Widok

Test na płeć z moczu- ktoś robił?

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Ostatnio znalazłam na allegro testy określające płeć już niby od 6 tygodnia ciąży? Czy ktoś robił taki test? Na ile się sprawdza?
http://allegro.pl/test-na-plec-100-promocja-swiateczna-i1952695381.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
Sama ciekawa jestem, czy to faktycznie działa :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
no też mnie interesuje
nie wierze w to.
Jedyna i 100% pewność co do płci dziecka to tylko amniopunkcja.
Myślę że to zwykłe naciągactwo.
Zasadź w doniczce ziarno pszenicy i jęczmienia. podlej kilkoma kropelkami swojego moczu. jeśli wykiełkuje pszenica oznacza, że kobieta nosi pod sercem dziewczynkę, jeśli jęczmień – chłopca. W latach 60-tych XX wieku naukowcy potwierdzili skuteczność tej metody aż w 70%.
Nie próbowałam, ale jak zastosojesz to daj znac, hehe
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
zrob z ciekawosci i napisz czy sie potwierdzil :) test z rosssmana oczywiscie :)
tzn z allegro. ostatnio widzialam testy w rossmanie, na antyciala prostaty itp wiec tak mi sie skojarzylo... ;)
a jakim cudem to ma dzialac? skoro ostateczny ksztalt narzadow nastepuje w ojolicy 11tyg??? 50% ze trafi z plcia... litosci
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4
w test średnio wierzę, ale skoro płeć jest już zdeterminowana w chwili zapłodnienia to argument o kształcie narządów nie ma tu nic do rzeczy, to decyduje tylko o tym kiedy lekarz na usg może określić płeć ...
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0
Dokladnie Nilka.
W aukcji jest napisane ze w przypadku blednego wyniku zwracaja kase, wiec ja bym sprobowala;)
konstantyno... chętnie wysłałabym Cię jeszcze raz do podstawówki, bo czytając Twoje posty człowiek zastanawia się o czym ty myślałaś jak chodziłaś do szkoły....

ciekawe czy ten test jest skuteczny, skoro piszą że zwracają kasę w przypadku błędnej diagnozy to albo są pewni jego skuteczności albo mają * która pozwala jednak na błąd (bo np. na zwrot kasy jest 30 dni, a jedynym potwierdzeniem diagnozy jest urodzone dziecko), trzeba przeczytać regulamin
6. Gwarancja zwrotu pieniędzy w przypadku błędnej prognozy.

6.1 W przypadku, gdy wynik testu okaże się błędny, Klient może ubiegać się o pełny zwrot pieniędzy. Należy wówczas skontaktować się z Dystrybutorem w terminie 1 m-ca od dnia narodzin dziecka i okazać:
- zdjęcie wyniku testu zawierające datę jego wykonania,
- akt urodzenia dziecka
- w przypadku zakupu w aptece- paragon.

;)
no. to trzeba zrobić zdjęcie testu z datą.
Dziwne ze to wystarczy, przecież mogłabym okazać akt urodzenia innego dziecka, chyba że dane rodziców muszą się zgadzać z danymi kupującego na allegro, bo skąd beda wiedzieć ze to o to dziecko chodzi?

A ciekawe co wykaże jak są bliźniaki chłopiec i dziewczynka?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
w komentarzach na pierwszy rzut oka jedno wskazanie poprawne, dwa błędne:)
Test jest pioruńsko drogi i myślę, ze zasada jest prosta. Szans maja 50% na 50%. Jeżeli wyjdzie ok pieniążki zostają u nich jeżeli nie oddają i tak są do przodu na teście, który wyszedł poprawnie. Normalnie czysta matematyka :))))
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
dokładnie tak! I tak czy siak 50% sprzedaży zostanie u nich w kieszeni...
płae robi się z koczu jak i tes ciążowy
w 1 min po zaplodnieniu juz wiadomo co bedzie ,jaki bedzie miało poziom inteligencij,wzrost itp.
owy test ma za zadanie wykryc hormony które sa produkowane w ciele kobiety-dziewczenki maja x a chłopcy xiy i jesli tes wykryje ten y to znaczy ze chlopiec a jak nie to dziewczynka.lecz slyszalam ze sie i kilum osobom potwierdzil i ciekawa jestm czy to zwykły przypadek
ja ide za 2 tyg na usg na którym sie okaze czy u mnie sie potwierdzi.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
no i jeszcze trzeba wziąć pod uwagę, że nie każdy bedzie reklamował
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
XX i XY to chromosomy, nie hormony...
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

trampolina dmuchana czy macie i jaką polecacie? (19 odpowiedzi)

pytanie jak wyzej

Trampolina przy bloku (17 odpowiedzi)

Córka napaliła się na trampolinę. Błaga mnie, żeby jej kupić. Mam wątpliwości bo mieszkam w...

Wyprawka dla dziecka lato (49 odpowiedzi)

Witam. Ma termin na czerwiec i tak pomału się rozglądam za wyprawką,tylko sama nie wiem co i ile...

do góry