Widok

Suknia ślubna - Krawcowa

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Hej dziewczyny, poszukuję krawcowej, która uszyje mi suknie wg mojego wzoru, czytałam już o:
- Centrum Bis we Wrzeszczu
- jakiejś Pani z Obłuża

polećcie mi proszę jeszcze kogoś, czekam na info lub mail'a.

z góry wielkie dzięki :o)
[img][/img]
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Rowniez czekam na info o dobrej i w miare taniej krawcowej. Thank you from mountain:))))
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja rowniez prosilabym o wszelkie namiary na dobra krawcowa..paneczek@poczta.onet.pl
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Jest jedna pracownia, niedroga i sprawdzona,niestety kawałek od trójmiasta...bo w Pucku. Panie szyją suknie z katalogów i robią to naprawde świetnie i ponad połowe taniej. ja za swoją suknie gorset + spódnica z trenem+duzooo koronki zapłaciłam 1200zł
Mają tam troche dodatków na miejscu, chociaz za te liczą sobie dosc drogo i nie ma w czym wybierać, więc nie warto tam chyba ich kupować, zwłąszcza ze obok jest salonik z samymi dodatkami (czyli raj na ziemii dla mojego zamiłowania do swiecidełek) i ceny są naprawde atrakcyjne,wiec warto i tam zajrzeć, bo mozna tam kupic od podwiązki po biżuterię.
Ja osobiscie przepłaciłam u tej krawcowej za welon i stroik,bo obok były znacznie ładniejsze, i na zamówienie i tańsze jednak, za to suknie uszyła mi rewelacyjną.
Poszukam adresu dokładnego i podam zainteresowanym.
Persil
witam serdecznie!
czy mogłabym prosić o namiary na te krawcowe z Pucka.
pytia5@wp.pl
wielkie dzięki. pozdrawiam:)
Chyba Ci sie poszczescilo , bo moja sukienka byla totalnie skopana , inna niz zamawialam , zle lezala no i szkoda slow , moim zdaniem ta kobieta nie potrafi szyc , naprawde szkoda nerwow. Pozdrawiam.
O kurcze,no to faktycznie musiałam miec szczescie uhhhh na szczescie...ale w sumie podac adresa moge,to w takim razie trzeba tam uwazac i dobrze bo chciałam tam szyć suknie na sylwestra, bede bardziej sie przygladała jak mi ją robią,ale mam nadzieje ze bedzie oks. A wogoole obok w tych dodatkach jest komis sukien,są całkiem modne tam,tylko wieczorowych jakos malutko,wiec chyba tylko pojde tam zanowu po jakies pierdółki typu bizuteria.
a to jest w takiej hali na poczatku Pucka,przed torami
Pucka Hala Targowa ul.Nowa3 szycie tych sukien jest zaraz przy schodach, dodatki te niedrogie i fajne kilka boxów dalej,na pietrze oba sa.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3
Mojej siostrze tez skopali wlasnie w Pucku sukienke , nie do uzytku po prostu szmatka , niestety te negatywne opinie o tej krawcowej kraza po Pucku cpraz czesciej.
a czy ktoś zna kogoś w Trójmieście ? Nie wierzę, że w Trójmieście nie ma nikogo więcej sprawdzonego... :o)
[img][/img]
Podajcie w jakiej kwocie chcecie sie zamknac szycie+material , czy chcecie szyc ze swoich materialow czy jak? Jaki ma byc max. koszt sukni , ew o jaki fason chodzi ? Znajac wiecej szczegolow moze bede mogla kogos dobrego polecic.
wiesz co? Wlascicielka saloniku, gdzie ja kupilam sukienke jest krawcowa, wiem, ze szyje tez na zamowienie, podaj maila to podesle ci jej nr telefonu, albo sama sie przejdz na Hale w Gdyni, box.311
faktycznie panie na hali szyją piękne suknie ślubne. Sama miałam od nich sukienkę i jestem bardzo zadowolona.Sukienka zrobiła furorę!!
DANCE - DANCE.
http://www.trojmiasto.pl/ob.phtml?id_ob=13334
Czy my myslimy o tym samym -czyli podziemiu hali? Mysle , ze chyba nie bo nikogo na tym forum nie podejzewam o taki brak gustu.
dlaczego od razu brak gustu? sukienki sa tam rozne - i ladniejsze i mniej ladne, jak wszedzie. sa tansze, bo nie tzw. "firmowe" Madame Costam czy Elizabeth. Gatunkowo wcale nie gorsze, obsluga baardzo mila i fachowa. dziewczyny mowia, ze sa zadowolone, ja w tej chwili chodze na przymiarki i rowniez nie mam powodow do narzekan.
A uwazam (przepraszam bardzo wszystkie klientki Agnes i Marietty), ze wydawanie 3 tys. zl na sukienke, ktora zalozy sie raz w zyciu to marnowanie kasy. Jak ktos ma ochote - ok, jego wola. Ale nie dajmy sie zwariowac!
EOT.
Mysle , ze chyba ktos cie niezle wprowadzil w blad , bo 3000 zl. w tych salonach to niezla abstrakcja. Ostatnio bylam w obu i ceny sa w granicach 1500- 1900zl, wiec daleko tu do trzech tysiecy , a jezeli mowimy o cenach to jezeli wezmiesz pod uwage aktualna znizke w salonie Marietta ( 500zl. taniej kazdy model ), to cena wychodzi naprawde atrakcyjna . Mam upatrzony model , zastanawiam sie wlasnie nad kupnem , gdyz slub mam dopiero w sierpniu i koszt bylby 1300zl razem z welonem. Pozdrowionka.
Na sukienke (z wszystkim) chciałabym przeznaczyć ok. 1000 zł - 1500 zł. Obojętnie czy będzie to mój material czy od krawcowej, rozważałabym dwie opcje. Sukienka napewno z tiulem (nie gładka) - gorset z dołem. pozdrawiam
[img][/img]
haha zwłaszcza ze koszt uszycia sukni to góra 300 - 400 zł jak juz jest masa koronek i warstw:D jak tłumaczyla mi pewna krawcowa za ten sam krój tylko wieczorowy,bierze sie o 1/3 mniej niz za slubną,takze 500zł upustu przy cenie 1800 to zadna rewelacja jak na mój gust. Podobnie wlasnie z dodatkami, w salonach powwyzej 50 -150 zł,a pani co je robi bierze za takie same 25-40 zł i są przynajmniej lepiej wykonane, dopasowane do konkretnej osoby i jej sukienki.
Pozdrawiam
Wiesz , mi akurat zalezy na ekstra kiecce z renomowanej firmy , a nie na jakiejs szytej podrobie za te same pieniadze u krawcowej , ktora widac z tego raz uszyje dobrze , a dwa razy zle. Ale jak ktos lubi hazard to jego sprawa. A jezeli mowisz o takiej cenie za suknie slubna to wybacz , ale te twoje ,,koronki'' musza byc kiepsciutkie , ale ponoc na temat gustow nie powinno sie dyskutowac.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3
do góry