Widok

Synek rozbił głowę i dziwnie mruga oczami-kto zna dobrego okuliste?;/

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
W czwartek mój 3letni synek spadł z krzesła i rozbił główkę trzeba było szyc ale poza tym nic mu nie było żadnych objawów wstrząsu mózgu rana sie dobrze goi,ale od tamtej pory dziwnie często mruga oczkami jak ogląda tv np ale właściwie tez jak na coś patrzy poprostu...nie wiem nawet do jakiego lekarza z tym pójść chyba zacznę od okulisty ale ponieważ dopiero przeprowadziliśmy sie do Gdyni żadnego tu nie znam czy ktoś moze polecić jakiegoś dobrego dziecięcego okuliste w Gdyni? Z góry dziękuje za info
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
raczej do lekarza pediatry- i to migiem. Wiesz oczy są połączone z mózgiem ( wiadomości na poziomie szkoły podstawowej), który twoje dziecko kilka dni temu obiło w czasie upadku - i być może coś właśnie tam się dzieje ( dalsza konsultacja z neurologiem konieczna) . Zawsze możesz też przeczekać albo zapytać sąsiadkę, ona pewnie ma doktorat tak jak osoby tu na forum i doradzą ci fachowo.- tylko jak na tym wyjdzie dziecko
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 5
ja bym pojechała do szpitala...
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
Widzę ze dałam ci okazje zeby sie troche pomadrzyc publicznie i wyobraz sobie ze lekarze zbadali dziecko w szpitalu odrazu po upadku ,pisze na forum ponieważ jak zaznaczylam dopiero sie przeprowadziłam do Gdyni i pytam kto zna dobrego okuliste a nie gdzie mam z dzieckiem iść bo to akurat sama wiem ,w szpitalu juz byliśmy więc teraz szukam okulisty bo w szpitalu każdy taki pomocny jak ty DR JJ
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0
Z Gdyni jeździmy do ośrodka na Wejherta w Gdańsku-Żabiance. Ciężko jest trafić do dobrego okulisty z dzieckiem a tam mają specjalistów od dzieci - i być może z uwagi na waszą przypadłość mogą przyśpieszyć termin. My ponieważ dostaliśmy na wypisie ze szpitala że mamy skontrolować wzrok za 3 tygodnie dostaliśmy termin bez żadnych problemów. Nie miałam żadnego skierowania bo do okulisty pediatra nie wystawia.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Monika, WEJHERA a nie "WejherTa" ;)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
okulista dzieciecy- M. Sildatke- Bauer
ale najpierw uderzałabym do neurologa z takimi objawami, a najlepiej od razu do szpitala.
ja bym podjechała do szpitala na Polanki - tam mogą zrobić wszystkie badania. To jest szpital dziecięcy. mają świetnych lekarzy.

