Widok

Teletubisie =geje ??

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
A oto co przeczytalem przed chwila na onecie:

< Sowińska: zbadać, czy teletubisie nie promują homoseksualizmu >

Czy to jest normalny kraj ?
Chyba trzeba ta chołotę wyrzucić na cztery wiatry bo niech zajmą sie do cholery najbardziej potrzebnymi rzeczami a nie dyskutowac czy telketubisie lub czy Bolek i Lolek to geje.

Jestem taki i już.Trzeba sie przyzwyczaic.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
To, że telewizor nie jest narzędziem rozwojowym i wychowawczym nie podlega dyskusji. W tym wieku dzieci, nie potrafią korzystać z telewizji i przesiadywanie przed szklanym ekranem do niczego dobrego nie prowadzi.

Pytałam o konkretne zarzuty wobec Teletubisi (nie o wpływ tv).
Wyżej doczytałam się jedynie, że Teletubisie jęczą :P
Gdzie wobec, tego Twoim, zdaniem jest „dużo” tych zarzutów” ????
Chyba trochę przesadzasz z złym wpływem Teletubisi na rozwój dziecka (a raczej jego brak).

Z tego co ja się orientuję to bajka jest dobrze przystosowana dla młodszych dzieci.
Teletubisie są duże – zajmują cały ekran (dziecko nie szuka ich wzrokiem jak np. Smurfów), wyraziste kolory – rozwój zmysłu wzroku, a dialogi powtarzane są kilkakrotnie. Wcale nie „jęczą” i się nie „pieszczą”.

Poza tym należy traktować tę bajkę jako rozrywkę dla dziecka.
Teletubisie potrafią świetnie rozśmieszać maluchy.

Wiadomo, że dziecko powinno się rozwijać, uczyć, ale nie odbierajmy mu prawa do rozrywki, przyjemności (na jego poziomie).
Jeśli lubi oglądać Teletubisie, to przez te 15-20 minut to pozwólmy mu na to.

Jeżeli będziemy kierować się zasadą:
”Chwila, w której dziecko się nie rozwija, nie uczy (wg Ciebie podczas oglądania Teletubisiów) jest chwilą straconą”, to wyrośnie nam mały sfrustrowany, zniechęcony do nauki gbur :P Dziecko ma takie same prawa jak każdy dorosły. Do przyjemności również.

Agatha wyluzuj :)
Bełkoczą :)

To my uczymy dzieci, co jest rozrywką. Od Teletubisiów prosta droga do durnych kreskówek a potem seriali. Nie ma co rozleniwiać umysłu dziecka w tak wczesnym wieku.
http://ksiazki.wp.pl/id,38313,size,1,galeria.html?rfbawp=1180534318.518

jak ci rodzice nie pozwalali ogladac telewizji to nie znaczy ze my tez mamy tak robic jak bedziesz miala swoje dzieci bedziesz pisala co innego narazie piszesz jak LPR-owiec :) i przestan obrazac teletubisie !!!!!!!!!!!!!!!!
a to nawet nie trzeba bajek oglądać ;) rodzice, ciocie, babcie i inni ..... podchodząc do maluszka też się wygłupiają i co to takie złe?? "A cio, cio, cio... A ty, ty, ty... Budu, budu, bux.... " też się piścimy do nich słownie, powtarzamy coś po kilka razy :) nie widzę nic złego tej bajce :))

moj synek tez belkocze i bawi sie z innymi dziecmi lalkami i moja torebka lubi uzywac kremow i sie perfumowac -chyba rosnie z niego gej:)
czemu seriale sa glupie wedlug ciebie agatho?? bo moja mama ,babcia ,ja ogladamy seriale niektore a wychowani jestesmy na tradycyjnych bajkach.

Nie przeprasam za bledy
Dla Agathy wiele rzeczy, które nas - dla odmiany- interesują, jest głupich, ale tym się przejmować nie należy ;)
"Nas", Beatko? Czyżbyś już mówiła o sobie używając pluralis maiestatis?

Czy już grono wielbicielek seriali zaczęło się koronować?

Już nawet nie widzicie nic złego w oglądaniu bzdur (tak, seriale to bzdury tak samo jak bzdurne bajki dla dzieci). Wychowacie kolejne pokolenie bezmyślnie gapiących się w telewizor.

Według Beatki "nie należy się przejmować" gdy ktoś mówi, że programy które ogląda są zupełnie bezwartościowe i że uczy tego samego następne pokolenie... Wiem doskonale, Beatko, że nie dotrze do Ciebie, że NALEŻAŁOBY się przejąć...

P.S. do Pani, która nie dała rady wyczytać tego z moich wypowiedzi - nie wiem, gdzie przemawiam jak LPR - nie mam nic przeciwko gejom a nawet postaciom o takiej orientacji seksualnej w bajeczkach dla dzieci. Teletubisie są dla mnie nieakceptowalne z zupełnie innych przyczyn.

P.S. (2) Rodzice nigdy mi nie zabraniali oglądania telewizji. Zwyczajnie mnie do tego nie zachęcali, a ja zawsze miałam ciekawsze zajęcia.
ja ogladam niektore seriale i nie widze w tym nic zlego ,nie uwazam tez zebym bylam glupia i moja mam równiez i wiele moich znajomych ,rodziny.........jakos nie uwazam zebysmy wszystkie byly bezmyslne

Nie przeprasam za bledy
ale teletubisi niecierpie:)

Nie przeprasam za bledy
Nie znam ani jednej oglądaczki seriali, która by twierdziła, że seriale są głupie, albo takiej, która twierdzi, że z innymi oglądającymi jest coś nie tak.
oj agato ...juz moze by bylo lepiej dla ludzkosci jakbys siedziala przed telewizorem niz wciaz siedziala przed kompem i krytykowala wszystkich...

narka!.

Nie przeprasam za bledy
Agatha: "Teletubisie są dla mnie nieakceptowalne z zupełnie innych przyczyn."

Ja usilnie staram się od Ciebie wyciągnąć jakież to przyczyny, ale widzę, że nie chcesz się z nami tym podzielić :)
Mirakula, bądźmy dobrej myśli, może wyrośnie z niego "tylko" metroseksualny :D
Wybacz, tłumaczyłam Ci jak umiałam...
widocznie się nie starałaś
Raczej upatruję winę w Twoim braku umiejętności czytania... A może moje posty Ci się nie wyswietlają?

Też, zauważyłaś, że coś forum dziś zamula?? :D

To może byłabys taka miła i napisała (ew. Ctrl+V) dlaczego nie akceptujesz Teletubisi jeszcze raz. Z góry dzięki :)
Nie chce mi się... Uwielbiam dyskusje, ale nie lubię orki na ugorze...

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Wakacje z dziećmi (124 odpowiedzi)

nie mamy pomysłu na tegoroczne wakacje z dziećmi 5,5 lat i 3 lata byliśmy w zakopanym i...

dom czy mieszkanie??? (433 odpowiedzi)

zaczynam juz myslec o własnych czterech katach ale ceny mieszkań jak i budowy domu mnie...

do góry