Re: Sushi...
robi, robi...
nigdy nie używam surowych ryb, dostępnych w naszych sklepach. no niestety.
kiedyś o tym trochę czytałam i jak dla mnie - ryzyko złapania pasożytów jest za duże.
...
rozwiń
robi, robi...
nigdy nie używam surowych ryb, dostępnych w naszych sklepach. no niestety.
kiedyś o tym trochę czytałam i jak dla mnie - ryzyko złapania pasożytów jest za duże.
jeśli chciałabym użyć ryby surowej, to takiej, która uprzednio była głęboko mrożona w temp. poniżej -22 st C przez dłuższy czas. taki proces wykańcza ewentualne pasożyty (podobno :)
wygodniejszą opcją jest skorzystanie z oferty sklepu "kuchnie świata".
w galerii bandyckiej widziałam mrożone zestawy ryb (maślana/ tuńczyk / łosoś / węgorz / owoce morza). była również możliwość zamówienia świeżego tuńczyka.
jak jest obecnie - nie wiem, ale od czego jest telefon?
zobacz wątek