Widok

Styczniowo - Lutowe Mamusie 2013 cz.3

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
*** GRUDZIEŃ ***
30.12.2012 Madzia - chłopiec
31.12.2012 Kostkap

*** STYCZEŃ ***
02.01 Matyldaa
03.01 mary_25 - chłopiec - Dawid
06.01 Jadzia - dziewczynka
7.01 marzena505
10.01 lipunia
14.01 anula83 - dziewczynka - Amelia
16.01 piegoosek - dziewczynka
17.01 redlaw - dziewczynka - Ula
17.01 Justyna47
18.01 EwelinaPatryk
19.01 karolinkaku
29.01/02.02 Toldinka
szfetka
margola13

*** LUTY ***

03.02 Demonix - chłopiec
03.02 marynial
05.02 Monia Er
08.02 Aleafera
09.02 Tola
11.02.calineczkao2
14.02Adrienne
14.02 ssabinka - dziewczynka - Liliana
22.02 - 01. 03 - iva - chłopiec?
23.02 kamcia01
martus_pl
skorupka76

Siatka centylowa:

22 tc 374 gram (10 centyl) 575 gram (50 centyl) 754 gram (90 centyl)
23 tc 351 gram (10 centyl) 588 gram (50 centyl) 839 gram (90 centyl)
24 tc 364 gram (10 centyl) 640 gram (50 centyl) 958 gram (90 centyl)
25 tc 409 gram (10 centyl) 726 gram (50 centyl) 1106 gram (90 centyl)
26 tc 483 gram (10 centyl) 841 gram (50 centyl) 1280 gram (90 centyl)
27 tc 584 gram (10 centyl) 983 gram (50 centyl) 1476 gram (90 centyl)
28 tc 708 gram (10 centyl) 1148 gram (50 centyl) 1689 gram (90 centyl)
29 tc 852 gram (10 centyl) 1331 gram (50 centyl) 1915 gram (90 centyl)
30 tc 1014 gram (10 centyl) 1529 gram (50 centyl) 2151 gram (90 centyl)
31 tc 1189 gram (10 centyl) 1738 gram (50 centyl) 2392 gram (90 centyl)
32 tc 1377 gram (10 centyl) 1955 gram (50 centyl) 2634 gram (90 centyl)
33 tc 1572 gram (10 centyl) 2175 gram (50 centyl) 2873 gram (90 centyl)
34 tc 1772 gram (10 centyl) 2395 gram (50 centyl) 3105 gram (90 centyl)
35 tc 1975 gram (10 centyl) 2611 gram (50 centyl) 3326 gram (90 centyl)
36 tc 2177 gram (10 centyl) 2819 gram (50 centyl) 3531 gram (90 centyl)
37 tc 2374 gram (10 centyl) 3015 gram (50 centyl) 3718 gram (90 centyl)
38 tc 2565 gram (10 centyl) 3196 gram (50 centyl) 3880 gram (90 centyl)
39 tc 2746 gram (10 centyl) 3358 gram (50 centyl) 4015 gram (90 centyl)
40 tc 2914 gram (10 centyl) 3496 gram (50 centyl) 4119 gram (90 centyl)

- 1 miesiąc ciąży trwa w przybliżeniu od 1 do 4 tygodnia,
- 2 miesiąc ciąży trwa w przybliżeniu od 5 do 8 tygodnia,
- 3 miesiąc ciąży trwa w przybliżeniu od 9 do 13 tygodnia,
- 4 miesiąc ciąży trwa w przybliżeniu od 14 do 17 tygodnia,
- 5 miesiąc ciąży trwa w przybliżeniu od 18 do 22 tygodnia,
- 6 miesiąc ciąży trwa w przybliżeniu od 23 do 27 tygodnia,
- 7 miesiąc ciąży trwa w przybliżeniu od 28 do 31 tygodnia,
- 8 miesiąc ciąży trwa w przybliżeniu od 32 do 35 tygodnia,
- 9 miesiąc ciąży trwa w przybliżeniu od 36 do 40 tygodnia.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
ja kupilam gatki poporodwoe z siatki na allegro z wieloma innymi rzeczami np tymi jednorazowymi podkladami do przewijania dziecka tez byly super.

no a co do podkladow mialam te bella mama i byly ok bo w sumie tylko na szpital mi sie przydaly potem jzu nie i widzialam je np w auchanie mysle ze w tych supermarketach mozna trafic, w akpolu powinny byc w tygrysku mapu w gdyni.

