Widok

Szyjka macicy

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Co prawda byłam już w dwóch ciążach,ale jakoś nie zwracałam wtedy uwagi na kwestię zapłodnienia.Teraz chcę 3 raz zajść w ciążę i chciałabym od początku wiedzieć kiedy to nastąpi (w poprzednich ciążach dowiadywalam się o nich dopiero 0k.7 tyg.).Stą moje pytanie.Czy wiecie po jakim czasie od zapłodnienia szyjka macicy twardnieje i zamyka się?Ile czasu po zapłodnieniu następują już jakieś zmiany?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
tokio dowiedzialam sie jak zrobili badania z krwi bo na usg nie bylo widac i ten poziom hormonow odpowiadal 2- 3 tyg
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
To nieprawda. Jeśli np zaszłaś w ciążę 14 d.c. to nie przyjdzie pierwsza miesiączka. To w którym jesteś tyg??? No w drugim
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 14
Nie, w drugim bylabys wlasnie 14d.c. w momencie miesiaczki bedziesz juz w 4t.c. Ciaze liczy sie od 1 dnia miesiaczki poprzedniej..
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 2
Ciekawe jak można liczyć ciszę od 1 dnia okresu jak wtedy się jeszcze w niej nie było...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 17

Chyba nigdy w ciąży nie byłaś... Albo jesteś facetem, że taka oczywista rzecz cię dziwi.
Każdy lekarz liczy ciążę od pierwszego dnia ostatniej miesiączki. Na tej podstawie ustala sie termin porodu.
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 0

Liczą tak w przypadku kiedy kobieta nie jest w stanie określić dnia owulacji. Kiedy kobieta wie, bo monitoruje cykle, zazwyczaj wysokość ciąży oblicza się od dnia owulacji, wtedy dokładniej mozna określić termin porodu. Zależy od lekarza, ale jak widzisz to nie jest tak oczywiste, jak piszesz ;)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 5

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

dom czy mieszkanie??? (433 odpowiedzi)

zaczynam juz myslec o własnych czterech katach ale ceny mieszkań jak i budowy domu mnie...

Wakacje z dziećmi (124 odpowiedzi)

nie mamy pomysłu na tegoroczne wakacje z dziećmi 5,5 lat i 3 lata byliśmy w zakopanym i...

do góry