Widok

Tłuszcz w kale u dziecka

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Synkowi od czerwca wychodzą zęby trzonowe. Dolne czwórki przebiły się , natomiast górne od dawna są w trakcie. Toczy się to bardzo wolno. Syn od czerwca ma luźne kupy, doszło do tego, że miał w nich mnóstwo śluzu, ciągle płakał. Wszystkie badania negatywne. W posiewach nic nie wychodzi. Shigella i drożdzę negatywne ( 2 razy badaliśmy) Nie jest to kwestia alergii ponieważ syn jest na ścisłej diecie i je to co jadł od kilku miesięcy. Żadnych nowości. Nawet ograniczenie do samego mleka, potem do samego ryżu, nic nie zmieniło. W kale wyszła bakteria Clostriudim ale tylko jedna toksyna i dwie lekarki kazały podawać Enterol. Podczas podawania go było ok. Po odstawieniu znów to samo. Jedna z nich dzisiaj zasugerowała, że może to być wina ząbkowania choć wcześniej wykluczała tą opcję. Zęby "idą" już 3,5 msc , luźne kupska ze śluzem też ciągną się już od czerwca. Czy u któregoś dziecka występowała aż taka reakcja na ząbki? Syn został odrobaczony Pyrantelum ale nic to nie zmieniło. W dwóch badaniach wyszły liczne i pojedyncze tłuszcze. Na własną rękę chcę zrobić badania chlorków w pocie (mukowiscydoza) by mieć do końca życia spokój - pewność, że to nie to. Hasło to padło podczas astmy u syna (lekarz nie wiedział że to astma i sugerował mukowiscydozę) . Strach pozostał. Nie wiem jakie badania jeszcze mogę zrobić bo lekarki zaczynają bagatelizowac problem skoro w podstawowych badaniach nic nie wychodzi :(
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3
Alergię można nabyć w każdym wieku, niezależnie od diety. Może to właśnie mleko powoduje luźne stolce? Spróbuj odstawić na kilka dni i zobacz czy będzie poprawa.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Nie wiem czy to cię uspokoi ale moja córka przy trzonowcach miała luźne stolce przez około 4 mc a jak nie luźne to takie ilości ,że ja przy przewjaniu wysiadałam ,musiałam ją myć bo chusteczki nawilżane nie dałyby rady,był to u niej jedyny skutek uboczny ząbkowania żadnych bóli dziąseł ani podwyższonej temp.No ale ja z żadnymi badaniam kału nie cudowałam ,nie przyszło mi nawet do głowy ,że to mogą być jakieś bakterie bo ogólnie dzieciak był pogodny i miał apetyt,nie traciła na wadze ,przybierała.Podawałam tylko codziennie biogaję ale enterol w takich sytuacjach lepiej zdaje egzamin.
Ja jak to nazwałaś "cudowałam" z badaniem kału, bo syn jest alergikiem i zawsze na wszystko reagował negatywnie właśnie jelitami. Długa historia. Kiedy zaczął robić kupy ze śluzem non stop to zaczęłam się niepokoić. Poza luźnymi stolcami jest u nas zwiększona ilość gazów i przelewania w brzuszku. U Was też tak było czy tylko luźne kupy i zero innych objawów w postaci bólu brzuszka? Na wadze nie przybiera praktycznie wcale. Od miesiąca ani nie drgnęło. Ma 19 msc i waży 9500g.

Mikronezja --> syn oczywiście jest na diecie bezmlecznej. Pisząc mleko miałam na myśli Nutramigen czyli preparat mlekozastępczy dla alergików.
Oj, znam to paskudztwo ;). Córka je lubiła i piła bez problemu, a ja zatykałam nos przygotowując ;))
Hehe ja też miałam odruch wymiotny kiedy smakowałam czy nie jest za ciepłe. W mig nauczyłam się przygotowywać na czuja bez smakowania :D

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Pomysł na wieczór panieński ? (17 odpowiedzi)

Przyjaciółka poprosiła mnie żebym została świadkową na jej ślubie. Zgodziłam się i wiąże się z...

Zatrudnij profesjonalnego hakera! (5 odpowiedzi)

Moje doświadczenie to programowanie, uruchamianie exploitów, konfigurowanie ataków DDOS i lubię...

przedszkole NR 27 W GDYNIA; MALUTKOWO opinie (25 odpowiedzi)

proszę o opinie tego przedszkola. szukamy fajnego przedszkola dla naszego dziecka...

do góry