http://www.szpitalpolanki.pl/

jeśli chodzi o okulistów to tu na Wejhera na Żabiance http://www.trojmiasto.pl/Wojewodzka-Poradnia-Leczenia-Zeza-i-Niedowidzenia-o13188.html
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
http://www.promyk.szpital.gda.pl/
zapewne zbadali lekarze małego ,ale i też zapewne kazali obserwować dziecko i w razie czego wrócić ponownie do lekarza .Ja poszłabym do pediatry a on oceni sytuację i skieruje wrazie potrzeby na konsultacje
Agata - na Twoim miejscu poszłabym z dzieckiem na konsultację do neurologa dziecięcego, po urazie główki to mogą być sprawy neurologiczne, a nie okulistyczne. (np. w Gdyni w Przych. na Abrahama) albo faktycznie zgłosić się do szpitala.
Po urazie głowy zaburzenia neurologiczne mogą pojawić się po kilku dniach,a nawet latach.Wskazane prześwietlenie ,a nawet tomokomputer.Nie należy ufać s tylko pierwszemu badaniu.Miałam podobny przypadek ,wykonano prześwietlenie zaraz po urazie na szczęśie nic nie było.
dobrze pisza dziewczyny - szpital i konsultacja neurologiczna i okulistyczna pewnie też ..nie ma co ryzykowac
kochana ja bylam profilaktycznie u chirurga w szpitalu gdy cora sie o kant kafelek rozbila, i mimo ze wszystko ok to kazala mi zeby dziecko przez 2 tyg NIE OGLADAŁO TV, zadnych mocnych biegow podskokow itp(oczywiscie w miare mozliwosci, nie ma siedziec i nic nie robic tylko nie wymyslac szalenczych zabaw)
ale polecam nie okuliste tylko ew neurologa? pediatra powinien skierowac
Agata, obrzęk mózgu lub jakiś mini wylew np mógł nie być widoczny tuż po upadku. Jedź jak najszybciej do szpitala albo dobrego neurologa. Każdy okulista w tych okolicznościach i tak oddeleguje cię do neurologa
I zrób to PILNIE żeby nie okazało się, że zmiany są już nieodwaracalne
Koniecznie udaj się do neurologa, mruganie oczami "po urazie" głowy to zaburzenia neurologiczne.
i co Agata? byłaś u jakiegoś lekarza?
No i byliśmy dzisiaj w szpitalu lekarz nawet małego nie obejrzał powiedział ze raczej udaje albo gdzieś sie od kogoś tego mrugania nauczył ;( powiedział ze raczej panikuje ,ze to niemozliwe zeby po 4 dniach od upadku zaczal mrugac ze jak cos to odrazu by cos mu bylo i ze jak chce to muszę iść do pediatry zeby mi wypisał skierowanie do neurologa jeżeli uzna ze trzeba ....wizyta u okulisty dopiero miejsce wolne na kwiecień !!!!! Masakra ...jutro idziemy do pediatry zobaczymy co on powie poszlabym gdzieś prywatnie ale nawet nie wiem gdzie ...,dzisiaj synek przestał właściwie mrugac ale napewno to sprawdze ....
tak Ci powiedzial lekarz w zwyklym szpitalu czy na Polankach?

nie chce straszy ale dzisiaj w jakis wiadomosciach na polsacie mowili o 1,5rocznym dziecku ktore tez odsylali kilka razy ze szpitala... a teraz jest w stanie agonalnym bo to byla bialaczka.
ja bym poszła prywatnie do neurologa jeśli nadal by tak mrugał ..chyba wolałabym jednak sprawdzić to i wiedzieć , ze to nie od uderzenia
w Gdyni Orłowie przyjmuje dobry neurolog dr Pienczk Jerzy
Ul. Goplany 1 Tel. 0586248601
ja bylam u neurologa na abrahama w gdyni i czekalam moze miesiac nie wiem jak teraz to wyglada
Byłam i na Abrahama i w redlowie do każdego neurologa potrzebuje skierowanie dopiero w poniedziałek jestem zarejestrowana do pediatry zeby mi dał skierowania i do okulisty i do neurologa być moze z tego powodu ze miał ta główkę rozbita przyjmą mnie wcześniej chociaż raczej wątpię :/ jak powiedziałam lekarzowi w szpitalu ze przecież skąd ,oga wiedzieć ze nic mu nie jest przecież nikt mu nie prześwietlal główki powiedział ze jakby coś było to by tracił przytomność albo wymiotowal a nie mrugal oczami ...
nie wiem na kogo co dziala, ale nie raz warto postarszyc zeby napisal na kartce ze nie wyraza zgody na skierowanie i nic nie widzi nie pokojacego
Agata- a mruga nadal? bo pisałaś że jakby mniej..
może pediatra jednak skieruje do neurologa na cito.
witam mam podobny problem synek uderzył się w głowę rozciął luk brwiowy i po kilku tygodniach zauważyliśmy ze mruga jak oglada TV. Czy autor tematu może wypowiedzieć się co było przyczyną czy coś zdiagnozowano?
I co? Bo mam to samo i od pediatry skierowanie pilne do neurologa żeby dał skierowanie na tomograf komputerowy
Czy wyjaśniło się te mruganie? U Nas teraz to samo.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Mrowki Bigbitowki - kto zna? (21 odpowiedzi)

Chodzi mi o tekst tej piosenki, spiewalam jak bylam mala, ale nie pamietam, a chcialabym nauczyc...

Pomysły na tegoroczne prezenty : (44 odpowiedzi)

Jakie są wasze tegoroczne pomysły na prezenty - dla męża/chłopaka, mamy, ojca, teściowej. teścia,...

nnt. doradca kredytowy - warto czy nie? (21 odpowiedzi)

Zastanawiamy się z mężem nad kupnem własnego M i w sumie nie wiem od czego zacząć. Czy warto iść...

do góry