Widok

Szkoła rodzenia- gdzie??

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Witajcie
Chciałabym razem z mężem pojsć do szkoły rodzenia, ale zadej nieznam.
Może któraś z Was już w jakiejś była??
Proszę o pomoc

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
ile płaciłaś? :)

Kasik, a masz do nich jakieś namiary? Telefon znaczy ;)

w szpitalu wojewódzkim nie ma, ale położne z tego szpitala prowadzą szkołę we wrzeszczu vis a vis media markt w tym sklepie "mama i ja", tam mają dwie albo trzy salki, do ćwiczeń i na spotkania ze specjalistami :) podobno bardzo profesjonalnie, ja się tam wybieram :)

Ja chodziłam do szkoły przy szpitalu na Zaspie.Bardzo fajne zajęcia,położna opowie wszystko o porodzie ,zwyczajach panujących w szpitalu na Zaspie,wizyta na porodówce,zajęcia z ginekologiem,pediatrą.Byłam bardzo zadowolona,tylko to dość długo trwa i już pod koniec mi się nudziło,ale ogólnie polecam.
Warto wierz mi nic ni stracisz a duzo zyskasz
Wiem że sa w szpitalu na zaspie ale nie wiem jak one wygladają i czy warto poświęcać czas...

A czy w szpitalu wojewódzkim w Gdańsku jest szkoła rodzenia? A jeśli nie to gdzie w okolicach Wrzeszcza?

200 PLN za miesiac - taka jest oplata w swissmed. nie wchodzi w oplate za porod
A ile placilas w swiessmedzie? czy t w ramach oolaty za porod?
Ile tak standardowo kosztuje udzialw szkole rodzenia?
pozdrawiam

ja codzilam do szkoly rodzenia w swissmedzie i bylam bardzo zadowolona. byly spotkania z ekspertami (neonatolog, psycholog, anestezjolog....), byly prezentacje przedstawicieli handlowych hippa, nivei, aventu. Bardzo fajne rowniez byly zajecia z fizjoterapeutka. Zajecia prowadzone przez pania Dagmare z Klinicznej.
Właśnie do tej szkoły chodziliśmy, głownie dlatego, że była najbliżej naszego domu (mieści się w Baltic Oasis przy ul. Kopernika). Przyznaję, że dużo nam dała ta szkoła; oprócz ćwiczeń (prowadzonych przez sympatyczną panią Mariolę), była też nauka opieki nad noworodkiem i spotkania z ekspertami: ginekologiem, pediatrą, neonatologiem itp. Myślę jednak, że szkoły rodzenia przyszpitalne mają tą przewagę, że często w programie mają wycieczki na porodówkę. Tu mi tego brakowało. Mimo to, polecam.
http://www.evi-med.pl/?main=oferta&id=14 - to jest szkoła rodzenia przy evi-medzie w Gdyni

My wybieramy się do szkoły rodzenia przy szpitalu Wejherowskim http://www.ceynowahosp.com.pl/pl2014.html#szkola
do góry