Widok

Tabletki do zmywarki.

Własnie zamontowali mi w kuchni zmywareczke,chce kupic tabletki do mycia ale jest tak duzy wybor,a nie wiem ktore sa dobre,napiszcie ktore uzywacie,ktorea macie sprawdzone:-)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Ja uzywam od samego poczatku W5 z Lidla i spełniaja moje oczekiwania,wiem po znajomych ze uzywaly mega drogich i robil sie kamien na drzwiach od srodka a po W5 wszystko jest super domyte i co najlepsze zmywarka tez w srodku jest super jak nowa:)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Próbowałam Somat i Calgonit, jak na razie jestem przy soli, nabłyszczaczu i najzwyklejszych tab. z LIDLA i to jest najlepsze. Biedronkowych nie próbowałam, kumpela ma tescowe tabletki i też jest zadowolona.
imageimage
i mi przypasowaly biedronkowe bardziej niz te z lidla ale pewnie u kazdej z nas jest inaczej
W5 i raz w tygodniu pół cytryny,która likwiduje zapaszek w zmywarce po tygodniu wymieniam na świeżą
image
ja uwzywam biedronkowych i chyba najlepeij mi pasuja
Ślub cywilny
image

Slub Kościelny

image
Czyli chyba "Classic" nie używałaś... Według mnie one są najznośniejsze jeśli chodzi o zapach, a domywają wszystko bez zarzutu. Sól tylko trzeba wsypać oddzielnie.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Używałam trzech rodzajów: All-in-one takich które były zafoliowane w rozpuszczlnej folii, takich w osobnych woreczkach do rozpakowywania też z "wszystkim", a ostatnio takich jakby kapsułek żelowych z dwoma rodzajami granulków i czerwoną "kulką" z nabłyszczaczem. Wszystkie zostawiały zapach, ale najbardziej chyba te ostatnie.
image
image
U nas finish poniszczył strasznie szkło,szklanki arcoroca wyglądają jak by szlifierą je ktoś czyścił ,przetestowaliśmy parę firm i używamy tylko W5 lidlowskich ,okazały się najlepsze, nawet na najkrótszym programie się rozpuszczają czego o somacie nie można powiedzieć.
Gosia, ale których tabletek Finshowych uzywasz? Bo moim zdaniem smierdzą najgorzej te "All in one", za to Classic, te najprostsze, prawie nie zostawiają zapachu.

Od lat też nie używam nabłyszczacza, ani pachnących zawieszek, żeby jeszcze zmniejszyć ilość wyczuwalnej chemii.

Najbardziej lubiłam zwykły proszek Calgonit, albo z Lidla. Zła jestem, że wszyscy wycofują proszki i sprzedają same tabletki. Myślałam, że polubię żele i będę je dozować w zależnosci od potrzeb jak kiedyś proszek, ale żele dopiero zostawiają straszny chemiczny zapach.
Lidl W5

image
Wyciągam stary wątek, ale chciałam się podzielić refleksjami. Po kilku paczkach Finisha (vel Calgonitu) kupiłam na próbę tabletki Somat, każda pakowana w osobny woreczek. Niestety, nie domywają naczyń nawet w wysokich temperaturach. Kolejna wada to "zmywanie" nadruków z naczyń – nie było tego problemu przy Finishu, a tu przy pierwszym myciu na kilku kubkach nadruki zmatowiały i zaczęły po prostu schodzić. Jedyny plus to brak zapachu po umyciu naczyń. Przy Finishu zostawał na naczyniach dosyć intensywny zapach.
image
image
PROMOCJA

TABLETKI DO ZMYWARKI

pudełko > 16 sztuk 6,49 PLN
pudełko > 40 sztuk 12,99 PLN
pudełko >120 sztuk 24,50 PLN

BGH@op.pl

WYSYŁKA NATYCHMIASTOWA
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3
rosmanowskie somat
Ja też kupuję kostki W5,sól i nabłyszczacz w Lidlu i baaardzo sobie chwalę.Kostki świetnie domywają a sól i nabłyszczacz starczają na bardzo długo.Zresztą wszystkie środki czystości mają tam b.dobre i w miarę tanie.Polecam!
ja używam Calgonit ale równie dobre moim zdaniem są lidlowskie W5 czy coś takiego
image
image
odradzam biedronkowe, mają zwyczaj się nie rozpuszczać
Cokolwiek w życiu robisz, nie ma większego znaczenia. Ale ważne jest, żeby to robić
Zmywarkę mamy niespełna roczek ale już większość dostępnych na rynku produktów wstępnie przetestowaliśmy.Mamy bardzo twardą wodę (powyżej max. nastawy zmywarki) dlatego musieliśmy zrezygnować z dobrego proszku ze względu na sól (2kg na tydzień - 7 myć). W5 all in one sprawdza się równie dobrze jak all in one calgonit (za 2x wyższą cenę), naczynia a głównie szkło ładnie się domywa i błyszczy i bez dodatkowej soli i nabłyszczacza.
;-)) Dokładnie. W5 b. dobre, a tanie.
Naczyń nie płuczę przed włożeniem do zmywarki - dla mnie mija się to z celem. Mam oszczędzać wodę przecież. A jeśli będę płukać to zużyję jej więcej.
Zgarniam tylko resztki i wsadzam do zmywarki. Zmywam co 2, 3 dni. Wiadomo, trochę śmierdzi jak dokłada się naczynia kolejnego dnia, ale jak zmywarka zamknięta, to nic nie czuć. I po tych 3 dniach wszystko idealnie się domywa.
tabletki w5 z lidla są super, zreszta właściwie większość produktów firmy W5 z lidla jest ekstra ,a rewelacyjny jest juz w ogóle produkt w butelce na kamień, myje kabiny i sedes lepiej niż domestos i jest stosunkowo tani
no i stosuję od kilku miesięcy tych lidlowskich, jak dla mnie b. dobre...
image