Widok

Szpital KLINICZNA

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
W końcu poczułam się lepiej i postanowiłam to opisać.

Jest na forum wiele sprzecznych opini o szpitalu na klinicznej, ja miałam możliwość być i na Zaspie i w Wojewódzkim dlatego wypowiem się co nieco o nich.
Wiedziałam od początku że w Wojewódzkim nie będę rodziła chociaż lekarze i warunki sa tam rewelacyjne ale niestety ordynator to gbur , który nie uznaje cesarek i męczy kobiety naturalnym porodem aż do utraty tchu, nawet jak są wskazania do cesarki.
Zaspa jest świetna ale tylko wtedy gdy wasz lekarz prowadzący pracuje w tym szpitalu inaczej masz przechlapane. byłam dwa razy świadkiem jak dziewczyny daleko po terminie( jedna 17 dni) były odsyłane z kwitkiem.

A teraz nieszczęsna Kliniczna. fakt faktem że oddział poporodowy jest jeszcze brzydki ale to dlatego że jest jeszcze przed remontem, mimo wszytko nie jest najgorzej da sie przezyc te trzy dni na oddziale a jeżeli chcecie to można zapłacic za cały pobyt 140 zł za pokój dwuosobowy lub 180 zł za jednoosobowy.
Byłam na porodowych salach i sa boskie , jak w prywatnym szpitalu.kazda sala ma osobna sale noworodków i toaletę, łózka piekne i wygodne .Porodówka jak z mażeń dosłownie.

A teraz o bezpieczeństwie naszych pociech. Lekarze na klinicznej to najlepsi specjaliści nie tylko z województwa pomorskiego ale i z całej Polski.Sama byłam świadkiem jak na patologie ciąży zjerzdżały kobiety z róznych zakątków Polski. W dzień mojego wypisu przywieźli babke z Warszawy bo tam nie mogli jej pomóc.lekarze ratuja takie dzieci że nie uwierzyłybyście.Podam kilka przykładów:

Na mojej sali lezała dziewczyna z bliźniakami dwujajowymi z czego jedno dziecko było martwe, Lekarze podjeli decyzje o cesarce w 28 tygodniu i drugie dziecko uratowali.
Na ścianie korytarza było zdjęcie dziecka urodzonego w 26 tygodniu o wadze 640 gram i dziecko zyje.
Ta babk z Warszawy ma bliźniaki jednojajowe tylko że jedno dziecko jest silniejsze i "zabija" swojego brata bo zabiera mu z łozyska wszytkie środdki odzywcze.Lekarze podjęli decyzje o laserowym rodzieleniu łozyska żeby ratowac to słabsze dziecko.
Były dwa przypadki wodonercza które lekarze leczyli jeszcze w łonie matki.

Moglabym tych przypadków jeszcze wymieniac i wymieniać ale nie o to chodzi, chciałam po prostu pokazać że kliniczna to świetny szpital i najlepsi specjaliści.
fakt jest tam jeszcze wiele do zyczenia ale to z braku kasy niestety.

pozdrawiam i sorki za długi tekst

popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 5

Oo to duza nowosc. 3 lata temu byl absolutny zakaz wchodzenia kogokolwiek na sale.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Nawet jeśli masz prywatny pokój mąż może w nim przebywać w określonych regulaminem godzinach odwiedzin nierstety

Czy można wynając prywatny pokój na klinicznej? Rodziłam już tam ostatnim razem ale teraz byśmy chcieli po prostu bez ograniczeń być oboje przy synku.Wie ktoś jakie koszta?

Niby tak ale w praktyce mozna siedziec caly dzien i nikt tego nie kontroluje. Tzn przynajmniej pietro nizej, bo tam lezalam bo na porodwce nie bylo miejsca. Mialam 2 fajne babeczki w sali i zadna nie miala o to pretensji, mezowie byli ile chcieli.

Są wyznaczone godziny w jakich można odwiedzać na salach a jeżeli ktoś nie może wtedy to jest specjalny pokój i tam można cały dzień bez ograniczeń.

