Widok

Trądzik różowaty - jak sobie z nim radzić?

hej, od ponad 4 lat borykam się z problemem skóry- trądzik różowaty są etapy że jest zaleczony i potem znowu mam go w nasilonej formie. Czy może któraś z was ma sprawdzone kosmetyki , zabiegi kosmetyczne które może by sprawiły by on nie wracał by cera była na etapie uśpienia tej choroby skóry.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Wylecz jelita, a pozbędziesz się problemu.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 2

Moja mama od wielu lat się z tym boryka. I faktycznie jak zaczęła od jelit to jest to do opanowania.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Kuracja tetrarysal ok 6 miesięcy, tylko nie przerywać, i nie piszcie ze to antybiotyk silny i wyniszczyl wam organizm bo to bardzo słaby lek i nic się po nim nie dzieje. Ja mam zaleczony tr od jakiś 4-5 lat a uwierz , miałam twarz prawie bordowa.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 5

Witam
Możesz rozwinąć temat? Interesuje mnie ten temat.

ja bym spróbowała ze zmianą diety.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

U mnie z jelitami wszystko w porządku. I co z tego.... Nadal mam trądzik jaki był ;) Myślałam, że po 30stce wszystko jakoś sie unormuje ale gdzie tam..... Gęba nadal rózowa. Muszę codziennie stosować duża tapetę. Nie wyobrażam sobie wyjścia na basen aby nie straszyc ludzi.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

A masz 100% pewności, że nie masz infekcji Helicobacter pylori?
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

nie przesadzaj. Sama mam trądzik rózowaty i powiem Ci,ze w większości przypadków ludzie wyobrzymiają sobie swoje niedoskonałości. Kiedyś myąlalam tak jak Ty, że nie będę się pokazywała bez makijażu. Obecnie jużto olewam. Akceptuję siebie taka jaka jestem. Prawda jest taka, że w większości przypadków tradziku rózowatego nie da się tak do konca wyleczyć. Ale można znacznie złagodzić objawy . Mi na przykład pomaga krem na noc i nadzien Acnerose. Delikatnie nawilżają, nie zapychają oraz co najważniejsze lagodzą i zmniejszaja zmiany.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 1

Oj łatwo Ci tak pisać. Sama wiele razy sobie tłumaczyłam, że tak naprawde liczy się wewnętrzne piękno. Jeszcze nie dojrzalam do tego aby sobie tak to wszystko olewac i pokazywać się bez make upu. Gdzie kupowałaś te kosmetyki ?
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

To juz moje drugie opakowania. Pierwsze kupilam w aptece, drugi raz zamówiłam przez internet bo tak bylo mi wygodniej ( tym razem cała serię). W skład niej wchodzi jeszcze pasta acnerose. Użyłam jeden raz na wieczór, zostawiłam na noc poniewaz jest w formie gęstego kremu.Wchłonęła się w skórę i jestem pod wrażeniem. Wstałam z taka mega odżywioną, nawilżoną skórą. Normalnie jak po zabiegu kosmetycznym. Najbardizej mi się podoba, że cała seria jest bardzo lekka. Nie są to jakieś gęsciuchy, które się rolują pod krmem. Jednoczesnie fajnie wyciszają nie mam wyprysków. Nic mnie nie swędzi jak to czasami bywało.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 5

Jaki jest koszt ogólnie?

Oj to jest jedyna wada ponieawż nie są to takie tanie kosmetyki. Za krem zapłacisz prawie 70 zł. Z drugiej strony moim zdaniem czasami warto jest zapłacić trochę więcej ale machnąć sobie coś co zadziala. Jeśli chodzi o mnie to jak na razie z nich nie zrezygnuję .
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 4

DIeta jest niezwykle istotna to prawda - ale jeżeli ktoś ma trądzik w nasilonej formie to niestety nie wystarczy.
Czy zna ktoś może kosmetyki z tego sklepu : https://acnerose.pl/ ?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

Ja bym się zastanowił jeszcze nad profilaktycznym przeleczeniem na pasożyty. W niektórych krajach azjatyckich biorą leki profilaktycznie raz do roku, a u nas wcale. A nasza dieta jest zdecydowanie mniej zdrowa niż azjatycka. Nawet kot czy pies dostaje kilka razy w roku ciemno, a czlowiek wcale.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

Cześć, stosowałam płyn do twarzy i efekty były całkiem dobre https://eshopscenter.eu/kosmetyki/6694-neoplant-plyn-do-twarzy-5999883069073.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

Ja niestety nie mogę wiele powiedzieć na ten temat, ponieważ miałam objawy trądziku różowatego w momencie, gdy byłam zarażona nużeńcem. Później się już (jak na razie) nie pojawił. W czasie nużycy pomagała mi maść ZZ ze strony nuzeniec.com.pl.

prawda
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

spróbuj dowiedzieć się, czy objawy nie są wywołane pasożytem , którego kilka osób wspominało - nużeńcem.
Wystarczy badanie wymazu ze skóry.

ja uważam, że takie problemy należy leczyć z pomocą dermatologa bo jest wiele odmian trądziku i każdy wymaga innego odejścia.

Inne tematy z forum Zdrowie

Impotencja (26 odpowiedzi)

Witam. Mam 35 lat. Od jakiegoś czasu mam duże problemy . Od 2 miesięcy nie jesteśmy tego w stanie...

Swędzenie, łuska i pieczenie czy to łuszczyca skóry głowy? (4 odpowiedzi)

Od ciąży, czyli od 6 lat, mam potworne problemy ze skórą głowy. Swędzenie, łuszczenie, sypiąca...

Ona zupełnie nie ma ochoty na seks (5 odpowiedzi)

Jestem z dziewczyną prawie rok na początki związku wyjechała za granicę na 2 miesiące przed...

do góry