Widok

Swissmed poród 2014

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
link do poprzedniego wątku:

http://forum.trojmiasto.pl/swissmed-porod-2013-t446675,1,130.html

Urodziłam Córę 1 ego marca. Nad wyborem szpitala zastanawialiśmy się kilka miesięcy. Rozważałam poród na klinicznej, ale po informacja o ilości studentek oglądających poród odpuściłam. składaliśmy się z Rodzicami, wiec było łatwiej.

Chodziliśmy na szkołę rodzenia - p. Joasia to właściwa osoba na właściwym miejscu- spokojna, rzeczowa, wymagająca, ale potrafiąca przekazać wiedzę.

czatowaliśmy na Jej dyżury i się udało :. poród 4,5 h od momentu przyjazdu z lekkimi skurczami, udało się bez nacięcia, znieczulenia i oksytocyny. Słuchałam Jej poleceń i akcja szła spokojnie. Za taki przebieg narodzin będziemy zawsze Jej wdzięczni.

Oddział kameralny- 7 osobowy- pierwsze dwie noce z miła koleżanka, trzecia tylko z Córą. Lekarze kulturalni i konkretni. przekazywali co na bieżąco się dzieje, informacje o moim stanie i Dziecka.

Panie salowe miłe, praktycznie niewidoczne i chętne do pomocy.
obiady dobre, lekkie- nie ma problemu , żeby dostać dokładkę wystarczy powiedzieć i bez problemu. Pokoje są jasne, czyste i przestronne.

art. higieniczne dokładane na bieżąco, mleko dla Dziecka dostępne.

Osoby, które tam rodzą to zwyczajne, fajne Kobitki- uśmiechnięte , zrelaksowane, mam nadzieje, ze będziemy miały kontakt na dłużej.

