Widok

Szpital na Zaspie

Jestem ciekawa Państwa opinii , sugestii oraz historii związanych z pobytem na izbie przyjęć w w/w szpitalu.
To , co przeżyła moja znajoma (dodam miała skierowanie do szpitala od lekarza pierwszego kontaktu ) to woła o pomstę do nieba.Nie dość , że była ignorowana przez lekarza i traktowana jak zło konieczne , przesiedziała na twardej ławce(sic!) 12 godzin to na koniec zmuszono ją wręcz do podpisania dobrowolnej rezygnacji z dalszej hospitalizacji i badań ! Lekarka tłumaczyła , iż nie ma wolnych miejsc na oddziale i nie może jej przyjąć ale też nie może w wypisie umieścić takiej adnotacji , że szpital nie może pacjentki przyjąć na oddział z braku miejsc.I normą jest , że "pacjent dobrowolnie rezygnuje z dalszego leczenia" co jest jawną kpiną , nieprawdą !
Wprawdzie wykonano jej kilka badań (EKG , prześwietlenie płuc , badanie krwi , kroplówka ) ale wyniki te nie dały odpowiedzi na pytanie co jej dolega i konieczna byłaby dalsza diagnostyka .Lekarka lakonicznie stwierdziła , że chciałaby jeszcze poobserwować pacjentkę ( ale w jakich warunkach? skoro brak miejsc? ) i niech sobie pacjentka posiedzi kolejnych kilka-kilkanaście godzin na twardym krześle.
Co myślicie o takich praktykach szpitalnych? czy spotkaliście się kiedykolwiek z podobnymi przypadkami?Bardzo proszę o rzetelne opinie .Pozdrawiam
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3

Witam, zostałam przyjęta na Zaspę i 13 h czekałam na SOR. Nikt się mną nie chciał zająć pomimo wyraźnych dolegliwości. Nigdy tam nie wróce. Nikomu nie polecam.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3

pracuje w tym szpitalu i sama stwierdzam ze nie jest to miejsce przyjazne pacjetowi:]
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Mojego teścia z diagnozą refluksu żołądka przywiozła karetka , no i mieli gdzieś bo to niby nic takiego. Za 2 godziny już nie żył bo to było pęknięcie aorty. Lekarz który nas informował o śmierci powiedział , że nie mają sobie nic do zarzucenia
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Inne tematy z forum Zdrowie

Czy ktos brał tabletki Perfect Bust (6 odpowiedzi)

Czy ktoś moze brał tabletki prefect bust na powiekszanie piersi?

Fermony Love Desire (7 odpowiedzi)

Chciałam sobie kupić te feromony. Cz któraś z Was je używała i może coś na ich temat napisać?

Trądzik różowaty - jak sobie z nim radzić? (153 odpowiedzi)

hej, od ponad 4 lat borykam się z problemem skóry- trądzik różowaty są etapy że jest zaleczony i...

do góry