Widok
Tokofobia
Czy w Wejherowie honorują skierowanie na cc z powodu tokofobii? Rodziłam w 2009, komplikacje, ostatecznie cc, rok temu ciąża pozamaciczna (w szwie po cieciu), potem zabieg itp. Nie wyobrażam sobie porodu sn po tych wszystkich przejściach. Mam termin na wrzesień. Czy w Wejherowie wskazaniem do cc jest pierwszy poród cc? Jak się na to zapatrują? Proszę o informacje.
najlepiej przejdź się na wizyte do lekarza który tam pracuje i zapytaj..znając panujące tam zasady raczej wątpię aby lekarze tam pracujący podejmowali decyzję o cc po wywiadzie jaki napisałaś. Wiem i Cie w stu % rozumiem że boisz się porodu i niw wyobrażasz sobie jego sn no ale niestety lekarze podchodzą do tego inaczej - chyba mają znieczulicę i uważają że przecież poród to rzecz naturalna i powinno boleć..
wiele kobiet jest w podobnej sytuacji jak Ty..nie jedna miała trudny poród, złe wspomnienia po nim ale szła rodzić naturalnie..
ja już mam właśnie dwa porody za sobą. Pierwszy masakryczny. Rodziłam kilkanaście godzin. Wspominam go strasznie. Jak byłam w drugiej ciąży to rozważałam cc ale pod koniec zdecydowałam się na poród naturalny..i co..i odbył się od całkiem inaczej niż ten pierwszy. Po pierwsze rodziłam o wiele wiele krócej. ból może był intensywny ale ten najbardziej bolesny trwał krótko i szybko o nim zapomniałam. Byłam bardziej świadoma, wiedziałam co będzie więc o wiele lepiej mi się rodziło.
Postaraj nastawić się pozytywnie. Każdy porod na prawdę jest inny. Do tego po porodzie naturalnym szybciej wraca się do w pełni sił. Trzymam za Ciebie kciuki za wiele pozytywnych myśli i co najwazniejsze łagodnego porodu.
wiele kobiet jest w podobnej sytuacji jak Ty..nie jedna miała trudny poród, złe wspomnienia po nim ale szła rodzić naturalnie..
ja już mam właśnie dwa porody za sobą. Pierwszy masakryczny. Rodziłam kilkanaście godzin. Wspominam go strasznie. Jak byłam w drugiej ciąży to rozważałam cc ale pod koniec zdecydowałam się na poród naturalny..i co..i odbył się od całkiem inaczej niż ten pierwszy. Po pierwsze rodziłam o wiele wiele krócej. ból może był intensywny ale ten najbardziej bolesny trwał krótko i szybko o nim zapomniałam. Byłam bardziej świadoma, wiedziałam co będzie więc o wiele lepiej mi się rodziło.
Postaraj nastawić się pozytywnie. Każdy porod na prawdę jest inny. Do tego po porodzie naturalnym szybciej wraca się do w pełni sił. Trzymam za Ciebie kciuki za wiele pozytywnych myśli i co najwazniejsze łagodnego porodu.
co prawda nie w Wejherowie, ale nikt mnie nie prosił o wyrażenie zgody na poród sn po cc. Także raczej z tym stosowaniem się do zaleceń PTG bywa różnie. Choć muszę przyznać, że dokładnie sprawdzali i wielkość dziecka i w ogóle na usg i byli gotowi do wykonania cc w razie czego.
O Wejherowie nic nie wiem.
O Wejherowie nic nie wiem.
Tokofobia to poważna sprawa. Jeśli masz prawdziwą fobię, to podczas porodu możesz zachowywać się irracjonalnie i stwarzać zagrożenie. Krzyk, panika, ucieczka, rekoczyny, rzucanie czym popadnie, tak to czasem bywa, gdy ma się silne fobie. Zdiagnozowanie i leczenie w czasie ciąży jest wyznacznikiem prawdziwej fobii. Zwykły lęk przed porodem to rzecz naturalna.
[url=http://lilypie.com]