Ważne, by idą do Tego Szpitala nie nastawiać się na wojenkę i walkę o luksusy. komfort jest, ale wszędzie są ludzie, którzy wykonują swoją pracę i też chcą czasem żeby się do nich szczerze uśmiechnąć i normalnie porozmawiać jak im mija dzień, a nie słuchać wymagań i oglądać niepotrzebne fochy. wystarczy okazać zrozumienie, a zostanie się zrozumianym :).
image
SEMPER IN FLORE - DEKORACJE KWIATOWE SAL, KOŚCIOŁÓW, BUKIETY -http://semperinflore.eu
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 2
w Swissmedzie szczepią dzieci energerixem?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja również mam termin na początku sierpnia i chiałabym rodzić w swiss...po tych wszystkich opowieściach położnej pracującej na Klinicznej chyba zdecyduję się na cc
koleżanka była tydzien- bo synuś miał żółtaczkę i w cenie. Kobitka ode mnie z sali- neonatolog zlecila usg, zadzwonla do przychodni na wilenska i umowila ja na nastepny dzien i na za tydzien kolejne i to tez bylo w cenie. Każda doba "na życzenie" to 500 zł.
image
SEMPER IN FLORE - DEKORACJE KWIATOWE SAL, KOŚCIOŁÓW, BUKIETY -http://semperinflore.eu
Dziewuszki za dodatkowy pobyt wasz czy dzieci z przyczyn zdrowotnych nic się nie dopłaca... w cenie macie opiekę poporodową a to czy trwa 2-3 czy 7 dni to już się nie liczy...oni mają to wkalkulowane w cenę porodu także nie martwcie się tym :)
image
czarna sowa to ile w sumie dni byłaś w swissmedzie i czy dodatkowo musiałaś za to płacić?
sowa_czarna - właśnie dopytalam na temat tego lekarza i naprawde slyszalam bardzo pozytywne opinie. Moze wtedy byl wymeczony faktycznie i pytal mnie milion razy. Czyli wychodzi,ze tam jest tylko 1 lekarz ktory jest niemily ale nie pamietam kiedy on jest w swissmed...
Fajnie,ze masz juz swoja dzidzie przy sobie i wszystko sie dobrze skonczylo :) gratulacje mamusia!
Może i nowiutkie, ale lekarka mi powiedziała, że często są pełne i odsyłają pacjentki (tak jak tego dnia właśnie) i wtedy trzeba krążyć po mieście, do tego nie mają stale pod ręką anestezjologa do zzo.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Na Klinicznej porodówki są śliczne, nowiutkie. Ale cala reszta rzeczywiście tragiczna. Odpadająca farba to standard :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
~alicja
kiedy to pisalaś ja byłam już kilka godzin po porodzie. I może lekarzowi musiałaś kilka razy powtarzać, ale nie dziwię się...
Odbierał mój poród, a nie był on lekki. Gdyby nie jego wsparcie, położnej którzy prawie cały czas byli ze mną, nie wiem czy bym znalazła w sobie tyle sił. Chyba mogę to tak napisać - że to ja go umęczyłam. I ogromnie się cieszę, że to wlaśnie on odbierał poród.
Przyjechałam o 3 w nocy, a maluch na świat przyszedł o 15.31.
Dla mnie pobyt w Swissmedzie, musiałam zostać dłużej, a dokładniej wychodzę dziś ze względu na podwyższone CRP u malego (od odpłynięcia wów do porodu upłynęło prawie 14 godzin) - nie jestem w stanie powiedzieć ani jednego najmniejszego slowa na opiekę, na poród w Swiss.
I tylko dziękuję w duchu sobie i mężowi, że taką decyzję podjęliśmy.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 2
Ja z powodu niewielkiego plamienia byłam ostatnio na izbie przyjęć na Klinicznej i myślałam, że zaraz tynk mi spadnie na głowę. Wstyd przyprowadzać do tych zagrzybionych nor zagranicznych studentów. Fakt, że zostałam od razu przyjęta i zbadana przez bardzo miłą i fachową panią doktor. W międzyczasie zajrzała pielęgniarka i ogłosiła, że" patologia brak miejsc, porodówka brak miejsc". Po tej wizycie mąż stwierdził, że warto odłożyć na prywaty poród :-)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 5
ja mam jutro warsztaty i w sobote:)
image
mamusie jadę dzis na warszaty mamo to ja :)
mam nadzieję,ze wraz z mezem dowiemy sie czegos fajnego :)
Nie słuchajcie głupich bab co wyzywają nas od 'wielkich pań' :)
Zazdrość przemawia przez te babska, jak lubią być traktowane bez szacunku to okej, ja nie.
Na pewno nie pozwole na żadne głupie komentarze ze strony tej blondynki ani żadnej innej.
Płace 6 tysiecy więc WYMAGAM szacunku, a nawet tego aby ktos kolo mnie skakał bo OD TEGO TAM JEST :)

o, więc nie ma co się przejmować. Będziemy walczyć o szacunek,ktory nalezy sie nam! To NIE JEST NFZ aby tolerować komentarze ktore sa nie na miejscu itp.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 7
dziewczyny to nie jest zaden kaprys, ale ludzkie podejscie. człowiek leży zmeczony, chce dla Dziecka jak najlepiej, chce je wykarmić, a tu przychodzi taka pani i mowi do sasiadki, ze pani oczywiscie ( z duzym akcentem na to słowo) karmi naturalnie, a mnie traktuje jak powietrze, a jak prosze o butle, bo pokarmu jeszcze nie mam to z wyrzutem ją przynosi i jeszcze komentarz , ze trzeba probowac, ale zeby jak inne kobitki dzieciowe poświecić mi kilka minut i pomóc mi przystawic Dziecko albo zaproponowac laktator to juz nie łaska.
image
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1
Może Kajka jesteś "tą blondynką", że tak jej bronisz? :-) może w końcu dotarło do kogoś w swiss, to forum? Ja osobiście wybrałam swiss a nie np Kliniczną, bo marzę o życzliwym podejściu przy i po porodzie. Nie chcę, żeby ten wyjątkowy czas był zburzony jakimiś komentarzami. Nie wydaje mi się, że jestem jakąś wymagającą królewną. Też pracuje i mam swoje obowiązki i nie wykonuję ich z "łaską" i nie traktuje protekcjonalnie swoich klientów. Wynika to ze zwykłej kultury, tak mi się wydaje.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 0
Kajka rodzilas tam?

