Widok

TEKA a WHIRLPOOL?

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Witajcie dziewczyny!
Jako, że jesteśmy na etapie wyboru sprzętów do kuchni i już mamy mętlik w głowie- pytam Was o zdanie. Używacie lub znacie opinie od znajomych odnośnie sprzętów kuchennych firm TEKA lub WHIRLPOOL? Chodzi mi o piekarniki, płyty indukcyjne, kuchenki mikrofalowe i lodówki side by side ww. firm - jak się sprawują? cenowo wyglądają dość podobnie, a jak z ich działaniem? I jeszcze zlewozmywak TEKA len albo mikrotekstura - macie? Polecacie?
Będę wdzięczna za opinie;-)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja mam baterię Teki w kuchni i nigdy więcej,naprawiana w ramach gwarancji ze dwa razy,po gwarancji kolejny raz,czekam na następny.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
ja ma zlewozmywak, baterię(kran) firmy teka. oba produkty mają napisane made in turkey:))
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Mam płytę gazową od Teka. Firma z zerowym kontaktem po zakupie. Jak kiedyś w wojsku, "witamy was", a na odwrocie "mamy was". Nie odpowiedzieli na żaden email, nie doradzili niczego. Kupiony-zatopiony. To był mój ostatni raz z tą firmą.
"4 lata to malo, po 10 latach bezproblemowego dzialania wiem czy cos jest dobre czy nie. "
white_rabbit
2010-01-03 18:01:27

w obecnych czasach nic nie chodzi bezproblemowo przez 10 lat:) tak są sprzęty zaprogramowane przez producenta, ze zaczynają szwankować jak tylko konczy się okres gwarancyjny
5 lat temu zakupiłem płytę TEKA GKST 60 I4B. Niestety po roku odmówiło posłuszeństwa jedno pole grzejne.
Zostało wymienione na gwarancji (bez gwarancji koszt około 500-600zł).
Po kolejnych latach uszkodzeniu samoistnemu uległ układ scalony łączący pola grzejne.
Symptomy: płyta co jakiś czas się zawiesza i "pika".
Koszt wymiany conajmniej 600zł. Koszt zakupu płyty 5 lat temu to około 2500zł.
Teraz już nigdy więcej nie postawiłbym na produkty firmy TEKA. Nie polecam.
te 1000% że to niemieckie to pojchałeś bo to Hiszpan

Anita

Ta wypowiedz mnie rozśmieszyła::))będąc w Castoramie pewnie zauważyłaś że jest tam pełno firmowych sprzętów takich jak: Amika ,Samsung itp w śród nich także Teka .Nierozumiem wypowiedzi typu że jak już jest sprzęt mniej znany czy tańszy to musi być on gorszy ( w wiekszości płacimy za logo). Ja ze swojego doświadczenia wiem bo kupiłam zmywarkę teka DW7 57 FI do zabudowy jakieś 5 miesięcy temu(może nie dawno) i jestem bardzo zadowolona mam porównanie ,sąsiadka kupiła samsunga po miesiącu odleciała jej rączka przy otwieraniu i tak 3 miesiące czekała na części strasznie jest z niej niezadowolona .Teka to firma niemiecka. Ale są osoby które które lubią przepłacać i mieć coś drogiego żeby się tym chwalić, dlatego dla nich jeżeli jest coś tańsze to musi być do niczego ....ja bym w tym temacie polemizowała::)))))
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
co do zlewów franke są tanie bynajmniej w Hamburgu,uwież mi w Polsce trzeba za to płacić jeszcze grubą kasę
Zastanow sie jakie funkcje Cie interesuja, jaki rozmiar sprzetu i czy do zabudowy czy wolnostojacy. Potem kolor: inox, czy wystarczy srebrny (czyli plastik nie stal szlachetna, czy np. bialy lub czerwony). I na koniec cena ;) . I wtedy mozesz poszukac w necie konkretnych modeli. A na koncu okazuje sie czesto (u nas tak wyszlo), ze albo najtaniej albo z niewielka doplata za tyle co w najtanszym sklepie w necie jest ten sprzet w Euro Agd. Czasem taniej kupic w internetowym a odbior w najblizszym stacjonarnym. Zanim cokolwiek kupisz w necie obejrzyj na zywo. Dla mnie np. niezbedne w zmywarce sa wszystkie skladane poleczki, a prawie zadna zmywarka w wybranym zakresie cenowym tego nie miala. Znalezlismy w Euro idealnego Aristona, ale zmywarke akurat kupimy w necie, bo w Euro w promocji wychodzi ok 300zl drozej.
wg mnie najtaniej jest w necie
Ja też w niedługim czasie będę na etapie zakupu sprzętu AGD. Dziewczyny gdzie najkorzystniej cenowo zakupic caly sprzęt do kuchni + pralkę?
Dlugo trwalo, bo mielismy kilka typow i nie moglismy sie zdecydowac ;) . Gdy juz zdecydowalismy sie na Roca Hall, to znajomy polecil nam ten kibelek, bardzo dobra firma, tylko cena wyzsza. No i sie zastanawialismy, i wreszcie maz dzis go zamowi w sklepie.
Podam link z Allegro, ale kupujemy stacjonarnie:
http://www.allegro.pl/item870382927_globo_space_stone_wc_45_deska_woln_orginalna.html
A sprzety AGD u nas sprawnie w miare poszly, bo jak nam wyszlo, ze beda czarne, to wybor prawie zaden ;) . Nie bylo nad czym sie dlugo zastanawiac ;)) .
ufff, to mi ulżyło:-)

