Widok

Świętowanie uświnienia

Nie wiem, czy zwrócili Państwo uwagę na zachowanie pani red. Kolendy-Zalewskiej z TVN, która, zwracając się do Kornela Morawieckiego po wystąpieniu jego syna w Sejmie, zapytała go dlaczego MM nie wymienił nazwiska Lecha Wałęsy, gdy mówił o osobach zasłużonych dla polskiej wolności.

Postawa pani K-Z jest objawem pewnej mentalności charakterystycznej dla tej grupy ludzi. Oni potrzebują takiej ikony jak LW (tu przepraszam wszystkich twórców ikon) jako alibi dla swojej mentalności, wg której trzeba było się uświnić, żeby coś osiągnąć. Lech Wałęsa, z racji swojej niegdysiejszej popularności może wygodnie posłużyć im jako sztandar, na który można wskazać i rzec:

“Patrzcie, taki wielki czlowiek, wielki przywódca i jemu też się przytrafił przykry epizod w życiu. Życie już takie jest, szaro-bure i nie oczekujcie od nas byśmy byli święci.”

No i w ten sposób ta grupa ludzi, żeby nie czuć się osamotniona, stwarza sobie alibi dla świętowania uświnienia.

Co tam Inka, Pilecki czy Fieldorf. Pani Kolenda-Zalewska wymyśliła sobie moralność alternatywną.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 10
Nie wycieraj swojej mordy Lechem Wałęsą kanalio. Co ty kanalio zrobiłeś dla Polski ? Pochwal się za co wywalono cię z Solidarności.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 2

Jaq, zauważ, że nic nie odpisał na to jak opowiedziałem jak był u mnie i błagał o pracę. Taki mędrzec a łowca kuroniówki.
Tak chciałby mówić i żeby inni tego słuchali. A tu co? "S" go wyj.....ło, poszedł do lewicy, tam dostał kopa w starą d....ę i teraz już zostało rozcieranie wirtualnego gó....a po wirtualnej szybie.
Zobacz jakie to smutne. Jaki to samotny człowiek. W wigilię otworzy szato de jabol, walnie i spać.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 1

Widzę, że zaraz zostanie wycięta moja odpowiedź na prowokację łowcy. Trudno. Powtórzę to co o nim myślę w wersji soft :
nie wycieraj sobie ust ( w tym miejscu pada określenie jakiego wobec posłów Platformy z mównicy sejmowej , bez żadnego trybu, wkurzony poseł Kaczyński) Lechem Wałęsą. Co ty ( określenie j.w.) zrobiłeś dla Polski ?
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1

Rocznica więc i Lech Wałęsa dał głos, a internauci mu to i owo przypomnieli:

http://niezalezna.pl/211356-rocznica-stanu-wojennego-to-i-walesa-sie-odezwal-nie-czytajcie-jesli-chcecie-zachowac-spokoj
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4

Z Bolka co prawda bufon i konfident, ale daje też sporo radości.
Jego powiedzonka (Otake Polske walczyłem, Plusy dodatnie/plusy ujemne, Nie chcem ale muszem itd..) weszły przecież do kanonu polszczyzny. Ktoś powinien wydać ich antologię :)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 6

Założyliście już stowarzyszenie "Łowcy kuroniówki"?
Spędźcie razem święta, o ile ich nie zdelegalizujecie.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0

Polacy bez empatii, dumni, waleczni, a zarazem zawistni i zazdrośni ... wybierają na swoje autorytety takich jak oni sami , a potem mają pretensje do tych których wybrali zamiast do siebie.

Każdy kto oczekuje po Zasadniczej Szkole Zawodowej w Lipnie z czasów PRL wykształcenia, wiedzy i elokwencji porównywalnej z ukończeniem Harwardu bądź MIT - jest debilem.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2

wdr

"Polacy bez empatii, dumni, waleczni, a zarazem zawistni i zazdrośni "

Czy Ty przypadkiem nie generalizujesz ? Bo jeśli mówisz "Polacy" to znaczy to "wszyscy Polacy". A ja wiem, że są różni Polacy i że są też tacy, którzy na miano Polaków nie zasługują, bo są pozbawienie pewnych polskich cech. Ludzie są różni, ale na różnicach nie można poprzestać, trzeba dojść do tego, skąd się te różnice wzięły i co znaczą.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 4

Na miano Polaków z pewnością nie zasługują ci, którzy czegoś się dorobili - czyli złodzieje. To już wiemy. Pamiętamy!
Czy ktoś kto w państwie chrześcijańskim nienawidzi chrześcijan zasługuje na miano Polaka?