Byłam u tej osoby na wizycie gin. w LuxMed. Z tak chamskim zachowaniem ze strony jakiegokolwiek lekarza jeszcze się nie spotkałam - wulgarny komentarz o mojej waginie!. Puściłam mimo uszu komentarz. Jednak, gdy okazało się, że nie oddała do lab wymazu do badania cyt., to złożyłam oficjalną skargę na nią w LuxMed.
Nie polecam! BTW, z doświadczenia, ale nie generalizując, Panowie są delikatniejsi i sympatyczniejsi

Jak jest obecnie z odwiedzinami ojca na klinicznej ?

jesli ktoś został niewłaściwie potraktowany to powinien napisać skargę do ordynatora kpreis@gumed.edu.pl lub dyrektora szpitala info@uck.gda.pl. wszyscy w Internecie tylko narzekają ze niemiły personel ze to ze tamto.
chcecie zmiany to złe rzeczy trzeba zgłaszać. zakładam ze dyrekcja szpitala dba o szpital i dobro pacjenta i jak wpłynie do nich kilkanaście skarg ze np. połoźna X jest chamska dla rodzących to coś z tą panią X w końcu zrobią i kolejne rodzące nie będą musiały przez nią cierpieć. przy okazji może wzorowa praca pozostałych pań położnych będzie mogła zostać doceniona np premia czy podwyżka. ja trafiłam na okropna położną. tak się do mnie odnosiła ze szoK. tyle lat jest akcja Rodzic po ludzku, tyle lat standardy opieki okoloporodowej obowiązują a tu ciągle położna może cie potraktować w trakcie porodu jak śmiecia..... pewnie w innych szpitalach też są dobre i źle położne. po prostu wszystkie takie czarne owce trzeba zgłaszać dyrekcji. to jest w końcu w ich interesie żeby takie sytuacje się już nie powtarzały. albo do rzecznika praw pacjenta. albo NFZ.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1

Prawda jest taka, że każdy szpital ma sowje słabe o mocne strony i każdy ma trochę inną "specjalizację". Jeśli rodzi się skrajny wcześniak lub noworodek z wadą serca, to lepiej, żeby trafił na Zaspę. Jeśli ciąża jest skomplikowana ze względu na jakąś chorobę matki lub bliźniaki z zespołem przetoczenia wewnątrzpłodowego (w tym wypadku faktycznie zjeżdzają tu ciężarne z całej Polski), to lepiej na Klinicznej. Jeśli dziecko ma wadę wrodzoną, wymagającą interwencji chirurgicznej krótko po urodzeniu, to lepiej Wojewódzki. Niestety w wypadku Klinicznej jest taki problem, że odbierają wiele skomplikowanych porodów i takie matki z porodem fozjologicznym lub jakąś "mało skomplikowaną" patologią (a zakładam, że autorka wątku do takich należy), mogą albo zostać odesłane, albo długo czekać na zwolnienie się sali porodowej/cięciowej i mogą już nie być takie zadowolone z "obsługi". Oczywiście może się trafić, że tego dnia woelu porodów, zwłaszcza skomplikowanych, nie będzie, czego wszystkim życzę ;)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1
Dokladnie tak samo mysle , ktos powinien sie równiez wziasc za oddzial noworodkow izolacyjnych bo co tam sie dzieje to jest jakies nieporozumienie szczególnie Pani Alicjia ( Rozmowy z kochankiem przez telefon podczas karmienia i przewijania dzieci, spadajacy telefon obok przewijanego dziecka, i te rozmowy przy wszystkich o ssaniu i obciaganiu ze swoim kochankiem szkoda ze tyle zapalu ta Pani nie ma do pielegnacji dzieci . Ta Pani karmi dzieci o 17 zamiast o 15 a ludziom klamie w oczy ze nie dojadly i dokarmia , jak mozna zamykac drzwi bo dzieci placza z glodu i rozmawiac przez telefon)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 3
".....wszystko mogloby sie samo zasklepić....."

a lekarzem jestes ze wiesz to na pewno?
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1
Muszę tu dodać smutne potwierdzenie do tego co napisała "pacjentka".
Moja przyjaciółka trafiła tej wiosny na kliniczną w 21 tygodniu z objawem sączących się wód płodowych. Szukała ratunku dla dziecka. Dostała środki na wywołanie porodu i po paru godzinach wykopali do domu.

