Widok

Szkoła rodzenia- gdzie??

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Witajcie
Chciałabym razem z mężem pojsć do szkoły rodzenia, ale zadej nieznam.
Może któraś z Was już w jakiejś była??
Proszę o pomoc

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Szkola rodzenia Majka prowadzona przez polozną Karolinę Kardasz. Rewelacja! Pod wszystkimi pozytywnymi oponiami w necie się podpisuję. Poczytaj opinie.

Ja również chodziłam do szkoły rodzenia w Lublinie. Aktywna Mama dała mi poczucie bezpieczeństwa, położna pomogła mi ustalić plan porodu i w ogóle czułam się jakoś lepiej wiedząc, że mam wsparcie kogoś mega doświadczonego w temacie :) polecam sprawdzić jakby ktoś był zainteresowany aktywnamama.com.pl
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4

Ja przed pierwszym porodem brałam udział w szkole rodzenia. Bardzo fajna opcja, można się przygotować, a im więcej człowiek wie to i spokojniejszy jest :) Polecam kursy BezpiecznyJunior.pl
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Powiem tak. Ja chwilę chodziłam do szkoły rodzenia ale potem mąż znalazł świetne kursy online, były tańsze i dostosowujemy informacje które chcemy uzyaskac do naszego poziomu wiedzy więc na prawdę opłaca się bardziej i możemy korzystać gdziekolwiek chcemy a to super duże ułatwienie, zwłaszcza w zaawansowanej ciąży :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Informacja w ramach programu zdrowotnego przeciwdziałaniu Chorobom Społecznym na lata 2017/2020 finasowane przez Urząd Miasta Gdańsk działa bezpłatna edukacja okołoporodowa w Szkole rodzenia Regina-porady laktacyjne Gdańsk ul.Trakt Wojciecha 22 zajęcia prowadzi zespół pod kierownictwem Certyfikowanego Doradcę Laktacyjnego położna z Szpitala na ul.Klinicznej mgr Regina Dwulit zapisy tel . 604299336 http://www.szkolarodzeniaregina.cba.pl
Bezpłatna szkoła rodzenia psychologia macierzyństwa promocja zdrowia nowy blok 10.08.2017 Trakt Św. Wojciecha 22 zapraszają połóżne z klinicznej Gdańsk

Ja nie miałam ubezpieczenia i znalazłam szkołę rodzenia online. Ciężko mi było jeździć, bo źle się czułam w ciąży. Wszystkiego dowiedziałam się z internetu, porób był ok. Ta szkoła to bodajże Prenalen
Bylam w tej szkole 9miesiecy. Jest super-mają sesje zdjęciową i super zajęcia dodatkowe jak kangurowanie i hustonoszenie. No i lokalizacja mi pasowała.

Wielka niewiadoma co przyniesie Gdańszczanom rok 2017 i dofinansowanymi Urzędu Miasta do kilku z powyższych szkołami rodzenia

Na tą chwilę informuję o zajęciach komercyjnych które rozpoczną się 9.01.2017 godz.17:00 na Oruni ul Trakt Św. Wojciecha 22 może będą to zajęcia bezpłatne ale to dowiecie się Państwo w Nowym Roku 2017 .Na tą chwilę można kożystać z 3x2 godz. zajęć u siebie w domu tel 604299336
Proszę wybaczyć literówkę miałam na myśli praktycy(położne z sali porodowej) a nie praktykantki:)
To zapewne dlatego ,że Adaś dał mi solidnego kopniaka w brzuchu :)
Najlepsza szkola rodzenia. Przed pierwszym dzieckiem chodziłam do największej szkoły w Gdańsku,marki nie podam. Teraz polecała mi szkołę koleżanka którą jak się okazało prowadzi położna która przez przypadek odbierała mi dziecko na klinicznej, Monika.S (wcześniej W -widocznie wyszła za mąż). Serdecznie Panią pozdrawiam, dziękuję Pani za wszystko i za pomoc w czasie porodu ktory wiem ,że nie należał do prostych - jest Pani aniołem.

