Widok

Trądzik niemowlęcy

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Podejrzewam że moja córeczka ma trądzik niemowlęcy. Cała buzia zasypana jest krostkami z czerwonymi plamkami. Czy ktoś mógłby poradzić co mogę zastosować???
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Moja córcia też to miała i jak poszłam do lekarza, to dostała hydrokortyzon w maści....smarowałam 1 x dziennie baaaardzo delikatnie i zeszło po kilku dniach. Tylko musisz iść do lekarza po receptę, bo inaczej nie kupisz. Inna lekarka zalecała smarowanie pudrem...ale to nic nie dało.
Moja córcia też miała i pediatra kazała nam tylko kilka razy dziennie przemywać buzię przegotowaną wodą nic więcej, smarowałam jeszcze delikatnie sudokremem dla złagodzenia intensywnego zaczerwienienia.
Sarka tez ma od czasu do czasu.przemywam wtedy rumiankiem i znika.
Ja sie dowiedzialam po 3 latach ze to co wyglada jak trodzik to nazywa sie mieczakiem zakaznym Po tej dokladnej diagnozie mamy juz spokuj dostalismy trzy mascie i przeszlo
asia82 tylko przemywanie wodą przegotowaną i nic więcej. Paskudnie wygląda, ale trzeba czekać.
Moja córeczka też to miała, jak miała 6 tygodni. Przemywałam wodą przegotowaną i rumiankiem na przemian i przeszło po kilku dniach.
Cześć dziewczyny. Mojej córci też zafundowałam trądzik, jak i powiększone piersi (duża ilość moich hormonów). Byłam z tym u pediatry (trądzik) i u chirurga (piersi). Co do krostek, to tylko przemywanie przegotowaną wodą, w żadnym wypadku rumiankiem ( nie wiem dlaczego). Piersi okładałam rivanolem i powiększenie zeszło.
rumianek też ma właściwości uczulające
Pediatra mi polecił wodę przegotowaną i właśnie rumianek, sama się dziwiłam ale pomogło.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Trampolina przy bloku (17 odpowiedzi)

Córka napaliła się na trampolinę. Błaga mnie, żeby jej kupić. Mam wątpliwości bo mieszkam w...

Dzieci, które nie chodziły do przedszkola (50 odpowiedzi)

Czy są tu Rodzice dzieci, które jako 3 i 4 latki nie chodziły do przedszkola? Jak z perspektywy...

Trampolina- jaki rozmiar wybrac? (20 odpowiedzi)

Hej, mamy w planie kupic trampoline,ale zupelnie nie wiemy jaki rozmiar kupic najlepiej,sa rozne...

do góry