Widok

Swissmed poród 2014

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
link do poprzedniego wątku:

http://forum.trojmiasto.pl/swissmed-porod-2013-t446675,1,130.html

Urodziłam Córę 1 ego marca. Nad wyborem szpitala zastanawialiśmy się kilka miesięcy. Rozważałam poród na klinicznej, ale po informacja o ilości studentek oglądających poród odpuściłam. składaliśmy się z Rodzicami, wiec było łatwiej.

Chodziliśmy na szkołę rodzenia - p. Joasia to właściwa osoba na właściwym miejscu- spokojna, rzeczowa, wymagająca, ale potrafiąca przekazać wiedzę.

czatowaliśmy na Jej dyżury i się udało :. poród 4,5 h od momentu przyjazdu z lekkimi skurczami, udało się bez nacięcia, znieczulenia i oksytocyny. Słuchałam Jej poleceń i akcja szła spokojnie. Za taki przebieg narodzin będziemy zawsze Jej wdzięczni.

Oddział kameralny- 7 osobowy- pierwsze dwie noce z miła koleżanka, trzecia tylko z Córą. Lekarze kulturalni i konkretni. przekazywali co na bieżąco się dzieje, informacje o moim stanie i Dziecka.

Panie salowe miłe, praktycznie niewidoczne i chętne do pomocy.
obiady dobre, lekkie- nie ma problemu , żeby dostać dokładkę wystarczy powiedzieć i bez problemu. Pokoje są jasne, czyste i przestronne.

art. higieniczne dokładane na bieżąco, mleko dla Dziecka dostępne.

Osoby, które tam rodzą to zwyczajne, fajne Kobitki- uśmiechnięte , zrelaksowane, mam nadzieje, ze będziemy miały kontakt na dłużej.

Ważne, by idą do Tego Szpitala nie nastawiać się na wojenkę i walkę o luksusy. komfort jest, ale wszędzie są ludzie, którzy wykonują swoją pracę i też chcą czasem żeby się do nich szczerze uśmiechnąć i normalnie porozmawiać jak im mija dzień, a nie słuchać wymagań i oglądać niepotrzebne fochy. wystarczy okazać zrozumienie, a zostanie się zrozumianym :).
image
SEMPER IN FLORE - DEKORACJE KWIATOWE SAL, KOŚCIOŁÓW, BUKIETY -http://semperinflore.eu
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 2
cześć dziewczyny,
mam takie techniczne pytanko odnośnie płatności - czy za poród trzeba zapłacić przelewem, czy można już na miejscu gotówką "do ręki" czy tylko przez ten wpłatomat, który stoi na oddziale?
nie chodzi mi o to 500 zł wpłacane przy kwalifikacjach, tylko o pozostałą kwotę

pozdrawiam i z góry dziękuję za odpowiedź :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Dziękuje bardzo za wszystkie wskazówki :)
Dodam jeszcze, że ciął mnie Karaś i blizna wygląda bardzo dobrze, nawet dwóch innych lekarzy już chwaliło ;)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Sowa wybierz sobie 2, 3 lekarzy poczytaj opinie o nich, idz na wizytę i wybierz tego, który bardziej Ci odpowiada,

fakt może dr Mielcarek nie jest za delikatny, ale ja się przyzwyczaiłam, poza tym miałam wygode, bo przyjmuje blisko mnie, dodam że jak dzwoniłam i chciałam na wizytę to przyjmował mnie przed pacjentakami albo po (no dla niego to też kasa, ale nigdy nie powiedział nie, tym bardziej że byłam po terminie i przyjmował mnie bez problemu, jak były wątliwości z serduszkiem to od razu mówił gdzie iść do specjalisty itp)

Natomiast jak badał mnie dr Szulc to nic nie czułam taki delikatny no i ładnie goi mi sie blizna po jego cięciu :)

popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Sowa, ja też polecam Chmielewskiego. Bardzo dokładny, spokojny i nie liczy czasu na wizytach - są przez to niestety opóźnienia, ale za to wyczerpująco odpowiada na pytania.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 3
Hej, odżywiam sie dopiero teraz, bo tez jakoś miałam mało czasu no i sił trochę brakowało.
U mnie wszystkoposzlo dobrze. Miałam do wyboru sake jednoosobowa lub 2-osobowa, wybrałam wiec jedynkę, ale z tego co wiem i tak akurat były tylko 4 babeczki na oddziale i każda sama w swoim pokoju. U mnie rowniez maz siedział i pomagał przez większość dnia;)
Wdrażania ogólnie ok, cesarkach przebiegła sprawnie, choć tym razem jakoś sporo czułam, a pod koniec nawet mnie bolało. Ale anestezjolog mówił, ze mam sie nie martwić bo wszystko jest ok.
Całkiem szybko doszłam do siebie po tej cc, poprzednio dużo gorzej, ale moze to tez kwestia tego, ze od dłuższego czasu chodzę na naturalne zabiegi i organizm mi sie wzmocnił, sama nie wiem.
Wstać było mi calkiem łatwo następnego dnia. Jedyny problem był taki, ze za szybko usiadłam, zamiast lezec i mam jakiś problem z kością ogonową, mam odrętwiała skore i boli mnie ta kość. Jak tak dalej pójdzie, po pologu bede musiała iść na prześwietlenie.
Jedzenie faktycznie bez rewelacji... Na pierwszy obiad były np żołądki... Wiec Zjadłam wszystko oprócz mięsa, ale zupa dobra- lekka, warzywna.