Użyję cytatu z polskiego filmu, który tu pasuje IDEALNIE.
"W moich oczach jest pan nędznym gadem, omyłkowo tylko nazywanym człowiekiem"...............
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

>A ja wiem, że są różni Polacy i że są też tacy, którzy na miano Polaków nie zasługują

Dooreń

Zblizaja sie swieta. Jakbyscie mieli perspektywe spedzenia ich w samotosci z piwem za 2 zl to tez byscie mieli dola - tak jak staruszek.

Zwróćcie Państwo uwagę ile trzeba mieć w sobie jadu, nienawiści żeby napisać, że ktoś nie zasługuje na to żeby być Polakiem.
Jakim trzeba być zawistnym, chorym frustratem.
Jak zagorzałym trzeba być ateistą żeby aż tak bardzo nienawidzić ludzi???
Łowczy, dlaczego tak nienawidzisz nas chrześcijan???
Wyjaśnij to wszystkim.
Odpowiedzi nie będzie. Chyba nikt nie ma wątpliwości.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Dlaczego Łowca nie odpowiada? Ot ze względów na prawdę bardzo oczywistych.
WYJASNIENIE
Łowca to po góralsku owca (taka se łowiecka,barania istota). Czasem se beknie takie baranie bee,bee, a Wy wymagacie od niego długich monologów tematycznych.
Z przyczyn naturalnych sie nie da. Czasami beknie,czasem różkami kogoś bodnie,czasem bzdur naklika bo się zielska naźre, ale generalnie jest on niegroźną wełnianą istotą.
A dlaczego nienawidzi chrześcijan? Jakbyś Ty co roku marzł w kożuszku w stajence i to akurat na samiuśkie święta też byś zmienił punkt widzenia.

Proszę popatrzeć jak doskonale niektórzy udowadniają tezy zawarte w notce. Diabeł się przebrał w ornat... , ale ogon i różki mu wystają.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3

Beknął, bąknął i monologu tematycznego tez nie było.
Dzięki Łowiecko za potwierdzenie tezy mej i góralskie HEJ
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

Jak widać ten ateista chory z nienawiści nie odpowie na żadne pytanie.
Dajemy mu tu możliwość wyjścia z twarzą z tej i wielu innych kompromitujących sytuacji ale on nie korzysta bo pogrążyłby się jeszcze bardziej.
Chory człowieku załóż sobie bloga pt. nienawidzę.chrzescijan.com.pl i tam siej nienawiść a stąd wyp......laj.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3

Przecież on siedzi w siateczkowym podkoszulku na ramiączkach przed komputerem w zapyzialej norze i dostaje orgazmu, bo ktoś reaguje na jego wpisy.
Stąd to ciagle prowokowanie i obrażanie.
Stwierdzając fakty, trzeba powiedzieć wprost : To zwykły dooreń.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

Zapasiewicz ten tekst wypowiedział mistzowsko. Ale kabareciarz łowca to zaprzeczenie gada. Gady są mądre, stabilne, silne (nie tylko fizycznie), stałe. Od nich wywodzi się wiele gatunków.
A Pani Kolenda-Zalewska nie tworzy moralności alternatywnej, bo Lech Wałęsa funkconuje w polskim "tu i teraz" jako symbol wolności-ale jest też żywym człowiekiem, który czasami się uświni by dać coś Polakom, nawet takim jak łowca. By zrealizować coś dla innych. Ikoną nazywa go łowca. Czyli jednak dla niego coś znaczy a zaprzecza temu. Paranoja. Najmniejszy pies najgłośniej szczeka.

Karmina

W kwestii formalnej:
Lech Wałęsa był tylko szyldem, który, owszem, brał na siebie ciężar reprezentacji "S", ale sam szyld niczego by nie zdziałał, bez tysięcy działaczy, którzy w stanie wojennym konspirowali, pisali, drukowali, kolportowali, byli aresztowani, skazywani albo pałowani, nie mówiąc już o ofiarach śmiertelnych. Jest w Gdańsku taka organizacja "Godność" zrzeszająca represjonowanych działaczy "S" i to na nich spoczywała realna działalność ruchu "S". Proszę się zapoznać, albo zajrzeć do IPN. Ale potem LW nie tylko na nich się wypiął, ale na dodatek okazał się TW, zaprzeczającym faktom. A na kłamstwo nie ma zgody. I w końcu takim oto sposobem LW stał się ikoną komuny i postkomuny.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

Inne tematy z forum Hydepark

Klimatyzacja w biurze (60 odpowiedzi)

Pracuję w biurze z dziewczynami. Teraz gdy się zrobiło ciepło, mają włączoną cały dzień...

Hotel w Raciborzu (3 odpowiedzi)

Cześć wszystkim, zwracam się do Was z prośbą o pomoc i doświadczenia, bo planuję krótki wyjazd...

Młody alkoholik - Dramat, z którego pragnę wyjść, a nie umiem. (157 odpowiedzi)

Witam wszystkich którzy odwiedzili mój temat. Wiem, że tekst jest dość obszerny, ale chciałbym w...

do góry