok 3 miesiąca myslę...

aaa, Kasia, wkońcu postanowiłam wziąć się w garść i jutro jade się przemeldowywać. wydrukowalam wszystkie druczki i uderzam, bo nigdy tego nie zrobie, a jeszcze trzeba na ten dowód i prawko troche poczekac...dam znać jutro, czy to straszne urwanie głowy :)
Christopher Morley
hej ho dziewczynki z tymi hormonami to prawda wczoraj po obejrzeniu filmu Siedem Dusz całkiem mnie rozbiło grr takie filmy nie są wskazane w ciązy oj nieee he

Kasia mam pościel !!!! dzięki za namiary extra 10 częsci łącznie z rożkiem, przybornikiem,podusią itd.za 150zł i nawet Pan mi pod dom przywiózł he więc dosłownie strzał w dziesiątke..jeszcze raz dzięki :))))

Aaa Kasia mam pytanko kupiłaś już monitor oddechu ? pamiętam że chciałaś kupować, bo ja się właśnie zastanawiam nad tym Angelcare,nowe na allegro mozna kupić za 250zł a używany za 150zł.

o Ada dobrze ze piszesz o tej piżamce w Leclercu też muszę sie zaopatrzyć a za taką cenę to warto kupić, co do spraw zabawkowych to też zostawiam na prezenty bo ciuszków to już tonę mam
Kiti, cieszę się, że się udało pościel kupić :) 150zł to fajna cena za taki komplet :) Gdyby nie to, że róż mi nie pasuje do innych rzeczy to bym sama kupiła ją :) ale mam taką jak Ty, tylko beżową :)

Monitor kupiłam Angelcare za 200zł.
Będę spokojniejsza, a uważam, że 200zł to nie majątek. Później nawet jak go odsprzedam za 100zł to wyjdzie mi jego użytkowanie 100zł. a co to jest 100zł jak można ochronić dziecko w jakimś stopniu :)

Kiti, czytam, że 7 dusz zrobiło na Tobie mocne wrażenie :) Ja wyłam jak głupia. Oglądałam to pierwszy raz jakieś pół roku temu. Teraz z 1,5 mc temu drugi raz, ale z lektorem ( wcześniej tylko z napisami )
za każdym razem ten film wywołał na mnie mocne wrażenie. Mogę śmiało napisać, że jest to jeden z najlepszych filmów jakie oglądałam.

Ada, dzięki za info o piżamce. W niedzielę pojadę też się zaopatrzyć, fajna cena a w sumie tylko na czas szpitala mi potrzebna i później na trochę ew. do domu, bo ogólnie nie cierpię koszul nocnych :)

nioo film niesamowity! ale dosłownie rozwala totalnie od środka hehe zwłaszcza teraz, przy naszym kociokwiku hormonalnym he

Kasia a kupiłas ten monitor używany czy nówkę? masz racje co to jest za kwota, w porównaniu do życia dzidzi stąd też sie zdecydowałam na kupno tego Angelcare ;)))

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

Znacie Dr Karinę Kulikowską-Ciecieląg (21 odpowiedzi)

jak w temacie :) jakie macie doświadczenia, opinie?

Jakie krzesło do biurka (10 odpowiedzi)

Jakie krzesło polecacie dla starszaka, który niebawem wybiera się do szkoły, więc więcej czasu...

do góry