Widok

Szczepienie 5 latka

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
dziewczyny czy szczepiłyście swoje 5 latki (szczepionka podobno obowiązkowa między 5-6 rokiem życia).
Jak dzieci to znoszą? Czy wszystko jest ok?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
podbijam
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
tak, w czerwcu, dawka przypominająca, wszystko ok
U mojej córki wieeelki odczyn zapalny, przeszło po dwóch dniach.
A brałyście opcję bezpłatną czy płatną? Podobno ta refundowana jest lepsza ale ja się kompletnie nie znam
Szczepiłam,opcja bezpłatna - zero jakiejkolwiek reakcji,nawet zaczerwienienia nie było.

Nie ma się co martwić,jeśli wcześniej nic się nie działo to i teraz powinno być ok.
ok dziękuję:-)
Również niedawno szczepiłam synka, nic mu nie było mimo, że wcześniejsze szczepionki były z odczynem zapalnym. Teraz obowiązkowo szczepi się rocznik 2008. My dostaliśmy szczepionki: imovax i inf DTPa.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
czy to szczepionki w formie zastrzyku czy doustne?
szczepiłam wczoraj, dwie szczepionki w formie zastrzyku. Na razie nic się nie dzieje, nie ma nawet zaczerwienienia.
Ja idę z młodą na szczepienie pojutrze, u nas jedna dawka doustnie, druga w zastrzyku.
U nas też były dwie w formie zastrzyku. Na polio bezpieczniejsza jest w zastrzyku, szczególnie jak mama jest w ciąży lub ma się noworodka w domu.

"OPV (oral poliomyelitis vaccine) atenuowana, doustna szczepionka zawierająca żywe szczepy wirusów. Podane doustnie wirusy przedostają się do jelit, w których środowisku namnażają się i skąd następnie są wydalane z kałem. Ponieważ organizm oczyszcza się z nich przez okres kilku tygodni, osoba zaszczepiona może być przyczyną transmisji wirusów do swojego otoczenia.

IPV (inactivated poliomyelitis vaccine) inaktywowana, zawierająca zabite wirusy, stosowana domięśniowo."

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

jaki krem przeciwsłoneczny dla dzieci łatwo się rozsmarowuje? (51 odpowiedzi)

faktor +50, bez filtrów chemicznych. Ziajka - okropnie ciężko się rozsmarowuje, zwłaszcza na...

Jaki fotelik samochodowy polecacie? (99 odpowiedzi)

Witam. Chodzi mi o taki fotelik dla rocznego dziecka. Chcialabym aby posluzyl nam jak najdlużej....

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (30 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

do góry