Widok
2x tunczyk w sosie wlasnym puszka fasoli czerwonej 6 jaj na twardo troche cebulki majonez i na koniec posypac wierzch serem startym na drobnej tarce
Sałatka z mięsem mielonym
Składniki
250 g makaronu drobnego (typu muszelki)
500 g mięsa mielonego
2 cebule czerwone
2 średnie świeże papryki (czerwona i żółta)
puszka kukurydzy konserwowej
puszka czerwonej fasoli
5 średnich pomidorów
15 dag sera żółtego
opakowanie przyprawy do gyrosa
400 ml jogurtu naturalnego
mały majonez
4-5 ząbków czosnku
sól
cukier
pieprz
kilka łyżek oleju do smażenia
Opis przygotowania
Makaron ugotować w osolonej wodzie. Zostawić do ostygnięcia. Mięso wyłożyć do miseczki, wsypać przyprawę do gyrosa i wymieszać, a następnie wrzucić na rozgrzany olej i wysmażyć. Również pozostawić do ostygnięcia. Kukurydzę i fasolę odsączyć z wody. Przygotować dużą miskę do sałatki. Paprykę, cebulę, pomidory oraz ser żółty pokroić w kostkę i wrzucić do miski. Następnie dodać fasolę, kukurydzę oraz przestudzony makaron i mięso. Zrobić sos czosnkowy. Jogurt połączyć z majonezem, dodać rozgnieciony czosnek, a na koniec przyprawić solą, cukrem i pieprzem do smaku. Tak wykonanym sosem zalać sałatkę i dokładnie wymieszać.
Ja nie dodaję pomidorów, żeby nie podeszła wodą.
Składniki
250 g makaronu drobnego (typu muszelki)
500 g mięsa mielonego
2 cebule czerwone
2 średnie świeże papryki (czerwona i żółta)
puszka kukurydzy konserwowej
puszka czerwonej fasoli
5 średnich pomidorów
15 dag sera żółtego
opakowanie przyprawy do gyrosa
400 ml jogurtu naturalnego
mały majonez
4-5 ząbków czosnku
sól
cukier
pieprz
kilka łyżek oleju do smażenia
Opis przygotowania
Makaron ugotować w osolonej wodzie. Zostawić do ostygnięcia. Mięso wyłożyć do miseczki, wsypać przyprawę do gyrosa i wymieszać, a następnie wrzucić na rozgrzany olej i wysmażyć. Również pozostawić do ostygnięcia. Kukurydzę i fasolę odsączyć z wody. Przygotować dużą miskę do sałatki. Paprykę, cebulę, pomidory oraz ser żółty pokroić w kostkę i wrzucić do miski. Następnie dodać fasolę, kukurydzę oraz przestudzony makaron i mięso. Zrobić sos czosnkowy. Jogurt połączyć z majonezem, dodać rozgnieciony czosnek, a na koniec przyprawić solą, cukrem i pieprzem do smaku. Tak wykonanym sosem zalać sałatkę i dokładnie wymieszać.
Ja nie dodaję pomidorów, żeby nie podeszła wodą.
ser żółty (10 dag) fasola czerwona (1 puszka) por (do smaku w półkrążki) szynka (10dag) papryka czerwona (2 małe) ananas (3 krążki) pieprz (do smaku) majonez (2 łyżki) musztarda (1 łyżeczka) Opcje:
Przygotowanie:
Ser w grubą kostkę,
odsączona fasola,
por do smaku w półkrążki,
szynka w drobną kostkę,
papryka w kostkę,
3 krążki ananasa w kawałkach,
pieprz do smaku,
2 łyżki majonezu,
1 łyżeczka musztardy
Wszystkie składniki razem wymieszać i smacznego!
Sałatka jest pyszna, podaję ją na każdej imprezie, urodzinach....
Przygotowanie:
Ser w grubą kostkę,
odsączona fasola,
por do smaku w półkrążki,
szynka w drobną kostkę,
papryka w kostkę,
3 krążki ananasa w kawałkach,
pieprz do smaku,
2 łyżki majonezu,
1 łyżeczka musztardy
Wszystkie składniki razem wymieszać i smacznego!
Sałatka jest pyszna, podaję ją na każdej imprezie, urodzinach....
- 2 puszki czerwonej fasoli (przepłukać zimną wodą na sitku)
- 2 słoiczki pieczarek konserwowowych (w zalewie z octem)
- pół słoika ogórków kartuskich
- wędlina drobiowa
- sól, pieprz, majonez
fasolę odcedzić na sitku, pieczarki, ogórki i wędlinę pokroić, dodać do fasoli, zostawić troche żeby odciekło, doprawić trochę solą, pieprzem, dodac majonez. Super!!! cała rodzina ją uwielbia
- 2 słoiczki pieczarek konserwowowych (w zalewie z octem)
- pół słoika ogórków kartuskich
- wędlina drobiowa
- sól, pieprz, majonez
fasolę odcedzić na sitku, pieczarki, ogórki i wędlinę pokroić, dodać do fasoli, zostawić troche żeby odciekło, doprawić trochę solą, pieprzem, dodac majonez. Super!!! cała rodzina ją uwielbia