Widok

Świętowanie uświnienia

Nie wiem, czy zwrócili Państwo uwagę na zachowanie pani red. Kolendy-Zalewskiej z TVN, która, zwracając się do Kornela Morawieckiego po wystąpieniu jego syna w Sejmie, zapytała go dlaczego MM nie wymienił nazwiska Lecha Wałęsy, gdy mówił o osobach zasłużonych dla polskiej wolności.

Postawa pani K-Z jest objawem pewnej mentalności charakterystycznej dla tej grupy ludzi. Oni potrzebują takiej ikony jak LW (tu przepraszam wszystkich twórców ikon) jako alibi dla swojej mentalności, wg której trzeba było się uświnić, żeby coś osiągnąć. Lech Wałęsa, z racji swojej niegdysiejszej popularności może wygodnie posłużyć im jako sztandar, na który można wskazać i rzec:

“Patrzcie, taki wielki czlowiek, wielki przywódca i jemu też się przytrafił przykry epizod w życiu. Życie już takie jest, szaro-bure i nie oczekujcie od nas byśmy byli święci.”

No i w ten sposób ta grupa ludzi, żeby nie czuć się osamotniona, stwarza sobie alibi dla świętowania uświnienia.

Co tam Inka, Pilecki czy Fieldorf. Pani Kolenda-Zalewska wymyśliła sobie moralność alternatywną.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 10

Widzę, że zaraz zostanie wycięta moja odpowiedź na prowokację łowcy. Trudno. Powtórzę to co o nim myślę w wersji soft :
nie wycieraj sobie ust ( w tym miejscu pada określenie jakiego wobec posłów Platformy z mównicy sejmowej , bez żadnego trybu, wkurzony poseł Kaczyński) Lechem Wałęsą. Co ty ( określenie j.w.) zrobiłeś dla Polski ?
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1

Jaq, zauważ, że nic nie odpisał na to jak opowiedziałem jak był u mnie i błagał o pracę. Taki mędrzec a łowca kuroniówki.
Tak chciałby mówić i żeby inni tego słuchali. A tu co? "S" go wyj.....ło, poszedł do lewicy, tam dostał kopa w starą d....ę i teraz już zostało rozcieranie wirtualnego gó....a po wirtualnej szybie.
Zobacz jakie to smutne. Jaki to samotny człowiek. W wigilię otworzy szato de jabol, walnie i spać.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 1
Nie wycieraj swojej mordy Lechem Wałęsą kanalio. Co ty kanalio zrobiłeś dla Polski ? Pochwal się za co wywalono cię z Solidarności.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 2

Inne tematy z forum Hydepark

Grajdołki (332 odpowiedzi)

A gdyby kiedyś mieć taki strzał, ażeby wąska grupa znawców tematu nie mogła uwierzyć w...

Kawa czy Herbata - rano (220 odpowiedzi)

Piszcie co lubicie wypić rano - i dlaczego. Ja pijam wcześnie rano sypaną 2 łyżeczki z mlekiem +...

do góry