w domu juz mi sie dobrze sprawdzaly zwykle podpaski i te na noc wieksze i starczylo nie mialam przynajmniej tego uczucia pampersa pod tylkiem hehe to jest smieszne ale raczej malo komfortowe no ale na poczatkku nie ma innego wyjscia:))
a i te podklady bella mama byly z wygladu takie jak te szpitalne.
jeszcze wkladki laktacyjne polecam Wam te johnsona nie bella mama bella mama mi sie przyklejaly a johnsona byly rewelacyjne nawet na poranione brodawki bardzo delikatne.
To moze ja wymienie co mam dla szkraba :D
Ciuchy mnostwo , nawet papcie juz dostalam :D
pampersy 2 paczki , husteczki 3paczki, proszki plyny do prania,
łozeczko , materac , nosidelko . wozek kupuja dziadkowie i mysle ze po porodzie to zrobia :) moim zdaniem bedzie najlepiej.

Dla siebie mam jedynie majtki jednorazowe , i tamtu rossa.

A mamuski wybieracie sie na szkole rodzenia ?
Znalazlam fajna szkole rodzenia darmowa moze ktoras bedzie chetna wybrac sie tam :)
http://www.trendymamy.pl/?43,bezplatna-szkola-rodzenia!!!
Ewelina, fajnie, że coś takiego robią bezpłątnie, ja z miłą chęcią bym poszła jakby to było gdzieś bliżej, ale dla mnie to drugi koniec świata:) ale na szkołę rodzenia się wybieram mam nadzieję, że wkońcu uda mi się zapisać w tym miesiącu

ja już też mam takie majtki siateczkowe i wkłady, wkładki laktacyjne też, wszytskie te rzeczy kupowałam w tej hurtowni dziecięcej - Akpol- tam jest wszystko z tych rzeczy

a jeszcze z takich rzeczy dla mam- to widziałam na Witawie w Gdynii Witomienie tam w centrum handlowym na dole w sklepie bieliźniarskim bardzo ładne staniki do karmienia- różne kolorki i wykończone koroneczką i innymi ozdóbkami- sama pewnie sobie je kupię ale to później bo liczę, że może jeszcze coś w ty miejscu przybiorę:)
A ile op. tych podkladow/wkladek zuzylyscie srednio? Ja po cesarce nie krwawilam duzo, ale za to 6 dni w szpitalu spedzilam.. stymze wtedy jeszcze dawali podklady, wlasnie te szpitalne sprawdzaly sie najlepiej, raz maz przyniosl mi z apteki wlasnie jakies Belli i byly zupelnie inne. Ale moze i teraz sa inne..
nie wiem mi te bella wystarczyy w szpitalu mialam 1 paczke i chyba bylo jak dla mnie po sn ok w domu moze na noc wykorzystalam z drugiej jeszcze cos i reszte oddalam dalej.

ale Piegoosek moze daja w Twoim szpitalu a jak nie to pewnie na allegro mozna dostac te typowo szpitalne to zawsze przy jakis zakupach mozna dokupic albo popytaj w aptece bo z reguly w supermarketach i typowo dzieciowych to te bella widzialam tylko.
Teraz juz nigdzie nic nie daja ;)
Bede rodzic na Klinicznej.. i pewnie w ostatecznosci kupie te Belle, bede miala rozeznania ;) chyba ze z gatkamiHartmanna kupie i ich podklady.. tez maja podobne do Belli. Ale cena tych klasycznych/szpitalnych tez niezla:) czyli mowisz jedna paczka wystarczy.. dzieki :)
no mi wystarczyla bo rodzilam w pon wieczorem przez kielka godzin mialam jeszcze te co mi dali od razu po porodzie i potem juz swoje a wyszlam w czwartek popoludniu ale juz bez nich:))zawsze mozna dowiezc u mie jednej siostra dowiozla ale i tak tego nie wykorzystala.
Cześć dziewczyny mam pytanie odnośnie wózków. Zastanawiamy się z mężem nad Tako albo Baby active oczywiście będziemy chcieli zamówić na allegro bo taniej ale najpierw chcieliśmy obejrzeć je gdzieś na żywo. Byliśmy w gdańsku w mama i ja ale tam nie mają tych wózków nie wiecie gdzie w Gdańsku jest jeszcze większy sklep z wózkami? Pozdrawiam
hej dziewczyny, my wczoraj po połówkowym, będzie chłopiec, 536gram, rośnie szkrabik, nie ukrywam, że jestem zaskoczona, ale przeszczęśliwa, że wszystko dobrze :)

image
calineczka gratulacje synka :)

my mamy tako i ogladalam przed zamowieniem w akpolu w gdansku. ja mam tako warrior i jestem z niego bardzo zadowlona. tylko jesli chodzi o kupno to polecam zamowic bezposrednio u producenta.
Calineczko gratuluję synka :)
Równiez calineczko gratuluje. :)
My zastanawiamy sie nad maxi cosi mura 4 . Ale nie ukrywam cena tez szokuje :)) szukam moze któras z mam bedzie sprzedawala i zalapie sie to kupie. Ale czas pokaze . :)

image
Rowniez gratuluje:)

