Widok

Tort weselny - kto doradzi???

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Hej,

prosba o poradę, gdzie w Gdańsku zamówić normalny i smaczny tort na 100 osób? :-) Może i ceny mniej wiecej znacie????
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Sowa - moje ulubione smaki pralinowy i truflowy. Ok. 40 zł/kg. Wychodzi drogo (bo te torty są ciężkie), ale mają cudne dekoracje i torty są naprawdę przepyszne. Lżejsze są smaki amaretto i królewski, też pycha.

Tańsze, moim zdaniem brzydsze i zupełnie zwyczajne, ale też smaczne i godne polecenia są torty od Szydłowskiego.

W Gdyni moją ulubioną cukiernią są Delicje, tam też jest kilka świetnych smaków, np. tort bezowy...
w-z cukiernia przy ogarnej bardzo dobre ciasta i ceny przystepne polecam.

Przepyszny jest od Szydłowskiego. Smak naprawdę rewelacja. Natomiast co do wielkosci i ceny to tylko telefon do cukierni, bo szczegolow nie znam. Najlepszy tort jaki w zyciu jadlam.

image
image

www.deserlandia.pl

Spełnij marzenie chorego dziecka

Kurcze, dziwnie, ale odpowiadajac zalozyl mi sie nowy watek :-(

Tak wiec... napisze jeszcze raz...

Dzieki za info :-) i bardzo mi się podoba tort na zdjęciu. Taki skromny a zarazem elegancki :-)
mieliśmy ten sam tort co Asinek, był przepyszny, lekki, rewelacja!!i do tego ślicznie udekorowany, skromnie, ale ze smakiem:))
Wyglada na baaardzo smaczny :-)

A jaki to smak??? Śmietankowy...hmmm???
Tak satwiam :-)
ładny, ile płaciliście za kg?

smaki były do wyboru, my mieliśmy każde piętro inne, na pewno jedno truskawkowe, a reszty nie pamiętam, ceny też nie znam, bo zamawiał dla nas lokal, w którym było wesele, ale wystarczy zadzwonić, na pewno podadzą cenę. Szczerze polecam!
SOWA, my mielismy 5 smakow: pralinowy, czarny las, krolewski, truskawkowy, i chyba amaretto:), niebo w gebie, byl przepyszny i na dlugo pozostal w pamieci wszystkich gosci, a wzor to weselny taniec, z takim fikusnym stojakiem:)

image
SOWA
krolewski mniaaam najlepszy smak, mielismy tez truflowy i truskawkowy
kilogram kosztowal 36 zl.Tort byl na 70 osob, Kosztowal w calosci 300 zl z figurka z bialej czekolady.

image

a ja polecem cukiernie "Alicja" w Kiełpinie!!!! ciasta rewelacja, a co do tortu to każdy z gości przyszedł po dokładkę :-)))))) na samą myśl mi ślinka leci hi hi Ceny są super konkurencyjne!!! Ciasta są dowożone na miejsce! dla zainteresowanych podaję namiary: Cukiernia "Alicja", ul. Kochanowskiego 28B, tel. (058) 6841334

asinek, julia - piekne miałyście torty

dołączam się do Dori, jednak na mnie większe wrażenie robią stojące przy nich panny młode :)

polecam cukiernie w Pruszczu Gdańskim WENT. tort przepyszny - niegy nie jadam, na wlsanym weselu sie skusilam i wzielam dokladke hehe. ceny przystepne i obsluga bardzo mila. szczerze polecam:)
cukierniawant.pl

oto nasz tort. dekoracja jaka sobie zarzyczysz. my mieliesmy kazde pietro inny smak.
image

wygrzebałam jakiś stary wątek żeby nie zakladac nowego znowu w podobnej tematyce :)

otóż mam pytanko, czy któraś z Was miała tort wiosenny zachwyt z Sowy? to taki tort pomarszczony z truskawkami na wierzchu ( cos w stylu welonu panny młodej)

zdecydowaliśmy się na ten tort, ale moje pytanie dotyczy jego "rozmiarów" i poziomów, więc jak ktoś może pomóc to będę wdzięczna :)

Jestem Mamą Aniołka [*] + 24.05.2011 (9tc) - Oleńka...
Ja też jestem zainteresowana tortami;). Jak duży powinniśmy kupić tort na 60 osób? No i jak ogólnie kształtują się ceny za 1 kg, bo nie mam za bardzo rozeznania. Piszcie więc, co wiecie;).

ten na który my się zdecydowaliśmy kosztuje 45 zł za kg, zresztą jak każdy w sowie :)

ja biorę tort na 80 porcji.

Jestem Mamą Aniołka [*] + 24.05.2011 (9tc) - Oleńka...
do góry