Widok

Tort na 1 urodziny dziecka

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Witam.
Znalazłem kilka ofert na wykonanie pięknych tortów na pierwsze urodzinki mojej córeczki. Wysłałem kilka zapytań i orzymałem zdjęcia oraz ceny jednak nie otrzymałem odpowidzi na pytanie czy otrzymam paragon oraz czy w razie zatrucia ktokolwiek odpowiada za te wyroby ?
Czy ktoś miał doświadczenia z forumowymi oferentkami i otrzymał paragon ?

pozdrawiam serdecznie
Tomek
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
dokladnie, nie ma zadnej gwarancji, ze torty, ciastka czy inne desery z cukierni nie beda mialy salmonelli... dziewczynom z forum czy innym sasiadkom piekacym ciasta zalezy przede wszystkim na klientach, dlatego pewnie nawet bardziej dbaja o higiene podczas pracy niz cukiernicy w zakladzie pracy.

panie "doktorze" moze zajalby sie pan swoimi pacjentami albo poszerzaniem swojej wiedzy, a nie przesiadywaniem na forum i znajdowaniem tematow zastepczych...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
ja bym córeczce na pierwsze urodziny tortu nie dawała nawet od Blikle ...
Może warto się nad tym zastanowić i zaprosić Sanepid oraz Urząd Skarbowy do "dziewczyn" dorabiających sobie robieniem wyrobów, które mają spożywać ludzie. Te Panie nie biorą na siebie żadnej odpowiedzialności, urywają kontakt po pytaniu o higienę i paragon - to mnie najbardziej zbulwersowało !
Czy dla paru zł warto narażać zdrowie własnego dziecka ?

Kontrola zmusi takie Panie do legalizacji swojego przedsięwzięcia co dla nas wszystkich napewno wyjdzie na zdrowie a w długim okresie także dla nich.
a popisać sobie mozna nie:)))
jasne ze prowokacja
oj dziewczyny, dalyscie sie sprowokowac... nie widzicie, ze ten facet was prowokuje? kto dodaje sobie avatara ze zdjeciem lekarza??? pewnie pan z sanepidu albo cos w tym stylu. pewnie, teoretycznie kazdy moze miec dziecko i zamawiac tort na 1 urodziny, ale moim zdaniem to czysta prowokacja.
ja to bym się bardziej bała tortów z cukierni niż robionych w domu ...
To był przykład, tatusiowie najczęściej kupują kolejkę lub inne fajne zabawki, którymi potem mogą sami się pobawić i tu cena nie gra roli :).
Co Pani rozumie poprzez "cenę kolejki" ?
Z tymi cenami to bym sie nie zgodzila ze tak taniej. Sama niedawno zamawialam tort wlasnie na 1 urodziny i wkoncu zamowilam u Sowy, bialam juz sprawdzony (wczesniej korzystalam na Chrzcinny) a roznica w cenie bylo ok 10 -20 zl
Panie Tomaszu, tak to jest z wami ojcami, cieszą się jak kupią taniej tort, ale na cenę kolejki to nie zważają :)
gorzej jak ten paragonik pan zgubi i się zatrujecie bo bedą wtedy nici z odszkodowania:))))nie mozna byc tak sceptycznym a i uważa Pan żeby zona sterylnie robiła ciasta bo a nóż czegos nie dopilnuje i się Pan zatruje he no troche sobie pozartowałam ale jak ktos nie chce to nie musi zamawiać u innych ja tam wole sama upiec:))
Wszyscy dbamy o swoje maluszki i wiem z doświadczenia zawodowego, że zatrucia ciastami robionymi w domu są bardzo częste. Cukiernie muszą spełnić określone warunki sanitarne i są często kontrolowane.
Jeśli nie dostanę rachunku/paragonu czyli DOWODU ZAKUPU to nie widzę szans na jakiekolwiek odszkodowanie czy rekompensatę.

Co do cen również nie mogę się zgodzić - właśnie odwiedziłem jedną z osiedlowych cukierni i cena to 40 zł/kg z VAT i paragonem. Torty na zdjęciach i ich stronie naprawdę piękne więc zamówiłem 3 kilogramowy torcik.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
Myślę, że osoby, które się tym zajmują są odpowiedzialne, bo przecież jedzie pan do nich do domu po ciasto więc są namierzalne. Zamiast paragonu myślę, że wystarczyłaby (w razie czego) korespondencja mailowa i link do tego forum :)
Wie Pan co, ja proponuję iść do np. Sowy i z pewnością otrzyma Pan paragon.
Większość dziewczyn tu dorabia sobie w ten sposób, ich wyroby są tańsze niż w cukierniach i pewnie często lepsze.
Jest ryzyko zatrucia, jak wszędzie.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Znacie Dr Karinę Kulikowską-Ciecieląg (21 odpowiedzi)

jak w temacie :) jakie macie doświadczenia, opinie?

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

do góry