Widok

Taxi z fotelikiem

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Potrzebuje namiary na taxowkę, ktora przywiezie nas z lotniska do Gdyni. Potrzebujemy taxowke z fotelikiem i wystarczajaco duza aby zmiescic nasz wozek i 2 duze walizki.

Macie może jakieś sprawdzone i nie drogie namiary?
image

image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Gdynia - Euro School Tax i058 629 80 00

Reda - Taxi Service Reda 058 551 01 01
Sopot - Taxi Service Sopot 19-194 odpowiednio wcześniej trzeba zadzwonić podać wiek dziecka żeby kierowca miał odpowiedni fotelik do wieku dziecka
a w Gdańsku?
Tsd Skorpion wczesniej zadzwonic i podac wiek dziecka. 501-329-066
http://forum.trojmiasto.pl/Taksowka-pytanie-t226484,1,16.html
zadzwoniłam do hallo taxi z kilkudniowym wyprzedzeniem, a dyspozytorka mówi, że mają kilka taksówek z fotelikami 9-18, ale nie może zagwarantować, ze tego dnia kiedy potrzebuję taka taksówka będzie w pobliżu. Będzie to wiedziała najszybciej pół godziny wcześniej!
Żenada.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
jechaliśmy dwa razy taksówką z Euro School z Młodą

za pierwszym razem dostaliśmy taxi z taką podkładką pod tyłek tak że Młoda miała pas na wysokości szyi, za drugim razem nawet podkładki nie było, wiozłam ją na kolanach :/

image

O tak też przerabiałam ten temat. Nigdy nie trafiłam na taksówkę z fotelikiem. Kiedyś jechałam na lotnisko i poprosiłam o taką taksówkę, pani mi na to, że najbliższa jest w Brzeźnie (mieszkam koło Alfy), mówię, że zaczekam, ona mi na to, ze dłuższy dojazd i już nie wiem co nawymyślała, że w końcu i tak przysłała tą bez fotelika. Z drugiej strony jakby nie patrzyć to kierowca musiałby mieć przynajmniej dwa foteliki w aucie.
image
No ale nie każdy samochód musi mieć fotelik, ja też to przerabiałam w Gdańsku i masakra, poprosiłam o taksówkę z fotelikiem, niby ok nie ma problemu, po czym przyjechał pan bez i mówi, że przecież w taksówkach nie trzeba mieć i był bardzo zdziwiony o co mi chodzi, nastepny przyjechała tylko z podkładką, także to ciężki temat naprawdę i to nawet zamawiając taksówkę dużo wcześniej.
w taksówkach nie trzeba mieć fotelika. Poza tym kierowca nie może wozić wszystkich rozmiarów w bagażniku bo co jeśli przyjdą klienci z bagażami? A na pewno takich jest więcej niż korzystających z fotelików .
mamcia: chodzi i zamawianie taksówki z wyprzedzeniem, a nie o to żeby w każdej był fotelik.
Szkoda, że nie ma obowiązku wożenia w taksówkach z fotelikiem, bo ciągle można usłyszeć, że "nie mamy obowiązku" i łaskę robimy.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
"w taksówkach nie trzeba mieć fotelika" - szkoda, że w prywatnych samochodach trzeba - noż kurczę te upierdliwe przepisy:p
ja rozumiem bo sama wożę dwójkę w fotelikach, każdego w innym. I chyba byłabym bez szans żeby zamówic taxi z dwoma fotelikami :-)
Na stronie się chwalą, że to usługa STANDARDOWA http://www.hallotaxi.gda.pl/Oferta_Indywidualna.html , a jak dzwonie 2 dni wcześniej to mi mówią, że LOS zdecyduje w ostatniej chwili:P

Ciekawe jak z usługami NIESTANDARDOWYMI, jak języki obce ;-) - język obcy też losowo przypada? :-)
to taki chwyt marketingowy co by lepiej wyglądało na stronie :-)
Chyba jednak z j. obcym szybciej znajdziesz niż z fotelikiem, no chyba że z chińskim :-), to wtedy zdecyduje los.
A swoja drogą jak jest taka usługa to powinni zapytać kierowcę czy w danym dniu może przyjąć taki kurs i wszystko wiadomo od razu.
ale tu chyba nie chodzi o to co przepisy mowia tylko o bezpieczenstwo dziecka, nawet jak taksowkarz jest swietnym kierowca to mu ktos inny wjedzie w pupe i po dziecku
image

image
Dokladnie, tym bardziej jak jedziesz obwodnica z lotniska. Ja bardzo sie zawiodlam na EUro School, przez pewien czas, jesli wczesniej sie zadzwonilo zawsze przynajmniej podkladka byla. A potem juz nigdy. Spytalam w koncu co sie stalo? Chociaz glupia nie jestem, dostali podkladki od firmy ubezpieczeniowej, i po roku rozkradli taksowkarze, zabrali i tyle widzielismy fotelikow w tej super firmie. Bab sie przyznala, ze mam racje, ale mogli tak zrobic, bo w umowie mieli, ze przez rok beda jezdzic z podkladkami. No to sobie potem pozabierali.
kiedyś byłam zmuszona jechać z małą z dworca do akademii bo jak zajechałam pod akademię to godzinę jeździłam i nie było gdzie zaparkować i mała jak wsiadła do taksówki to ryczeć że ona nie jedzie bo nie ma fotelika itd.i pan pożyczył fotelik od kolegi ;-)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Pomysł na wieczór panieński ? (17 odpowiedzi)

Przyjaciółka poprosiła mnie żebym została świadkową na jej ślubie. Zgodziłam się i wiąże się z...

Okulary dla dziecka w kolejnych krokach - prośba o instruktaż. (8 odpowiedzi)

Moje dziecko przeszło dwa kolejne badania wzroku i teraz mam jakąś receptę okulary (czy jak to...

Zabawy/pożyteczne zajęcie dla 3 latka (29 odpowiedzi)

Jestem mamą prawię3 letniej córeczki. Nie pracujei spędzam cały dzień z dzieckiem. Męża nie ma...

do góry