Odpowiadasz na:

Re: Szynkowar i domowe wędliny

Do tej pory robiłam mięsa krojone i/lub mielone :) krojone rozbite na cienkie plastry :) dodaję żelatynę (lubimy galaretkę, która powstaje), mięsko trzeba mocno wygnieść(jak pracochłonną... rozwiń

Do tej pory robiłam mięsa krojone i/lub mielone :) krojone rozbite na cienkie plastry :) dodaję żelatynę (lubimy galaretkę, która powstaje), mięsko trzeba mocno wygnieść(jak pracochłonną drożdżówkę, mięso robi się takie lepkie), mocno poubijać w szynkowarze i wszystko ładnie się skleja :) powstaje ładna wędlina do krojenia :)

Są też przepisy na mięso w 1 kawałku ale tak jeszcze nie robiłam ;)

gdybym miała jeszcze raz kupować - poszukałabym szynkowara, z którego łatwiej wyjąć gotowe mięso.

zobacz wątek
9 lat temu
~AgusiaGda

Odpowiedź

Autor

Polityka prywatności
do góry