Widok
a u mnie dziś prawie kreseczki nie było i myślałam, że już po owu (a to już 14 dc, zwykle miałam 13-14, ale teraz pojawił się śluz, więc może jeszcze się pojawi ;)
Dziewczyny jest nowy wątek!
chodźcie tam :)
Słonko zaglądaj tu do nas dalej i informuj jak się miewasz, mam nadzieję, że krechy teraz już będą piękne i wyraźne :)
Dziewczyny jest nowy wątek!
chodźcie tam :)
Słonko zaglądaj tu do nas dalej i informuj jak się miewasz, mam nadzieję, że krechy teraz już będą piękne i wyraźne :)
Super, Słonko! Gratulacje! Już myślałam, że ten watek będzie się ciągnął w nieskończoność, a tu niespodzianka :)
Piggy, IUI trochę kosztuje, więc może przemyśl czy nie lepiej zaczekać miesiąc i mieć większe szanse. Tym bardziej, że owu może się pojawić innego dnia.
W ostatnim miesiącu miałam monitoring cyklu. Pojawiłam się u dr 12 dc (czyli 3 dni przed owu - przez jakieś pół roku mierzę temperaturę i wynikało, że owu jest dokładnie 15 dc), a okazało się, że już po owu. Może to wynik stresu, wakacji a może jeszcze czegoś innego.
Tak więc nigdy nie wiadomo, kiedy będzie.
Chociaż, może warto zaryzykować...
Powodzenia!
Piggy, IUI trochę kosztuje, więc może przemyśl czy nie lepiej zaczekać miesiąc i mieć większe szanse. Tym bardziej, że owu może się pojawić innego dnia.
W ostatnim miesiącu miałam monitoring cyklu. Pojawiłam się u dr 12 dc (czyli 3 dni przed owu - przez jakieś pół roku mierzę temperaturę i wynikało, że owu jest dokładnie 15 dc), a okazało się, że już po owu. Może to wynik stresu, wakacji a może jeszcze czegoś innego.
Tak więc nigdy nie wiadomo, kiedy będzie.
Chociaż, może warto zaryzykować...
Powodzenia!
no to zakładaj ja-dwisia, bo już faktycznie bardzo długi się zrobił:)
A ja siedzę z kalendzrzem i liczę, liczę te wszystkie swoje poprzednie owulację i widzę że zwykle byłam w 11 dc u dr i wtedy dostawałam Pregnyl, to może jednak warto spróbować teraz?
Jescze do jutra rana mam czas na zastanowienie się :)
A ja siedzę z kalendzrzem i liczę, liczę te wszystkie swoje poprzednie owulację i widzę że zwykle byłam w 11 dc u dr i wtedy dostawałam Pregnyl, to może jednak warto spróbować teraz?
Jescze do jutra rana mam czas na zastanowienie się :)
ja bym poczekała chyba...
bo jak już robić IUI to naprawdę w idealnym momencie...
tym bardziej, że z tą owu to cholerka różnie bywa - ja też już sama nie wiem, co z tym moim cyklem w tym miesiącu.
miałam do tej pory dość regularne cykle, tak do +/- dwóch dni mogłam przewidzieć owu, a w tym miesiącu przewidywany termin mija, a ja żadnych objawów nawet zapowiadających nie mam, a na teście druga kreska tylko niewyraźna. albo mi się owu megaspóźni, albo będzie bezowulacyjny. albo już była? ale wtedy chyba by dwóch krech nie było na teście... sama nie wiem.
bo jak już robić IUI to naprawdę w idealnym momencie...
tym bardziej, że z tą owu to cholerka różnie bywa - ja też już sama nie wiem, co z tym moim cyklem w tym miesiącu.
miałam do tej pory dość regularne cykle, tak do +/- dwóch dni mogłam przewidzieć owu, a w tym miesiącu przewidywany termin mija, a ja żadnych objawów nawet zapowiadających nie mam, a na teście druga kreska tylko niewyraźna. albo mi się owu megaspóźni, albo będzie bezowulacyjny. albo już była? ale wtedy chyba by dwóch krech nie było na teście... sama nie wiem.
hej dziewczyny,potrzebuję rady. Chcemy zrobić w tym cyklu IUI , ale mój mąż w okolicach mojej owulacji wyjeżdża, dokładnie to12 dc. A ja mam się zgłosić miedzy 11 a 13 dc. Czy mam zaczynać jutro faszerować się Clo czy sobie darować ten cykl? Sama już nie wiem co mam robić. Bo czy mogę zrobić badania hormonów w 10 dc i ewentualnie 11 IUI? Pewnie wszystko zależy od tego czy pęcherzyk urośnie.