Widok
My zmywarkę mamy od niedawna i też dopiero testuje. Przy długich programach Domol jest ok, ale przy najszybszym "praniu" tabletka się nie rozpuszcza, a naczynia są niedomyte :(Z kolei Calgonit All in sprawdził się nawet przy szybkim myciu, bez konieczności nabłyszczacza.
A czy płuczenie naczynia przed włożeniem do zmywarki?
A czy płuczenie naczynia przed włożeniem do zmywarki?
;-)) Dokładnie. W5 b. dobre, a tanie.
Naczyń nie płuczę przed włożeniem do zmywarki - dla mnie mija się to z celem. Mam oszczędzać wodę przecież. A jeśli będę płukać to zużyję jej więcej.
Zgarniam tylko resztki i wsadzam do zmywarki. Zmywam co 2, 3 dni. Wiadomo, trochę śmierdzi jak dokłada się naczynia kolejnego dnia, ale jak zmywarka zamknięta, to nic nie czuć. I po tych 3 dniach wszystko idealnie się domywa.
Naczyń nie płuczę przed włożeniem do zmywarki - dla mnie mija się to z celem. Mam oszczędzać wodę przecież. A jeśli będę płukać to zużyję jej więcej.
Zgarniam tylko resztki i wsadzam do zmywarki. Zmywam co 2, 3 dni. Wiadomo, trochę śmierdzi jak dokłada się naczynia kolejnego dnia, ale jak zmywarka zamknięta, to nic nie czuć. I po tych 3 dniach wszystko idealnie się domywa.
Zmywarkę mamy niespełna roczek ale już większość dostępnych na rynku produktów wstępnie przetestowaliśmy.Mamy bardzo twardą wodę (powyżej max. nastawy zmywarki) dlatego musieliśmy zrezygnować z dobrego proszku ze względu na sól (2kg na tydzień - 7 myć). W5 all in one sprawdza się równie dobrze jak all in one calgonit (za 2x wyższą cenę), naczynia a głównie szkło ładnie się domywa i błyszczy i bez dodatkowej soli i nabłyszczacza.