Widok

Szynkowar i domowe wędliny

Ktoś ma szynkowar? Zastanawiam się nad zakupem :) Proszę o opinie, rady, przepisy :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
no to jednak wyrzuciłam szynkowar :P przy sprzątaniu remontowym ;P wtedy jeszcze nie wiedziałam do czego służy i nie miałam zamiaru robić z niego użytku ;)

Czy gdzieś w Gdańsku widzieliście te cuda? :) (pomijam hurtownię Szczepan, która zdecydowanie nie jest mi po drodze)

cCy termometr jest koniczny? Kupić taki szynkowar z termometrem w przykrywce? Czy obejdzie się bez tego?

Pojemność 1,5l wystarczy?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
dzięki :)))
Aga ja kupuje tu:

http://swiat-wedlin.pl/sklep/shop.product_details/14/flypage_magi.tpl/183

Co do normalnych woreczków sniadaniowych można równiez. Polecam jednak włożyc we dwa lub trzy. Mi pojedynczy pękał.
Moja mama ma szynkowar i z tego co wiem,to używa zwykłych woreczków śniadaniowych.
Monia - gdzie kupujesz te woreczki do szynkowara?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
dzięki Monia :))))

coś moja Mama mówiła, że chyba nawet mamy szynkowar ;) o ile nie wyrzuciłam go w czasie porządków remontowych ;) (uwielbiam wyrzucać to co leży nie używane)
muszę Męża wysłać na drabinę ;) niech sprawdzi :]
Agusia ja mam i polecam calym sercem. Szynkowa jest rewelacyjna :) Przepisu nie mam co podawac bo pekluje mieso z glowy ;)
Uzywam soli, czosnku, kolendry i gorczycy. Czasami dwie istatnie przyprawy zastepuje jalowcem.
Przypraw jest potrzebnych niewiele. Robia sie bardzo intensywne przy warzeniu.
Wszystkie przyprawy tluke w mozdzierzu.

Mam szynkowar na ok 60 dkg miesa. Robie dwie kielbasy zawsze. Dla mojej 7 osobowej rodziny wystarcza na tydzien.

Aaaa i polecam rowniez piers z indyka w calosci :) Super jest :)
do góry