Widok

Szpital Wojewódzki Gdańsk ( COPERNICUS) opinie pomocy !!

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Witam
Czy są mamy które w ostatnim czasie rodziły w tym szpitalu??
Potrzebuje rzetelnych opini.
Ciąże prowadzi mi lekarz z tego szpitala ... ale To w sumie nie musi świadczyc o tym ze bede tam rodzić prawda..
Dlatego może są mamusie które rodziły tam i szczerze dadza opinię...
Czy warto mieć swoją położną i ile taka usługa kosztuje w tym szpitalu ?
Pozdrawiam !
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja tam rodziłam. Miałam przez pół ciąży lekarza z tego szpitala, nie miałam położnej z tego co mnie informowano na SR to przy porodzie prócz personelu jest jedna osoba bliska-mama,przyjaciółka, mąż, partner lub duola a nie można wykupić sobie położnej która by interweniowała w trakcie porodu czy poród odbierała.
A szpital do porodu ja osobiście polecam przy czym ja miałam bezproblemowy poród siłami natury.
Po porodzie jest się z osobą towarzyszącą na sali poporodowej, a po 2 godz. przewożą Cię z dzieckiem do sali i tam już sama jesteś. Jedzenie jak dla mnie było w porządku, jakby nie pasowało zawsze można było oddać, a w pokoju odwiedzin jest lodówka to z tego co widziałam dziewczyny trzymały tam swoje "smakołyki". Personel na oddziale jak dla mnie ideał, ale ja dużo nie wymagałam, dawałam radę sobie sama. Ale z obserwacji widziałam, że położne w razie potrzeby były skore do pomocy. Co mogę na wielki plus zaliczyć to zainteresowanie i pomoc mamom chcącym karmić piersiom, naprawdę panie od laktacji zainteresowane i chętne do pomocy same wychodziły z zainteresowaniem niesienia pomocy.
image
image
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
a czy w tym szpitalu jest znieczulenie (zzo) na życzenie ?
Jest ale nie wiem jak z tym w praktyce:)
wiem, ze trzeba się zglosic chyba tydzień albo dwa przed terminem na spotkanie z anestezjologiem...
image
tak właśnie ,trzeba się zgłosić bo moja lekarka pytała mnie non stop w tych ostatnich wizytach czy chce znieczulenie ,bo wówczas musiałbym sie spotkać z anestezjologiem .

Tak w ogóle to wojewódzki szpital i dwa porody w nim bardzo dobrze wspominam ,pierwszy sn drugi nagłe cc ale opieka rewelacyjna ,czego mogłam doświadczyć za drugim razem bo byłam 8 dni z małym .
Ja rodziłam 19.11 i też bardzo dobrze wspominam :) Najważniejsze też, że gdyby z dzieckiem było coś nie tak, jako jedyny ma Klinike Chirurgii Dziecięcej.
image
Niby jest ale to zależy jak anestezjolog jest wolny. Ja na szkoleniu w bibliotece nie byłam, w trakcie porodu zażyczyłam sobie, dostałam do przeczytania nazwijmy to "regulamin". Dzwonili bez problemu po lekarza, ale ja szybciej urodziłam :) przy czym ja urodziłam a obok dziewczyna rodziła niespodziewana cc więc dobrze że lekarz już szedł :)
image
image
a macie moze jakis bezposredni kontakt do poloznej z wojewodzkiego
bardzo mi zalezy zeby sie zaznajomic z pania prede porodem..

pozdrawiam
~ Kacha położnych jest kilka i tak na prawdę nie wiadomo która Ci się trafi przy porodzie więc chyba ciężko by był poznać je wszystkie przed.
Moim zdaniem wszystko jedno jaka jest położna. Przecież nie będzie z Tobą siedzieć i Cię trzymać za rączkę ( do tego weź ze sobą osobę towarzyszącą). Położna tylko przychodzi sprawdzać czy wszystko jest ok, podłącza ktg, ewentualnie jakieś leki podaje a jak się zaczyna druga faza porodu to przychodzi lekarz i to on odbiera poród.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

pomóżcie-pomysł na własny biznes (103 odpowiedzi)

podpowiedzcie,co mogłoby wypalić w małym mieście,myślę,by wreszcie wziąć sprawy w swoje...

Zwrot podatku 2025 (30 odpowiedzi)

Hej.aczy już wysyłają zwroty w Gdyni? ktoś dostał?

szukam opinii o szkole podstawowej nr 85 gdańsk jasień (21 odpowiedzi)

hej, czy którejś z Was dziecko uczęszcza do tej szkoły?możecie coś powiedzieć na temat poziomu...

do góry