Polecam Panstwu szkole 9 miesiecy. Naprawde super, prowadzą zajecia praktykantki z porodówki. Mam porównanie do wcześniejszej szkoly,ale to jak porównywać malucha do mercedesa.
drugi odkopany watek pod innym nickiem- kiepska ANTYreklama.
Serdecznie zapraszam do szkoły rodzenia Zaufaj Położnej w samym centrum Gdyni! Posiadam przewijaki i wanienki dla każdego uczestnika, mam modele do nauki karmienia piersią oraz do przewijania -każde zajęcia to ćwiczenia, bez suchych wykładów. Szkoła jest prywatna ale za to na poziomie, posiada parking, kameralną salę wyposażoną w worki sako do siedzenia. Każda grupa jedzie na salę porodową na Klinicznej w Gdańsku! ;)
witam,
szukam szkoły rodzenia. fajnie by było gdyby była w okolicach Dąbrowy chociaż dalszy dojazd tez nie stanowi problemu. czy lepiej wybrać szkole rodzenia przy porodówce w której chcemy rodzic? proszę o wypowiedz doświadczone mamy.

chciałam wybrać się do Super Mamy ale po przeczytaniu opinii muszę to przeanalizować raz jeszcze
Poleceń szkole mama i ja na zaspie wprawdzie na NFZ trzeba zmienić położna ale kobietki miłe gaduły zawsze doradza podpowiedzą co zrobić
Polecam szkole rodzenia Majka. P. Karolina prowadzi zajecia na Morenie i na Zaspie. Polecam - super babka! Pracuje w szpitalu na Zaspie.
Jako położna dziękuje wszystkim szkołom rodzenia które przygotowują z połogu i opieki nad noworodkiem oraz laktacji.Zachęcam przyszłych rodziców z korzystania z tej formy edukacji.Szkoła rodzenia Regina w Oruni jest płatna ale za to po porodzie są darmowe porady laktacyjne.Pozostałe wiadomości na http://www.szkolarodzeniaregina.pl
ja tez zapisalam się do SuperMamy ze względu na cene 100zł i mozliwość uczestnictwa z partnerem. Po 1 zajęciach zrezygnowałam i na szczescie pieniądze mi zwrócili. Nie byłam zadowolona ze sposobu prowadzenia zajęć.
Teraz chodzę do szkoły rodzenia Bobas w Gdyni i jestem mega zadowolona. Kosztuje znacznie więcej, ale teoria jest super prowadzona. wiedza uporządkowana. są slajdy i do tego prowadząca opowiada. Cwiczenia praktyczne zarówno dla Pań i Panów. Panowie uczą się masażu cięzarnej, pomagaja oddychach, relaksować się. Jak dla mnie rewelka.
ja chodzę do szkoły rodzenia Super Mama. Zajęcia są w Mama i ja i to mnie skusiło.
jest słabo. dobrze, że wydałam tylko 100zł. Cały czas ta samo położna która po 30 min mówienia nie ma pomysłu co dalej mówić, jest najczęściej zmęczona po dyżurze. Liczyłam na zajęcia z chustowania, pierwszej pomocy, jakieś praktyczne rady itd. Babka która prowadzi nie ma niestety umiejętności szkoleniowych, może ma wiedzę ale nie wie jak ją przekazać. Cztery razy powtarza to samo. Najgorsze jest to, że przez wszystkie zajęcia tylko ona, nie ma żadnego innego punktu widzenia.
Zajęcia trwają godzinę. 10 min czekamy na spóźnialskich, potem pyta czy mamy pytania do poprzednich zajęć, potem przez 30 min gada, potem pytania do tych zajęć a na koniec jak już nie ma pomysłu to ćwiczymy oddechy i mierzymy ciśnienie. I tak co tydzień. Gorzej niż w szkole.
Może ktoś chodzi do tej szkoły rodzenia i ma lepsza położną. Ja niestety trafiłam słabo :(
w szkołach rodzeniach darmowych jest to ze musisz być ubezpieczona i musisz wybrać u nich położna w takiej sytuacji nfz płaci sr za ciężarne
ale jak się nie chce można zapłacić 400zł za sr wole te pieniądze wydać na wyprawkę dla dziecka

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Znacie Dr Karinę Kulikowską-Ciecieląg (21 odpowiedzi)

jak w temacie :) jakie macie doświadczenia, opinie?

biznes - jaki ?? (21 odpowiedzi)

Witam wszystkich na forum i bardzo proszę o pomoc. Postanowiłam otworzyć swój własny niewielki...

Jakie krzesło do biurka (10 odpowiedzi)

Jakie krzesło polecacie dla starszaka, który niebawem wybiera się do szkoły, więc więcej czasu...

do góry