Widok
My zmywarkę mamy od niedawna i też dopiero testuje. Przy długich programach Domol jest ok, ale przy najszybszym "praniu" tabletka się nie rozpuszcza, a naczynia są niedomyte :(Z kolei Calgonit All in sprawdził się nawet przy szybkim myciu, bez konieczności nabłyszczacza.
A czy płuczenie naczynia przed włożeniem do zmywarki?
A czy płuczenie naczynia przed włożeniem do zmywarki?
Ja też Domole wyrzuciłam - jakos mi śmierdziały naczynia po nich.
Co do soli i nabłyszczacza mam podobne zdanie - wszytsko jedno jakiej firmy. Ale też mi się wydaje, że Somat była bardziej wydajna. Najczęściej jednak kupujemy sól W5 (tak jak tabletki) a nabłyszczacz różnie, czasem Ludwik. Zależy gdzie akurat zakupy robimy.
Co do soli i nabłyszczacza mam podobne zdanie - wszytsko jedno jakiej firmy. Ale też mi się wydaje, że Somat była bardziej wydajna. Najczęściej jednak kupujemy sól W5 (tak jak tabletki) a nabłyszczacz różnie, czasem Ludwik. Zależy gdzie akurat zakupy robimy.
ja po wypróbowaniu różnych wróciłam do Calgonitu, moim zdaniem najlepsze, na pewno nie polecam tabletek rossmanowskich.
używam tych zwykłych plus sól i nabłyszczacz. sól to sól, Ajeczka ma rację, ale jednak sól Somatu jest - z mojego doświadczenia - najbardziej wydajna, choć używam też Ludwika. płynu używałam dotychczas też Ludwika, a ostatnio kupiłam Aro w Makro i jest ok ;)
używam tych zwykłych plus sól i nabłyszczacz. sól to sól, Ajeczka ma rację, ale jednak sól Somatu jest - z mojego doświadczenia - najbardziej wydajna, choć używam też Ludwika. płynu używałam dotychczas też Ludwika, a ostatnio kupiłam Aro w Makro i jest ok ;)
zmywarkę mam od dość dawna i wypróbowałam chyba wszystko. U mnie najlepiej sprawdza się Calgonit, taki all in one. Najczęściej kupuję jak jest jakaś promocja. W zmywarce ładnie pachnie - szczególnie kostki cytrynowe.
Jeśli ktoś używa soli i nabłyszczacza oddzielnie, to polecam kupować najtańszą sól. I to sól i to sól, bez względu na markę ;)
[/url]
[/url]
Jeśli ktoś używa soli i nabłyszczacza oddzielnie, to polecam kupować najtańszą sól. I to sól i to sól, bez względu na markę ;)
[/url]
[/url]
Markowych tabletek nie skrytykowałam. Podzieliłam się tylko moim doświadczeniem. Jeśli tańsze tabletki są tak samo dobre, to po co przepłacać.
Ja nie byłam zadowolona z tabletek 5, czy 7 w 1 - i tak musiałam dosypać soli i dolać nabłyszczacza, co było nieekonomiczne - ale może to wina twardej wody u mnie na osiedlu - nie wiem.
Ja nie byłam zadowolona z tabletek 5, czy 7 w 1 - i tak musiałam dosypać soli i dolać nabłyszczacza, co było nieekonomiczne - ale może to wina twardej wody u mnie na osiedlu - nie wiem.