Widok

Tort weselny-gdzue zamówic?

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Gdzie mozna zamowic ładny tort weselny?

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
nie orientuje sie jakos wybitnie, bo nam bedzie tort robil ten sam szef kuchni, ktory przygotowuje cale wesele, ale wiem, ze czesto polecane sa torty od Sowy :)

na naszym weselu był tort z Sowy - mogę polecić tą cukiernię z czystym sumieniem!! Tort był naprawdę pyszny!!!

Aguszka :)
A gdzie dokladnie jest ta cukiernia?? :) macie jakis namiar?? ;)

Plecam Sowę z czystym sumieniem. Torty maja przepyszne:) ja bede miała pralinowo - truflowy (one są z masa grylażową) - po prostu niebo w gebie.
I nie znam żadnej innej cukierni, która potrafi z tą masą wykonać tort. Kup sobie na spróbowanie:)
ale gdzie szukac tej Sowy????? ;)

na zaspie w ETC lub w Gdańsku tj. chyba Pańska niedaleko od wyremontowanej hali targowej

http://www.sowa-cukiernia.com.pl/
dzieki!! ;)

Jest tez we Wrzeszczu pod filarami na przeciwko Manhatanu.
stanowczo u Sowy!
A tak przy okazji - nie orientujecie się, czy oni robią torty o dowolnym kształcie i dekoracji czy tylko jeden sztampowy, a różniący się w zależności od zamówienia jedynie w środku? (akurat to, co mają na stronie zupełnie mi nie odpowiada kształtem, bo torty są przepyszne, to fakt, a jadłam tam już niejeden!)
W każdej cukierni Sowy jest katalog z dekoracjami. Nie powalają na kolana swoją kreatywnością, ale da się coś z tego wybrać (nie robią problemów, gdy chcesz np. stworzyć "mix" z kilku ich dekoracji).
Ja zamawiałam w Gdańsku na ulicy Węglarskiej, miałam kilka nieco nietypowych życzeń, kierowniczka tego punktu wszystko dokładnie sobie zapisała, potem jeszcze do mnie dzwoniła, aby się upewnić co do szczegółów.
Tort był zgodny z zamówieniem, a przede wszystkim - był pyszny.
Dwa piętra mieliśmy pralinowe, a środkowe - truflowe.
Na 80 osób wystarczył tort 3-piętrowy przez Sowę opisywany jako 55 osobowy. Ale ważył ponad 13 kilogramów...
ja osobiscie odradzam Sowe, ... mam swoje powody i nie tylko swoje .
my tort zamawialismy u Szydłowskiego, i powiem Wam ze super, wyszlo o polowe taniej niz u Sowy (ale nie chodzi o kase, ze nie polecam Sowy) gosciom smakowal. Nasz tort był 4 piertrowy: malaga, WZ, wiśniowy i makowy...pycha ;) jesli chodzi o ustrojenie tortu to nie maja katalogu, wystarczy przyniesc zdjecie i zrobia jak chcecie.
oto nasz tort:

image

image
oj, to niedobrze, a co to za powody (jeśli można na maila), bo ja jestem ich tortami zachwycona -gorzej z ich "formą" na wesele, bo wolałabym inne, a fakt- tanie nie są
a mogę prosić o zdjęcie i cenę tortu, jeśli posiadasz, dzięki
sowa jest świetny, ale drogi, ja miałam tort od Szydłowskiego---polecam, był świetny, jeszcze do dziś wspominamy jego smak :-) wszystkim smakował, dowożą na miejsce i na określoną godzinę, szczerze polecam, zresztą ciasta też brałam od nich i na poprawiny nie wiele (o dziwo) zostało :-)

poprosze namiar na Szydlowskiego? najblizej Sopotu? ;)

Kropka, mnie też zmartwiłaś swoją opinią o Sowie. Kupuję u nich torty i ciasta od kiedy tylko pojawili się w Gdańsku. Też bardzo proszę o Twoją opinię, może być na maila.
ja zamawiałam na Grunwaldzkiej we Wrzeszczu, tam gdzie oni maja hotel, vis s vis dworca pkp

Niestety, nie mam dobrego zdjęcia tortu, bo nasz fotograf był tylko na samym początku wesela.
Koszt tortu to 40 złotych za kilogram, ale po weselu dowiedziałam się, że każdy punkt Sowy ma nieco inne ceny i chyba to 40 złotych to max.
do góry