Widok

Test potrójny

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Dziewczyny - robicie takie badania genetyczne?

Wczoraj byłam u mojej Pani Dr i zapytała, czy chciałabym takie badania...

Jednak później moja Mama i Mąż orzekli, że lepiej nie - bo gdyby coś wyszło nie tak, to będę się denerwować do końca ciąży... a przecież to niczego nie zmieni...

może i mają rację?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
mają rację;)
imageimage
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
wpisz w wyszukiwanie forum test pappa - była ostatnio dyskusja
http://forum.trojmiasto.pl/Test-PAPPa-t102637,1,16.html?hl=test pappa#hl
Agusia dokładnie u mnie byla taka sama reakcja. Nie robilismy tych badan a lekarz musial Cie o tym poinformowac bo to jego obowiazek:)
Ja tez nie robilam choc lekarz nam sugerowal po zrobieniu przeziernosci, ale mi wlasnie najblizsza rodzinka odradzila... bo nawet gdyby ODPUKAC bylo cos nie tak to przeciez i tak ciazy nie usune...
image
Ja generalnie jestem nastawiona anty do tego typu badan wychodze z zalozenia co ma byc to bedzie.
Moja znajoma byla w ciazy grubo po 30 no i zrobila te badania z racji wieku wyszlo ze dziecko ma zespól Downa, kobieta miala po ciazy,załamka totalna ale postanowila na przekór wszystkim urodzic to dziecko i co sie okazalo ze urodzila zdrowe dzieciatko!!!!!
I jak tu wierzyc w takie badania?? Wymysł techniki i nic wiecej. Nie wspomne o badaniu USG 3D 4D i cholera wie ile jeszcze D.
Mają rację. Jak nie ma wskazań to nie robić i nawet się nad tym nie zastanawiać
imageimage
Ja podejrzewam, że moja ginka wysłała mnie na test PAPPa tylko dla potrzeb statystycznych. Ten wątek o PAPPa, to właśnie mój wątek :)
dzięki Dziewczyny :)

chyba też sobie odpuszczę te badania :P co ma być to będzie :P
Agusiu ja też bym nie poszła bo przecież co ma być to bedzie, a to badanie niczego nie zmieni...
image

image

www.nikolaszymanska.pamietajmy.com.pl
córeczko

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

dr Maciej Stukan (11 odpowiedzi)

dziewczyny znacie tego lekarza może??on przyjmuje chyba na ujeścisku na jeleniogórskiej

OWI Gdynia, dr. Marzena Umińska (18 odpowiedzi)

witam, jutro mamy pierwszą wizyte w OWI. będzie nas przyjmować rehabilitantka dr. Umińska. czy...

Pomysły na tegoroczne prezenty : (46 odpowiedzi)

Jakie są wasze tegoroczne pomysły na prezenty - dla męża/chłopaka, mamy, ojca, teściowej. teścia,...

do góry