Ja nie moge sie coaz bardziej doczkac wizyty:)

Brzuch juz widac jak skacze:)

Filip wzoraj robil puk puk do lili :) suchal brzuszka i dawal buziaki:)

Ja zakupilam jednak gondole do mutsy w ladnym ioletowym kolorze a pozniej sie zobaczy czy zostanie wozek czy zmienimy na inna spacerowke.
tez gratuluje i zazdroszcze, że juz tyle z Was wie ja dalej w niepewnosci:((i to jeszcze przez 21dni albo i dluzej jak moje dziecko bedzie dalej sie tak wstydzilo:)

ja mysle nadal o maxi cosi mura4 ale bardziej sklaniam sie ku musty evo bo jest leciutenki ale do grudnia mam jeszcze czas:))
Lipunia i na Ciebie przyjdze czas aby dowiedziec sie o plci malucha :)
Chociaz ja nie szaleje na punkcie rozowych body , jak urodzi sie wtedy zaczne. Znajoma miala miec dziewczynke , do ostatniego usg bylo na 100% dziewczynka. A podczas porodu lekarz tej dziewczynce chyba dokleil pindolka :P A Bartus wyszedl ze szpitala w rozowym foteliku , rozowym kocyku :D A przez pierwszy msc spal w rozowej poscieli w kwiatki :P a nad glowa mial laleczki rozowe :D śmiechu troche bylo :D

image
No mam nadz ze predzej czy pozniej sie ujawni ale jest tak smiesznie w jednym boku schowane za kazdym razem ze ciezko:))niby zaraz 26tydz i niewiadoma.
wiesz no ja po rpostu bym sie typowo chlopiecych od razu pozbyla bo mam mase uniwersalnych ale tak juz mi zalega ze nie wiem co mam odkladac co oddawac co sprzedac czy w ogole bo jak bedzie drugi chlopak to wszystko sie przyda.
a nawet maly przez dwa lata mial tylko jedna posciel blekitna tak dwie inny sa unwersalne. jakies tam karuzelki itp tez:)i do tej pory staramy sie kupowac zabawki typu rower, hulajnoga itp uniwersalnych kolorow w razie jakby druga byla dziewczynka.

no ale wiadomo najwazniejsze zeby nasze szraby zdrowe byly.
Oj ja też zazdroszcze tej wiedzy odnośnie płci ;). Ja idę na usg 16 więc może coś już będzie widać a jak nie to i tak pod koniec miesiąca pójdę prywatnie.
A też znam przypadek że miała być dziewczynka a na koniec ciąży okazało się że jednak będzie chłopiec, ale rodzice na szczęście i tak kupowali uniwersalne rzeczy ;).

Ja dziś pierwszy dzień w pracy po 3 tyg (najpierw 2 tyg urlopu potem 1 tydz zwlonienia) i nie moge usiedzieć, tak mi niewygodnie już z tym brzuchem ;) szkoda że nie mam możliwości się położyć chociaż na chwilę. I kaszel niestety mnie trzyma ale mam robić sobie inhalację, zobaczymy czy przejdzie.
A dzidziuś już się nieźle rusza, teraz już czuje w ciągu dnia nawet ;)
Hej dziewczynki :) ja ostatnio odwiedzialam rossmana kupilam troche kosmetykow, podklady pieluszki jedna paczke narazie ,chusteczki no i przerazilam sie bo wydalam w samym rossmanie 130 zl a to dopiero polowa ...tez zachaczylam apteke tam tez zostawilam 76 zł gdzie jeszcze mnie czeka wydac kolo 10 0 zl albo i wiecej ,,,a dzisiaj juz do mnie przyszlo łozeczko z materackiem i przewijakiem zamawialam na allegro i jestem bardzo zadowlona :)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Gdzie lepiej zrobić okulary? (75 odpowiedzi)

J.w. Zastanawiam sie pomiędzy Vision Express a Centrum okulistycznym OPTIMUM na chełmie...może...

Atopowe zapalenie skory (13 odpowiedzi)

Czego uzywac do pielegnacji?? Co podawac a czego nie do jedzenia??

Jakie krzesło do biurka (11 odpowiedzi)

Jakie krzesło polecacie dla starszaka, który niebawem wybiera się do szkoły, więc więcej czasu...

do góry