Widok

Szukam imienia dla synka :)

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Hej dziewczyny.Jakie macie ciekawe pomysły na imiona dla chłopaków?Mój pierwszy synek ma na imię Norbert a teraz szukam dla drugiego dziecka imienia.tak szczerze to ładnych męskich imion jest mało,albo brzmią dosć dziwnie.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
oo jeszcze OLEK
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
OLAF
NIKODEM
SEWERYN
OLGIERD
Ja nie rozumie kobiet....rodziców,którzy imię dla dziecka wybierają pod względem tego czy imię jest popularne czy nie... żeby było takie co inne dziecko na osiedlu się tak nie nazywa itp... nie lepiej wybrać imię ,które się poprostu podoba i już?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Kacperek!tylko ostrzegam..to lobuziaki przewaznie,wiem bo mam takiego w domu:))
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
Mi sie też podobają zwyczajne imiona.
Aż włos sie jeży na głowie jak jakaś paniusia, która po angielsku potrafi powiedzieć tylko "helo oł" nazywa swoje dziecko Brajanek. I myśli, że co? Że dzięki temu jej dziecko bedzie jakimś swiatowcem, poliglotą?
To samo moja koleżanka, skończyła tylko gimnazjum, utrzymuje się z zasiłków, ojciec nieznany, córka Dżesika. Padam!
W tym artykule jest wiele racji.

Ja bym zarezerwowanego Adasia (jak bedzie chłopczyk) ;)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
ja sie zakochalam w imieniu Wiktorek
lubię imiona, które nie są zbyt często nadawane ;)

wczoraj taksówkarz z którym jechaliśmy do przychodni zdziwił się, że nasz Młody ma na imię Gabryś ;) bo Jego wnuk też(16m-cy) :) i dopiero pierwszy raz wiózł innego Gabrysia ;)
grześ dawidek piotruś tomasz
Bardzo ładne imiona...wszystkie przekaże mężowi i bedizemy mieli w czym wybierać :)
Kajtek, Staś i Jaś to były nasze typy. Ostatecznie wybór padł na Kajetana i teraz nie wyobrażam sobie, aby mój synek miał inaczej na imię. Ładnie się zdrabnia - Kajtek, Kajtuś, a Kajetan w moim odczuciu to bardzo łądne, męskie imię na później :)
Mój synek ma na imię Szymon a drugi (za jakiś czas, mam nadzieję, że będzie drugi synek) będzie miał na imię Tymuś ;)
Oczywiście Ignaś jest naj ... nam jeszcze podobał się Hubert, Olek, no i Konrady to fajne chłopaki a mam siostrzeńca
Krzyś;)
Tak Tak Tymuś :) Ja zawsze chciałam mieć synka Tymoteusza :)
Tymoteusz, Alanek, Nikodem:)
Dżizys, to nie "repotrarz"... I wcale nie mówi ten artykuł o tym, jacy są właściciele danych imion, tylko jak są stereotypowo postrzegani.
Mikołajek lub Tymuś:-)
Norbert i Hubert mają taką samą końcówkę i będzie się potem Wam strasznie mieszać. My tak mieliśmy a mamy Anielkę i Lenkę.
Moja propozycja to Borys.
Oliwier, każdy którego znam jest baaaardzo żywiołowy;d
Z tym linkiem wcale sie nie zgadzam...Mój brat Bogdan jakoś nie m problemu z pracą,ma stałą i kilku letnią i nie widze żeby był mało inteligenty...Zbigniew nadpobudliwy??Też raczej sie nie zgodze...Ten repotrarz wcale nie odpowiada życiu,może są przypadki gdzie to pasuje.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Czy zostawiacie wasze 7-latki w 1 klasie? (22 odpowiedzi)

Chodzi mi o dzieci z rocznika 2009

do góry