Widok

Tort bez mleka

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Moja chrześniaczka niedługo konczy 2 lata chce zrobic jaj tort tylko mam problem, ona nietoleruje białka mleka krowiego. moze macie jakies pomysły lub gotowy przepis na ciasto/tort bez mleka?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
dziewczyny, zadna nie ma pomysłu na tort bez mleka :(
a mleko sojowe, kozie?? albo z proszku- takie odpowiednie dla dziecka, ktore nie toleruje białka krowiego?

10.06.2006
image
image
kiedy moja kuzynka byla na diecie bezmlecznej zrobilam jej tort galaretkowy - tzn. do tortownicy takiej z kominkiem, nie wiem czy wiecie o co chodzi wlewalam po koleji rozne kolory galaretek (jak jedna zastygla to wlewalam druga). Mozna te warstwy uzupelnic owocami. Wydaje mi sie ze mozna dostac w sklepach biszkopty bezmleczne (na stoiskach ze zdrowa zywnoscia) i zawsze mozna nimi przelozyc warstwy galaretki.
Dodam, ze moj pomysl okazal sie przebojem

i mozna dodtac jesczedo co drugiej galarateki serka homogenizowanego ona wtedy robi sie jak bita smietana pycha
tylko takak galaretka musi byc gestrza niz normalna

uwoielbiam takie torty

Hmm... a co to za przepis na tort z mlekiem?
Ja robię tylko bez mleka. Biszkopt to przeciez jajka, mąka i cukier. Mozna dodac kakao i bedzie kakaowy. A nie trzeba go przekladac go kremami. Mozna powidlami, galaretką, owocami:)

image

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Catering na chrzciny?? (21 odpowiedzi)

czy moze ktoś by mi polecił jakiś dobry catering na chrzciny?? Pozdrawiam

dr Marek Dawicki ginekolog (31 odpowiedzi)

czy ktoś zna? jakie opinie? pracuje m.in. w inviccie. dziękuję za opinie

Polecony proktolog prywatnie -ratunku hemoroidy!! (11 odpowiedzi)

Dziewczyny jestem w 8 m-cu ciąży i zrobiły mi się strasznie bolesne hemoroidy, są nie do...

do góry