Widok
a ja chodzilam do 2 i też sobie chwale:-)fakycznie basen to nie wszystko ale za moich czasów kadra nauczycielska była super, bylo z nami mega dużo problemow a oni pomimo wszystko zawsze byli z nami:-)miło to sie teraz wspomina.
a wspomnienia wracaja jak ide głosować stara szkoła , stare dobre wspomnienia ,łezka sie w oku kręci:-)
a wspomnienia wracaja jak ide głosować stara szkoła , stare dobre wspomnienia ,łezka sie w oku kręci:-)
moja koleżanka tam pracuje i ja tez trochę współpracowałam z ta szkolą moja podopieczna sie tam uczyła i bardzo sobie chwale w porównaniu z innymi szkołami podstawowymi choc o 2 nic nie wiem to na pewno jedynkę polecam przyjaźni nauczyciele, wiele zajęć dodatkowych, do niczego nie mogłam sie przyczepić
Moj syn chodzi do 2. Zdecydowanie nie polecam. Wychowawczyni Pani Drzewucka raczej zniechecila go do nauki, bo dzieciak potrzebowal wciaz jej wsparcia, a to jej nie pasowalo za duzo musialaby sie napracowac bidulka. Dyrektor nie slucha sugestii rodzicow. Klasa trudna, stracone 3 lata. Zamierzam przeniesc do 1.
Ustawą z dnia 11 kwietnia 2007 r. o zmianie ustawy o systemie oświaty oraz o zmianie niektórych innych ustaw (Dz. U. z 2007 r. nr 80, poz. 542) wprowadzono do Karty Nauczyciela zapis przyznający nauczycielowi status funkcjonariusza publicznego i wynikającej z tego tytułu ochronie. Powyższa zmiana weszła w życie 24 maja 2007 r. Przypomnijmy, art. 63 ust. 1 Karty stanowi, że nauczyciel, podczas lub w związku z pełnieniem obowiązków służbowych, korzysta z ochrony przewidzianej dla funkcjonariuszy publicznych na zasadach określonych w ustawie z dnia 6 czerwca 1997 r. - Kodeks karny (Dz. U. Nr 88, poz. 553, z późn. zm.). Z kolei ust. 2 stwierdza, iż organ prowadzący szkołę i dyrektor szkoły są obowiązani z urzędu występować w obronie nauczyciela, gdy ustalone dla nauczyciela uprawnienia zostaną naruszone