Jezeli chcesz sobie pozwalac na takie odzywki personelu to bardzo prosze, Twoja sprawa. Ja nie musze i nie bede tego nastepnym razem tolerowac.
Nie oczekuje skakania wokol mnie i traktowania jak ksiezniczke, chce byc traktowana z szacunkiem.
Place 7 tys m. in. za pewien poziom obslugi.
Opuszczam ten watek, bo widze ze niektore z Was maja problem same ze soba, zycze Wam milych rozwiazan, pozdrawiam
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 6
Przecież sławna "blondynka z kitkiem" nie upokarza i nie poniża, no i przede wszystkim nie traktuje jak mięso, tylko nie skacze nad Wami jak nad jajkiem.
Nikt tu takiej opinii nie napisał o niej, że nie szanuje klienta, a Wy na nią naskakujecie, bo NIE JEST MIŁA i się nie rozczula - no bez przesady!

Poproście ordynatora o dodanie stosownego paragrafu w umowie, że personel ma być miły i nie ma prawa sprawić byście się bardziej zestresowały.

Wielkie Pani się znalazły - może zapłaćcie za prywatną położną, która Wam będzie podawać mleczko z uśmiechem i bez komentarza? :)
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 14
nie płacę 7000 tyś za poród żeby dodatkowo się stresować, to nie poród na NFZ
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 6
to dziwne ze nie rozumiesz, jak za cos place gruba kase to nie chce sie stresowac i byc upokarzana, ponizana. W prywatnych placoowka powinien obowiazywac pewien poziom obslugi. Co nie znaczy ze w panstwowych mmozna sobie pozwalac na mieszanie z blotem.
Wiele kobiet idzie do swiss po to zeby nie byc traktowana jak mieso tylko jak czlowiek
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 4
Nie rozumiem trochę idei skarżenia i naskakiwania na słynną Panią blondynkę w kitku :P - przecież nie płaci się 6 tysięcy za to, żeby ktoś był "miły" - tj nie zrozumcie mnie źle - płaci się w swissie za poród u nich, w umowie zapewne jest konkretnie określone za co, i na pewno nie ma tam nigdzie mowy o tym, że personel ma obowiązek być miły :P
Owszem - wypadałoby by jako położne pracowały kobiety z powołania - uśmiechnięte, życzliwe a do tego kompetentne, ale to raczej pobożne życzenia.

Ja rozumiem, że płaci się tam niemałe pieniądze, no i chciałoby się by było idealnie, ale to trochę tak jak kiedyś któraś dziewczyna pisala relację, że za mało jedzenia (wystarczłoby poprosić o więcej), czy, że salowe chodzą "nie w porę" (też wystarczyłoby poprosić by zmieniły godzinę) - może w przypadku tej Pani wystarczyło by powiedzieć jej, że nie życzymy sobie takich czy innych komentarzy w swoją stronę?

Albo najprostszą metodą wpuścić jednym uchem, a wypuścić drugim?
Wg mnie dużo też zależy od naszego nastawienia - po co się nakręcać? Zwłaszcza, że po porodzie hormony szaleją i tak to chociaż wcześniej można się dobrze nastawić :)
Niektórym pacjentkom potrzebna jest poza tym "twarda ręka" - jedne oczekują, że się będzie nad nimi skakać i rozczulać, a inne potrzebują sztywnej dyscypliny i może taka hetera też się wtedy przydaje :)
image
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 3

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Pomysł na wieczór panieński ? (17 odpowiedzi)

Przyjaciółka poprosiła mnie żebym została świadkową na jej ślubie. Zgodziłam się i wiąże się z...

prywatny dentysta (24 odpowiedzi)

Gdzie w gdansku jest dobry prywatny dentysta dla dzieci??

Jaki fotelik samochodowy polecacie? (98 odpowiedzi)

Witam. Chodzi mi o taki fotelik dla rocznego dziecka. Chcialabym aby posluzyl nam jak najdlużej....

do góry