Widok
My chodzimy do bobasa - bardzo mi się podoba nastawienie prowadzącej: takie zdroworozsądkowe :) Tu masz linka:
http://www.bobas.szkola.pl
http://www.bobas.szkola.pl
Też chodziliśmy do BOBAS-a, merytorycznie bardzo ok, zgadzam się z tą zdroworozsądkowością :) ale czasami miałam wrażenie, że pani Basia jest lekko przemądrzała ;) Poza tym ćwiczenia praktyczne słabe, oddechowo zupełnie nie przygotowała mnie do porodu, chociaż wiedzę teoretyczną miałam po tej szkole świetną :)
O szkole Pani Guć słyszałam rewelacyjne opinie, poszłabym tam gdybym miała drugi raz wybierać.
O szkole Pani Guć słyszałam rewelacyjne opinie, poszłabym tam gdybym miała drugi raz wybierać.
Co do tego przemadrzania to może faktycznie czasami :) Co do ćwiczen oddechowych to ja jestem bardzo zadowolona - duzo tłumaczy i poprawia jak ktoś zle oddycha (no i wiadomo że trzeba ćwiczyć w domu oddechy): no ale zobaczymy w praktyce :) Podoba mi się też nauka masażu łagodzacego ból przez Tatusiów;
3oko
Kurs o którym mówisz to był kurs wyjątkowy! Prowadziła go jednorazowo, bo GOŚCINNIE owa "zwykła" mama trójki dzieci. Nie dodałaś, że "zwykła" to wykwalifikowany instruktor szkoły rodzenia, która (jak się można było dowiedzieć słuchając uważnie wykładów) ma za sobą specjalistyczne konferencje dla położnych i również kilkuletnie doświadczenie w pomocy pacjentkom w sprawach laktacji i pielęgnacji. Uważam, że położna, która prowadziła zajęcia z porodu, była świetna w swojej dziedzinie a "zwykła mama trójki dzieci" niezwykła na zajęciach z pielęgnacji i laktacji.
Kurs o którym mówisz to był kurs wyjątkowy! Prowadziła go jednorazowo, bo GOŚCINNIE owa "zwykła" mama trójki dzieci. Nie dodałaś, że "zwykła" to wykwalifikowany instruktor szkoły rodzenia, która (jak się można było dowiedzieć słuchając uważnie wykładów) ma za sobą specjalistyczne konferencje dla położnych i również kilkuletnie doświadczenie w pomocy pacjentkom w sprawach laktacji i pielęgnacji. Uważam, że położna, która prowadziła zajęcia z porodu, była świetna w swojej dziedzinie a "zwykła mama trójki dzieci" niezwykła na zajęciach z pielęgnacji i laktacji.
A ja polecam szkołę rodzenia Super Mama na Karwinach!
Tuż po porodzie moja córeczka miała kolki. Umierałam z niepokoju, że coś jest nie tak. Zadzwoniłam do Super Mamy i zaraz przyjechała do mnie położna z tej szkoły sprawdziła wszystko, pokazała jak trzymać malucha żeby mu ulżyć i co najważniejsze uspokoiła moje skołatane nerwy.
Same zajęcia w szkole wspominam bardzo mile. Czułam, że mam do czynienia z doświadczonymi osobami i uważam, że najważniejsze jest poczucie bezpieczeństwa jakie dało mu ukończenie właśnie tej szkoły.A z tego co wiem to ta zwykła matka oprócz trójki dzieci ma pełne kwalifikacje do prowadzenia zajęć w szkole rodzenia. I robi to świetnie.
Gorąco polecam szkołę rodzenia SUPER MAMA.
Tuż po porodzie moja córeczka miała kolki. Umierałam z niepokoju, że coś jest nie tak. Zadzwoniłam do Super Mamy i zaraz przyjechała do mnie położna z tej szkoły sprawdziła wszystko, pokazała jak trzymać malucha żeby mu ulżyć i co najważniejsze uspokoiła moje skołatane nerwy.
Same zajęcia w szkole wspominam bardzo mile. Czułam, że mam do czynienia z doświadczonymi osobami i uważam, że najważniejsze jest poczucie bezpieczeństwa jakie dało mu ukończenie właśnie tej szkoły.A z tego co wiem to ta zwykła matka oprócz trójki dzieci ma pełne kwalifikacje do prowadzenia zajęć w szkole rodzenia. I robi to świetnie.
Gorąco polecam szkołę rodzenia SUPER MAMA.
Ja tez polecam Super Mamę, najlepsze były zajęcia z położnymi, są to położne z Redłowa, dzieki nim przekonałam sie do Redłowa i w Redłowie z jedną z nich rodziłam (przez przypadek, nie płaciłam za to specjalnie) i było super. P. Anetka jest super położną i super kobietą, świetnie orientowała sie w sytuacji, wiedziała czego potrzebuję, nawet lepiej odgadywała moje potrzeby niż ja sama, zagwarantowała mi komfort fizyczny i co najważniejsze psychiczny :))))
Witam serdecznie wszystkie forumowiczki. Nazywam się Anna Bartkowska i jestem założycielką Sieci Szkół Rodzenia "Super Mama".
Nasze szkoły prowadzone są przez wykwalifikowane położne z wieloletnim doświadczeniem oraz instruktorki fitness, które prowadzą ćwiczenia dla kobiet w ciąży.