Powód: bo "mogłoby się wdać zakażenie" (ale jeszcze go nie było)

Nawet na patologię jej nie położyli, nawet nie próbowali obserwować. Wyciek był mały. Wszystko mogłoby się samo zasklepić.

Uważajcie dziewczyny na ten szpital...

Jej córeczka jest na cmentarzu i nic jej już nie pomoże, ale piszę to, aby przestrzec...
Kliniczna to super szpital, niestety jest tak lekarka z mongolii Altankhorol Damdinsuren okropna baba, niemiła, nie lubi kobiet,zero szaunku!!!!!!
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 3
byłam w tym roku i masakra jakaś. Nie jestem z Trójmiasta i byłam z bliźniakami, na laseroterapię. Nie zostałam zakwalifikowana, wypisali mnie w środę , a w czwartek wróciłam i urodziłam przedwcześnie w 22 tyg. dzieci niestety nie przeżyły. Brak jakichkolwiek informacji, zero rozmowy z pacjentką, masakra jakaś. Mało tego, kiedy w czwartek trafiłam do szpitala, jakiś cholerny lekarz jeszcze sobie ze mnie żarty robił, że płaczę ze szczęścia, mimo iż miałam bóle porodowe. Nie polecam i gdyby nie fakt, że jest to jedyna placówka w Polsce zajmująca się laserowym rozdzieleniem naczyń u bliźniąt, uciekłabym od nich już następnego dnia po wpsie. Pomijam fakt obskurnych łazienek i zero prywatności. i 3 toalety na cały oddział.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Jeśli chcesz zaszczepić engerixem musisz do szpitala stawić się ze swoją szczepionką- receptę wypisze każdy pediatra, z każdej przychodni, ale myślę że mniej więcej wiesz już do której przychodni zapiszesz dziecko więc najlepiej idź tam i w rejestracji powiedz o co chodzi. Receptę dostaniesz od ręki wypisaną na siebie!! I bardzo ważne, szczepionki niech pilnuje tata , czy osoba towarzysząca (w specjalnej torebce- termosie) i przekaże pielęgniarkom z neonatologii zaraz po urodzeniu się dziecka. Jest dużo dzieci i najlepiej samemu przypilnować. Pamiętaj, że masz prawo być przy każdym zabiegu i badaniu dziecka- w tym szczepieniu- dopilnu,j że podają Twoją szczepionkę i sprawdź wpis w książeczkę zdrowia. Mi z automatu wpisali ich szczepionkę a potem musiała babka kreślić i przerabiać wpisy.
Dzieki
Mają ktg na izbie przyjec, korzystalam raz
Dziewczyny, orientujecie się jak to jest z ktg na Klinicznej - czy mają na izbie przyjęć? Bo słyszałam, że nie i jesli chcesz się u nich zbadać, musisz zostać na oddziale.
Iwko,
Niebawem będę rodzić na Klinicznej. Też interesuje mnie temat szczepień. Jak to było u Ciebie?
Czy ktoś umie odpowiedzieć mi na pytanie, czy na Klinicznej po urodzeniu, ktoś wypisze mi receptę na Engerix, żeby zaszczepić maluszka w pierwszej dobie tą szczepionką? Czy może powinnam tą receptę załatwić wcześniej? (tylko od kogo?)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Jak odzyskać kaucję za mieszkanie? (12 odpowiedzi)

Witam. Wynajmowałem mieszkanie, wpłaciłem kaucję 2500zł, po wyprowadzeniu się właściciel zaczął...

Dietetyk Agata Szczerkowska zdecydowanie odradzam (8 odpowiedzi)

Witam, kiedyś odchudzałam się z panią Agatą i efekty były super - w 3 miesiące schudłam bez...

do góry