Widok

TENS przy porodzie- czy ktoś używał?

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Proszę o informację bardziej doświadczone mamy- czy używałyście do porodu urządzenia TENS do złagodzenia bólu? Jeśli tak to czy pomogło? Czy w każdym szpitalu w Trójmieście pozwalają na jego użycie? Będę wdzięczna za wszelkie wskazówki i Wasze wrażenia:)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
ja miałam pożyczony Tens,używałam go przed porodem i było całkiem przyjemnie,jak miałam lekkie skurcze też było ok,jednak jak skurcze sie nasiliły zaczął mnie wkurzać i nie miałam go podczas porodu. Jednak słyszałam że nie jednej dziewczynie pomógł i uśmierzył ból. Nie podjęłam próby podłączenia go podczas porodu,gdyż ogólnie tak mam żeby lepiej wtedy nikt mnie nie dotykał i nie drażnił czymkolwiek :) Ale radze spróbować może akurat Ci podpasuje,zawsze to jakaś alternatywa :)
Tensa maja w Wejherowie. Ja miałam bóle krzyżowe w pierwszej fazie porodu i bardzo mi pomógł kiedy miała skurcze. Przy bólach partych był niepotrzebny😄
image
Użyte prawidłowo powinny przynieść ulgę, nie zniwelują bólu tylko go zmniejszą. Przed użyciem należy dokładnie zapoznać się z ich obsługa, najlepiej zasiegnac porady fizjoterapeuty,który wszystko objaśni, bo tylko dobre umieszczenie elektrod i biegunów pradu może przynieść efekt.
Jedynym działaniem prądu TENS- czyli przezskórnej elektrycznej stymulacji nerwów jest działanie przeciwbólowe.
używałam w trakcie porodu. miałam bóle krzyżowe i to byla jedyna rzecz ktora je zmniejszala. gdy szedl skurcz tens powodowal takie jakby masowanie kregoslupa co troche usmierzalo go. na partych nic nie dziala (jedynie wizja ze zaraz sie skonczy;)). w Wejherowie pani polozna mi nakleila elektrody, z reszta sama zaproponowala tens.
witam, czy któraś z mam wypowie sie w temacie, wypożyczałyście czy kupiłyście ? może ktoś ma na sprzedaż?
Ja mam do sprzedania całkowicie nowy aparat Elle Tens.
up :)
jakieś uwagi dziewczyn które miały w czasie porodu TENS?
Ja zakupiłam na własność tens w mama i ja, wypróbowałam na szkole rodzenia a jak będzie przy porodzie to się okaże już za miesiąc :)
dobra rada, zabierz dodatkowe baterie lub akumulatorki, nie wiadomo jak długo będzie trwał poród. Powodzenia
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

malejące piersi po porodzie? :) heh... (54 odpowiedzi)

hej dziewczęta... Temat może i banalny, ale dla mnie taki se :) Pytam z ciekawości-czy...

W góry pociągiem - gdzie? (50 odpowiedzi)

Mam pytania do bardziej doświadczonych turystów. Gdzie najlepiej wybrać się z dzieckiem na...

Obniżenie /wypadanie macicy (1238 odpowiedzi)

Dziewczyny, które macie obniżenie /wypadanie macicy jak sobie radzicie? Ćwiczycie czy operujecie...

do góry