Widok

Toksoplazmoza, w którym laboratorium najtaniej Gdańsk???

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Zdrowie Temat dostępny też na forum:
Z góry dzięki za odpowiedzi.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
UCK
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Zasadniczo wszystko w UCK jest najtańsze, ale akurat przeciwciała na toksoplazmozę i cytomegalię wg moich porównań jakiś czas temu wyszły najtaniej w Diagnostyce. Po ok. 10-15 zł za badanie taniej niż w UCK.
A jaki to koszt?
UCK to Kliniczna czy Akademia Medyczna?
Nie wiem jakie ceny są w UCK, ale ostatnio szukałam laboratorium na grupę krwi z kartą i jak zadzwoniłam do UCK to zaśpiewali mi 68 plus 12 karta, a zadzwoniłam tutaj http://www.ncm.com.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=262 podwójne badanie z kartą kosztuje 50zł. Tak samo hormony tarczycy, u mnie płacę 23 za każdy i to podobno jest tanio, a w Centrum kosztuje 15. Proszę sobie może porównać cennik, bo naprawdę można nieźle zaoszczędzić na badaniach.
Hormony tarczycy w UCK są na pewno najtańsze, 12 zł za TSH i 15 za FT3 i FT4, nie ma dopłaty za pobranie.
Toxo w Diagnostyce ok. 30-35 za jedno badanie, o ile dobrze pamiętam. W UCK ok. 40 zł.

UCK ma trzy punkty pobrań - laboratorium główne na terenie Akademii Medycznej, Kliniczna i Szpital Studencki.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Warto zrobic je w UCK robia tych badan bardzo duzo i maja najmniej pomylek.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Dziś powtarzałam badania na toxo w Diagnostyce, koszt 27 zł za jedno badanie, z ich kartą 5% zniżki (kartę chyba można zrobić już przy pierwszym badaniu, przynajmniej kiedyś tak było).
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
W NCM fT3 i fT4 też są po 15 zł bez dopłaty za pobranie.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Jakie krzesło do biurka (11 odpowiedzi)

Jakie krzesło polecacie dla starszaka, który niebawem wybiera się do szkoły, więc więcej czasu...

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (31 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

Dzieci z AZS porady kosmetyki wsparcie mamuś (7 odpowiedzi)

Założylam ten temat ponieważ moja Amelia ma azs. Czytałam na temat tej choroby, wiem jak trzeba...

do góry