Położne miłe wszystkie moim zdaniem. Oddawalam maluszka na wszystkie 3 noce, bo wiedziałam, ze w domu bedzie cieżko z nocami. Dopiero teraz zaczynam spać po 5,6 h na dobe i czuje sie jak nowonarodzona;)

Gorąco było okropnie w tym czasie, ale moja sala miała 2 okna, wiec lepiej z powietrzem, wentylator bardzo mi pomógł, sporo korzystałam w dzien plus całe noce...

Pozdrawiam Was dziewczyny i powodzenia!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Dzięki wielkie za informacje, bardzo mi pomogłyście.
Jeszcze Matkowski przyjmuje w swiss ale nie wiem czy porody też odbiera.
Dziewczyny a jaki jest ordynator Birkholz , czy on jest przeciwnikiem cesarek? I cz jest w miarę miły i konkretny
No kulturalny i delikatny to on z pewnoscia nie jest. Dla stalych pacjentek moze i tak ale dla nowych juz nie. Byc moze zalezy dla kogo. Ja zle trafilam i stanowczo odradzam. Polecam ordynatora dr Birkholz i dr Szulc ;-)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 7
Dr Chmielewski jeszcze przyjmuje w Swiss ,ma prywatny gabinet w Gdyni,bardzo dobry położnik z doświadczeniem,kulturalny i delikatny,prowadził moją ciążę,chodzę do niego od ponad 10 lat.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 3
Dzięki za odpowiedź, właśnie w ten sposób chciałam postąpić - zacząć chodzić na wizyty do któregoś lekarza, który pracuje w Swissmed . Jak oceniasz dr Mielcarka - jesteś zadowolona? Dobrze, że można skorzystać z czyjegoś doświadczenia :)
nie ma prowadzenia ciąży w swissmedzie, idziesz tam tylko na kwalifikacje po 37 tc chyba, chodzisz na ktg, możesz iść tam do pani Asi do szkoły rodzenia

ja wybrałam ginekologa, który tam pracuje tzn dr Mielcarka i chodziłam do jego prywatnego gabinetu na Orunii (same ciężane w tym gabinecie widziałam), cc robił mi dr Szulc i jego też znałam bo byłam u niego parę razy w enelmedzie,
innych lekarzy tam nie znam

proponuje wybrac lekarza, który tam pracuje, jezeli powiesz że chcesz rodzić w swissie to od razu inna gadka jest

popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
Cześć, śledzę wątek od niedawna, ponieważ planuję ciążę. Zastanawiam się czy prowadziłyście swoje ciąże w swissmedzie? Którego ginekologa polecacie? Zależy mi na kompetentnym lekarzu, który będzie traktował pacjentkę z kulturą. Bardzo proszę o rady do kogo się udać. Pozdrawiam serdecznie :-)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
Dzięki, happymum :-) Na pewno się przejadę do Swissmedu.
Kincie pozdrowie:)
image
SEMPER IN FLORE - DEKORACJE KWIATOWE SAL, KOŚCIOŁÓW, BUKIETY -http://semperinflore.eu
Lila wiek raczej nie jest przeciwwskazaniem :) grunt by mieć donoszoną ciaże :) poza tym nie jesteś ,,starszą pacjentką" :) śmigaj tam na rozmowę kwalifikacyjną i się nie stresuj
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2
Czy Swissmed przyjmuje starsze pacjentki, które są w pierwszej ciąży? Starsze w moim przypadku to 37 lat.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
U mnie po porodzie mąż byl do 22giej i tuz po jego wyjsciu zabrali małą na noc, ale o 4tej w nocy mi przywiezli na karmienie (chyba cos sie dzialo, ze dwa porody albo cos), bo dostalam mala na lozku (bylam uniechomiona przez cewnik) i radzilam sobie na leząco z karmieniem, okolo 7mej wrocili i ją wzieli na mycie i wazenie. Potem juz ją mialam caly czas i w czasie drugiej nocy i trzeciej. Łatwo nie bylo, ale juz nie chcialam oddawac dziecka. Raz chyba zapytali czy malą zabrać ale odmowilam :) przystawialam czesto do piersi, mala chetnie ssala i dzieki temu ladnie sie pokarm pojawil :-)
Dzis juz moja Malutka ma 2 tygodnie, pokarmu mam w sam raz.
Aa wypisali nas z bilirubiną 10,9 w poniedzialek, po 4 dniach pojechalismy na wizyte kontrolna, pobrali jeszcze raz bilirubinę i wynosila 10, czyli spadala :-)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Hej tak sobie czasem tu podczytuje i wracam z mega sentymentem do tego watku.pamietam jak siedzialam tu miesiacami i sie zastanawialam czy na pewno robie dobrze wybierajac swissmed.po porodzie nie zalowalam ani zlotowki! moja mala ma juz 6 miesiecy,jak to zlecialooo :) na razie nie myslimy o drugim dziecku,ale jesli bedziemy to jedno jest pewne,rodzimy tylko tam!
a i pozdrowionka dla Agi!
jesli ktos ma kontakt z pania Asia to prosze pozdrowcie ja od ludzi z chojnic :D wspaniala polozna!!
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
Drugiego dnia po zabiegu rano daja kroplowke, kolo 7 rano obchod, pielegniarka wyjmuje cewnik i juz trzeba smigac:-) ciezko wstac ale da rade;-)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Które imię dla dziewczynki? (46 odpowiedzi)

Wy zawsze jesteście pomocne. Nie możemy dojść do porozumienia z mężem. Jestem ciekawa, które...

Mrowki Bigbitowki - kto zna? (21 odpowiedzi)

Chodzi mi o tekst tej piosenki, spiewalam jak bylam mala, ale nie pamietam, a chcialabym nauczyc...

Trening siłowy w ciąży (6 odpowiedzi)

Witajcie. Jestem w 9 tygodniu pierwszej ciąży. Do tej pory ostro trenowałam - treningi siłowe -...

do góry