Widok

Tabletki do zmywarki.

Własnie zamontowali mi w kuchni zmywareczke,chce kupic tabletki do mycia ale jest tak duzy wybor,a nie wiem ktore sa dobre,napiszcie ktore uzywacie,ktorea macie sprawdzone:-)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
my używamy Claro
są nieco droższe od Calgonita ale znacznie lepiej domywają naczynia
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
ooo,dzieki,chyba widziałam je dzis w bomi:-)
Solmat
Cokolwiek w życiu robisz, nie ma większego znaczenia. Ale ważne jest, żeby to robić
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Najlepsze są wieloskładnikowe(z solą), co by już nic nie trzeba było dosypywać.
Na dłuższym programie obojętnie jakie tablety zastosujesz, Somat czy Calogonit, naczynia będą domyte.
Gratuluję zakupu, oszczędzisz wodę. :-)
używałam tecsowych 5w1, lidlowych chyba 7w1, i somat. moim zdaniem nie różnią się.
dodatkowo nabłyszczacz i sól.
A ja używałam wielu i w końcu przekonałam się, że najtańsze tabletki W5 z Lidla są najlepsze - ale dodatkowo sól i nabłyszczacz. Naczynia lśnią. A z tabletek 5 czy 7 w 1 nie byłam do końca zadowolona - jednak mamy na pomorzu twardą wodę i naczynia są bardziej lśniące i czyste jak dodatkowo będzie sól i nabłyszczacz.

Gratuluję zakupu - będziesz zadowolona. Ja nie wyobrazam już sobie życia bez zmywarki.
dla mnie calgonit jest przereklamowany !!! Przenioslam sie na proszek Ludwika i naczynia sie blyszcza i sa pieknie domyte :)
Dzieki:-)
a moim zdaniem własnie calgonit sa najlepsze.somat czesto nie domywał.trzeba szukac w promocji wtedy wychodza naprawde tanio
image
ja używam tylko calgonit all in one,
jestem z nich zadowolona, nie dodaje już ani soli, ani nabłyszczacza
10.06.2006
image
image
ja najbardziej lubię te wypowiedzi, że NAJLEPSZE i najtańsze są z Lidla albo biedronki ;P oczywiście z jednoczesną krytyką tych markowych :D
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 4
też używam Calgonit i jak dla mnie są ok, oprocz nich uzywam też soli i nabłyszczacza...
image

Markowych tabletek nie skrytykowałam. Podzieliłam się tylko moim doświadczeniem. Jeśli tańsze tabletki są tak samo dobre, to po co przepłacać.
Ja nie byłam zadowolona z tabletek 5, czy 7 w 1 - i tak musiałam dosypać soli i dolać nabłyszczacza, co było nieekonomiczne - ale może to wina twardej wody u mnie na osiedlu - nie wiem.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
lidl w5, rossmann domol
najlepszy stosunek ceny do jakości
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
zmywarkę mam od dość dawna i wypróbowałam chyba wszystko. U mnie najlepiej sprawdza się Calgonit, taki all in one. Najczęściej kupuję jak jest jakaś promocja. W zmywarce ładnie pachnie - szczególnie kostki cytrynowe.
Jeśli ktoś używa soli i nabłyszczacza oddzielnie, to polecam kupować najtańszą sól. I to sól i to sól, bez względu na markę ;)
image[/url]image[/url]
ja po wypróbowaniu różnych wróciłam do Calgonitu, moim zdaniem najlepsze, na pewno nie polecam tabletek rossmanowskich.
używam tych zwykłych plus sól i nabłyszczacz. sól to sól, Ajeczka ma rację, ale jednak sól Somatu jest - z mojego doświadczenia - najbardziej wydajna, choć używam też Ludwika. płynu używałam dotychczas też Ludwika, a ostatnio kupiłam Aro w Makro i jest ok ;)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
ja te Domole rossmanowskie wyrzuciłam, nawet nie zużyłam wszystkich... nie domywały porządnie, a do tego często nie "wychodziły" z tego pojemniczka.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
Ja też Domole wyrzuciłam - jakos mi śmierdziały naczynia po nich.
Co do soli i nabłyszczacza mam podobne zdanie - wszytsko jedno jakiej firmy. Ale też mi się wydaje, że Somat była bardziej wydajna. Najczęściej jednak kupujemy sól W5 (tak jak tabletki) a nabłyszczacz różnie, czasem Ludwik. Zależy gdzie akurat zakupy robimy.
domol all in 1 jest ok, ale ja dodatkowo wlewam nabłyszczacza
używałam też calgonitu all in 1 i nie widzę różnicy -tylko w cenie bo sa ponad 2 razy droższe
a jak kiedyś mówili w reklamie: jesli nie ma różnicy to po co przepłacać?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1