Staramy się uaktualniać naszą wiedzę na licznych konferencjach dla
pielęgniarek i położnych, tak aby przekazywać Państwu najnowsze
zalecenia w dziedzinie pediatrii i ginekologii.
Szkołę w Gdyni Karwiny prowadzi położna Aneta Jaguszewska (25 letni staż w szpitalu w Redłowie na oddziale położniczym).
Na kursie, o którym mowa w tym wątku, miałam zaszczyt poprowadzić zajęcia z pielęgnacji i laktacji. Nie sądziłam, że tak istotne jest, aby przedstawiać kursantom moje uprawnienia do przeprowadzenia tychże zajęć. Natomiast z przyjemnością podzieliłam się z Wami tą radością, jaką jest posiadanie trójki dzieci. Wiedza zdobyta poprzez min. stawanie się doświadczoną mamą, kontakt z noworodkami moich pacjentek oraz borykanie się z problemami laktacyjnymi innych mam dały mi więcej niż zdobyte wcześniej "papiery".
Pozdrawiam i zapraszam na nasze kursy :)
http://www.supermama.boo.pl
Nasze szkoły prowadzone są przez wykwalifikowane położne z wieloletnim doświadczeniem oraz instruktorki fitness, które prowadzą ćwiczenia dla kobiet w ciąży.
Staramy się uaktualniać naszą wiedzę na licznych konferencjach dla
pielęgniarek i położnych, tak aby przekazywać Państwu najnowsze
zalecenia w dziedzinie pediatrii i ginekologii.
Szkołę w Gdyni Karwiny prowadzi położna Aneta Jaguszewska (25 letni staż w szpitalu w Redłowie na oddziale położniczym).
Na kursie, o którym mowa w tym wątku, miałam zaszczyt poprowadzić zajęcia z pielęgnacji i laktacji. Nie sądziłam, że tak istotne jest, aby przedstawiać kursantom moje uprawnienia do przeprowadzenia tychże zajęć. Natomiast z przyjemnością podzieliłam się z Wami tą radością, jaką jest posiadanie trójki dzieci. Wiedza zdobyta poprzez min. stawanie się doświadczoną mamą, kontakt z noworodkami moich pacjentek oraz borykanie się z problemami laktacyjnymi innych mam dały mi więcej niż zdobyte wcześniej "papiery".
Pozdrawiam i zapraszam na nasze kursy :)
http://www.supermama.boo.pl
Zdecydowanie polecam rodzenie z Panią Anetą Jaguszewską. Mam za sobą wspaniały poród - wystarczyło słuchać co mówi (a robi to tak, że odnosi się wrażenie jakby uśmierzała ból) i córeczka szybko się urodziła! Szczerze polecam - a to i tak mało, aby okazać jej wdzięczność za to co dla mnie zrobiła (warto zaznaczyć, że nie miałam wynajętej położnej i trafiłam na nią przypadkowo - a to rzadkość, aby ktoś tak bezinteresownie otoczył kobietę tak profesjonalną opieką).
Jeśli rodzić to tylko z Panią Anetą!!!
Jeśli rodzić to tylko z Panią Anetą!!!
Szkołę Iwony Guć polecam serdecznie. Zwłaszcza, jeśli chce się rodzić w Redłowie - dużo informacji dotyczących konkretnie oddziału redłowskiego.
Ćwiczenia oddechowe na każdych zajęciach, czułam się dobrze przygotowana do porodu.
P. Iwona ma super nastawienie do rodziców, do tego super, że dowiedzieliśmy się wielu bardzo potrzebnych rzeczy dotyczących pielęgnacji noworodka. Na zajęcia trzeba mieć notatnik, bo ta wiedza dla niedoświadczonych rodziców jest bezcenna :)
Ćwiczenia oddechowe na każdych zajęciach, czułam się dobrze przygotowana do porodu.
P. Iwona ma super nastawienie do rodziców, do tego super, że dowiedzieliśmy się wielu bardzo potrzebnych rzeczy dotyczących pielęgnacji noworodka. Na zajęcia trzeba mieć notatnik, bo ta wiedza dla niedoświadczonych rodziców jest bezcenna :)
Polecam szkołę Zaufaj Położnej -narazie prywatna ale za to warunki są komfortowe a dodatkowo każdy rodzic może samodzielnie wykąpać i przewijać dziecko podczas zajęć gdyż szkoła dysponuje sześcioma modelami noworodków oraz specjalnymi stanowiskami do pielegnacji! Na spotkaniach omawiane są wszystkie tematy (znieczulenie zewnątrzoponowe, cięcie cesarskie, karmienie mlekiem modyfikowanym) Zajęcia odbywają się w szkole z parkingiem, grupa liczy maksymalnie 6 par, każdy siedzi na wygodnych workach sako a położna odpowiada na każde pytanie!
polecam bobasa z gdyni, na położniczym mialam chyba najwieksza wiedze zwiazana z noworodkiem, laktacja itd...pomimo, ze rodzilam pierwszy raz, kilka mam bylo zdziwione, ze to moje pierwsze dziecko :) chociaz fakt, bylo duzo osob z zachwalanej super mamy- odradzam, zrezygnowalismy jak i kilka innych par po pierwszych zajeciach.