Widok

Toksyczny związek

Nie będę ściemniać- tkwie w toksyczny zwiazku z którego póki co nie dam rady wyjść. Mam 40 lat, trochę doświadczeń za sobą. Cóż... Ma ktoś ochotę pogadac? Jest ktoś w podobnej sytuacji, z której ciężko wyjsc, W związku który musi trwać, choć wiadomo że dąży do destrukcji?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 5
Dlaczego MUSI trwać?
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0
Żaden związek nie musi trwać. Ludzie tkwią w takich związkach, bo chcą. Powody są różne. A takie tłumaczenie serwują kochance lub potencjalnej kochance (bądź kochankowi, bo kobiety też tak ściemniają).
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 0
Cześć Tomaszu. Dlaczego opisujesz swój związek jako toksyczny ? Czym się charakteryzuje ?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Cześć Tomaszku:):)chetnie cie pociesze..:)dd

żartuje--ale Tomciu Tomaszku...tylko to mi przyszło do głowy

moje drugie małzenstwo było dla mnie toksyczne
i to bardzo dosłownie
i róznie to sie objawiało
był taki Polak ,który pisał o działaniu antagonistycznym feromonów,
ja mysle ,ze to nie jest tylko to,kazdy z nas ma jakies problemy ze soba
jesli nad nimi nie pracujemy-to zdarza sie ,ze narzucamy je osobom,z którymi duzo przebywamy lub jestesmy zw.emocjonalnie
albo i dosłownie żeruje sie..sciaga
a czasem po prostu inaczej widzimy zycie,okazuje sie ze nie ma połączenia dusz
a jest poąłczeni finasowe,dzieci,dom,ewentualnie seks--poza tym
nie ma miłosci

oszukiwanie sie.. i tracenie czasu zamiast oboje---kazde w poszukiwaniu swojego szczescia

ha ..tylko w pewnym momencie to staje sie nie takie proste

moze terapia?
bo nawet jesli nie powinniscie byc ze soab ,to po drodze rozwiazecie swoje psychol.emocj.przeszłe problemy,poznacie mechanizmy jakie was do siebie przyciagneły
i co bardzo istotne -rozstaniecie sie kulturalnie?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
skoro chciałeś "pogadać" o tym, to czemu nie odpowiadasz na powyższe posty?
Toksyczny związek. Ja tkwiłam w toksycznym małżeństwie. Mam 38 lat. I czeka mnie rozwód.
ja też jestem w takim związku i mam 35 lat i czeka mnie rozwód mąż nie chce tego naprawić uwaza że nie warto ja jestem innego zdania bo mamy małe dziecko.on mówi że nie chodzi o zdradę ale mu nie wieżę.no i będę samotną matką,zgrabną ,zadbaną ale bez domu i co czy znajdę miłość mając dziecko .faceci nie chcą cudzych dzieci wychowywać.a ja chcę być kochana i chcę stworzyć dom dziecku pełny miłośći i szacunku.
Może chodzi o ortografię jak nie o zdradę ? :P

A bardziej poważnie...
Czy ty nie chcesz mu dać rozwodu ? Bo jak chcesz to nie widzę tu za bardzo toksyczności ?!
Ja też się rozwodzę i mam małe dziecko.Weź się w garść.On cię nie kocha, gdyby kochał to by chciał z tobą żyć.Mój mąż mnie przez pół roku zdradzał, jak go zostawiłam to się ocknął nagle i stwierdził,że mnie kocha.To nie miłość dziewczyno.Ja mam 37 lat i zmarnowałam czas będąc w związku z facetem, który nie wie czego chce.Nawet jak go kochasz to on ciebie nie.Jesteś atrakcyjna to nie będziesz miała problemu ze znalezieniem kogoś.Uwierz mi i uwierz w siebie.Trzymam kciuki :).
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
jestem atrakcyjna więc kogoś znajdę tym bym się nie martwiła ale jak pisałam rzadko który facet koło 40 chce kobietę z dzieckiem.kocham go i dla dobra małego bym z nim była.mam taki problem że mam słabo płatną pracę i to on finansuje cały dom można powiedzieć że jestem uzależniona od niego.mieszkanie też jest na teściową więc co mam się wyprowadzić na pokój z dzieckiem????
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
tak z ciekawości to kto kogo puścił kantem ?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum Poznajmy się

Poznam geja (55 odpowiedzi)

Wiem, że to brzmi idiotycznie i schematycznie, ale trudno tak wyjaśnić w kilku słowach o co...

Trans osoby z Trójmiasta (125 odpowiedzi)

Jestem osobą trans i poznam chętnie inne takie osoby z Trójmiasta i okolic.

Nowe znajomości w Gdańsku kto ma ochotę pogadać? (3 odpowiedzi)

Cześć wszystkim! Mam na imię Jarek, mam 24 lata i mieszkam w Gdańsku. Od jakiegoś czasu czuję,...

do góry