okapów nie widziałam. a może nie każda castorama ma ten sam asortyment i stąd ta "afera";)
a jaki super kibelek wybraliście, że tyle to trwało?:)
uściski!
Jasne, ze nie Ty mamo hano :) .
Okapy tez widzialam :) .
Tak przy okazji pochwale sie, ze wreszcie wybralismy kibelek i jutro maz jedzie zamowic :)))).
A do Castoramy pojechalismy wybrac kolory farb na sciany i prawdopodobnie taki tynk "kamien w plynie" do lazienki. Ale obejrzelismy wszystko ;)).
Kibel to nasz najdluzej wybierany "sprzet". lodowke wybralismy chyba w pol godziny ;) .
white rabbit!
ja miała być tą obrażającą?? jeśli tak - przepraszam, nie miałam takiego zamiaru;-) teka - zlewozmywaki są owszem w castoramie - wiem:) bo oglądałam;) ale miałam na myśli sprzęty typu okapy, płyty, lodówki, piekarniki, itp.:) bo zlewozmywak metalowy to w porównaniu z pozostałymi sprzetami - "grosze":)
pozdrawiam:)
Bylam w sobote w Castoramie i przyznam, ze mi ulzylo, ze nie mam omamow wzrokowych i ogolnie wszystko ze mna ok ;) .
TEKA JEST W CASTORAMIE JEDNA Z NAJSZERZEJ REPREZENTOWANYCH MAREK.
I uprzejmie prosze nie wmawiac mi wiecej, ze jest dostepna wylacznie w wyselekcjonowanych sklepach AGD ;))) . No coz musze zmartwic tych, ktorym najwyrazniej ktos to wmowil. Polki zawalone Teka tansza i drozsza, aczkolwiek musze przyznac, ze nawet Franke bylo drozsze, a ekskluzywna firma to nie jest.
Czyli Teka to firma ze sredniej polki dostepna nawet w marketach budowlanych i to tych najtanszych.
A wypowiedz kieruje do tych, ktorzy zarzucili mi kompletna nieznajomosc tematu i wrecz mnie (niektorzy ) probowali obrazic. Wazne, ze prawda zatriumfowala, jestem w pelni usatysfakcjonowana :) .
Wszystko to też kwestia modelu który się wybierze. Nie można uogólniać, że np. TEKA jest dobra a Bosch zły. Moi znajomi handlują przeróżnymi sprzętami AGD. Teki żaden nie poleca, jedynie zlewozmywaki stalowe z mikroteksturą są dobre w tej marce.

Co do zlewozmywaków jak dla mnie najlepsze są z silgranitu konkretnie Blanco, dają nawet na nie dożywotnią gwarancję.

Okapy FALMECA, ciekawy wygląd, w miare rozsądne ceny, nie słyszałam, żeby ktoś miał i był niezadowolony.

Piekarniki, płyty indukcyjne kwestia modeli. Nie mam faworytów.

Chłodziarko-zamrażarki Electrolux- atrakcyjna cena, niezawodne, służą długie lata.

Zmywarka w większości znajomi chwalą sobie Boscha, mają długie lata i im się nie psują. Electrolux tez jest lubiany.

Jeśli komuś to pomoże mogę podać na emeila modele sprzętów które miałam, bądź te które mi polecono jako jedne z lepszych.
Ja polecam Elektroluxa,nastawiam program na 30 min,wszystko jest ładnie domyte,mimo ze tak jak pisala kolezanka wyzej,naczynia sa czesto zaschniete.:-)
Ja mam zmywarkę whirpoola i polecam! Nie wiem jaki to model, ale domywa wszystko, mimo że naczynia stoją w zmywarce po kilka dni zanim ja zapełnimy i włączymy więc są nieco zaschnięte... :)
Ma też funkję mycia krótkiego, chyba pół godziny - bardzo przydatna podczas imprez :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Mamo Hano, po tym masakrycznym Boschu w aktualnym miejscu zamieszkania, bylaby to ostatnia zmywarka jaka bym kupila, no tragedia po prostu. Okienko na tabletke otwiera albo i nie, i to w momencie kiedy mu sie chce... Efekt? Niedomyte naczynia, czesc pomazana tabletka do mycia, ogolnie polowe trzeba zawsze myc drugi raz. To sprzet ok 10-letni (bo tyle ma wynajmowane mieszkanie), ale np. plyta i piekarnik, okap a nawet pralka i lodowka dzialaja. A ten jedyny w mieszkaniu Bosch nie dziala jak powinien.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Dobry ortodonta (47 odpowiedzi)

dla osoby dorosłej, wada zgryzu, znacie kogoś?

dom czy mieszkanie??? (433 odpowiedzi)

zaczynam juz myslec o własnych czterech katach ale ceny mieszkań jak i budowy domu mnie...

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (140 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

do góry